SpanienI dag meddelade TV-bolaget TVE att de börjar att ta emot bidrag till “Benidorm Fest“, Spaniens nya uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022. Intresserade har fram till den 29:e oktober på sig att skicka in sina bidrag / anmälningar, se info nedan:

Uppdaterat 2021-10-27: Deadline att skicka in bidrag till “Benidorm Fest” har flyttats från den 29:e oktober till den 10:e november. (Källa: rtve.es)

Schemat för Spaniens ESC 2022-uttagning:

29:e september: TVE tar emot anmälningar
29:e oktober
10:e november:
Deadline
nov-dec: Semifinalister presenteras
januari 2022: Semifinal 1 6 semifinalister → 3 finalister
januari 2022: Semifinal 2 6 semifinalister → 3 finalister
januari 2022: Final 6 finalister → 1 vinnare

Benidorm Fest

Spaniens “Benidorm Fest” i korthet

Representanten för Spanien i Eurovision Song Contest 2022 kommer att väljas ut vid en musikfestival i Benidorm som förväntas bli en årlig mötesplats för att främja spansk, främst ny och ung, musik.
Mellan den 29:e september och 29:e oktober (kl. 23:59:59) kan intresserade (som uppfyller kraven) anmäla sig via formuläret hos rtve.es.
Regelverket hittar ni (på spanska) hos rtve.es samt här på bloggen i en svensk Google Translate-version (samt i spansk originalversion) som en backup.
Utöver de inkomna förslagen så kommer TV-bolaget även att bjuda in utvalda artister och låtskrivare till uttagningen.
Benidorm Fest är öppen för spanska låtskrivare och artister som antingen har spanskt medborgarskap eller som bor permanent i Spanien. Om det rör sig om en grupp så behöver minst 50% av artisterna uppfylla kraven.
Inskickade bidrag kan vara på spanska eller något av landet andra officiella språk (katalanska, baskiska, galiciska och aranesiska). Fragment av andra språk tillåts också så länge de inte överstiger 35% av texten.
2022-festivalen är tänkt att hållas i januari 2022, sändas live via La 1 och RTVE Play samt bestå utav två semifinaler (med vars sex deltagare) och en final (med sex finalister).
Vinnaren kommer att utses genom 50/50 tele- och juryröster. Juryns röster är 60% spanska och 40% utländska medan tittarnas röster delas upp i 50% teleröster och 50% demoskopisk urval av den spanska befolkningen.
(Källor: RTVE, eurovision.tv och eurovisionworld.com – Grafik: RTVE)

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se