Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har presenterat ytterligare fyra artister som (enligt deras källor) anses vara klar eller högaktuell för Melodifestivalen 2022. Längre ner på sidan ser ni den uppdaterade versionen av listan, med förändringar sedan sist i fetstilt.

Bland de som ryktas vara klara hittar vi en tidigare Melodifestivalen-vinnare (John Lundvik), ett Tiktok-fenomen (Theoz), en ung veteran (Malou Prytz) och en Melodifestivals-debutant (Cazzi Opeia) som (tillsammans med Ellen Berg i låtskrivarduon Sunchine) bl.a. skrivit låtar till K-popbandet BTS.

Observera att de artister som verkligen blivit bekräftade att få delta i Melodifestivalen 2022 fått stränga order om att inte avslöja något, så alla namn som nämns är endast spekulationer och ska därför tas för vad det är och inte ses som några sanningar.

Artist som anses vara aktuell inför Melodifestivalen 2022:

John Lundvik (här med ESC-5:an “Too Late For Love“)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2022 (enligt Aftonbladets källor)
1. Robin Bengtsson (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
2. Liamoo (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
3. Klara Hammarström (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
4. Alvaro Estrella (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
5. Angelino (Youtube-/Instagram-/Tiktok-stjärnskott)
6. Lance Hedman (TV-profil / artist)
7. John Lundvik My turn” (3:a 2018)
Too Late For Love” (1:a 2019 – 5:a i ESC 2019)
8. Theoz (influencer / artist / skådespelare)
på MF-videoskärmar bakom Samir & Viktors “Shuffla” 2018
9. Malou Prytz I do me” (12:a 2019)
Ballerina” (Andra Chansen 2020)
10. Cazzi Opeia (Moa Carlebecker – artist / låtskrivare)
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Så här långt så har jag varit försiktigt positiv till namnen på Aftonbladets lista, dock utan att ha hittat något som gjort mig nämnvärt upprymd. Nu när John Lundvik lite otippat finns med bland de artister som ryktas vara klara för Melodifestivalen 2022 så börjar jag däremot bli förväntansfull på riktigt. 🙂

Johns bidrag var mina MF-favoriter både 2018 och 2019 och i ESC 2019 så såg jag “Too Late For Love” som den självklara vinnaren. Tyvärr så verkade ESC-publiken inte vara lika förtrollad av låten som jag var så nu när det är dags för tredje gången gillt så hoppas jag att det blir med en låt som kan övertyga även de som var tveksamma 2019 så att det räcker ända fram denna gång. 😀 (Om det nu visar sig att uppgifterna stämmer.)

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: I dag släpptes biljetterna till Melodifestivalen 2022, vilket ni kan läsa mer om här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2022 – del 4”

 1. Mr A

  Idag hann du före. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/g64eWL/john-lundvik-och-theoz-tavlar-i-mello-2022

 2. Adri

  Det är inte de roliga som återvänder ser jag. Mariette är ju otroligt gravid så fattar att hon kanske inte kommer återkomma 2022, men Dotter? Hanna Ferm? Jon Henrik?

  De som gett oss grymma låtar som nästan vunnit, men i slutändan inte nått ända fram. Det är ju de – samt debutanter, kända som okända, såklart – som är intresserantast.

  Att vinnare som John Lundvik och Robin Bengtsson återkommer… det spritter inte ens lite i mig av det.

 3. Mr A

  Agnes är ju en som skulle kunna vara med.

 4. Axel

  @Adri: Jag å andra sidan, är jäkligt taggad på att få se John Lundvik. Too Late For Love är en av mina favoritlåtar från Melodifestivalen. Så jag tycker det skulle vara underbart att få se honom igen 🙂

 5. HW

  Håller med Adri, det här startfältet känns väl inte jättekul än så länge och varför Robin Bengtsson ska komma tillbaka begriper jag mig inte alls på. John Lundvik är en bättre artist tycker jag men är inte jättesugen på att se honom igen heller.

  Menmen, det här är ju bara ungefär en tredjedel av startfältet, så att jag tror att mitt intryck kommer ändras en del när fler artister “släpps”.

 6. Nathalie

  Snark än så länge! zzzzz

 7. Engsla

  Jag hoppas mest på att det finns några bra låtar med. Vilka artisterna är är inte fullt så viktigt, så länge de gör låtarna rättvisa. Och så hoppas jag att det blir lite bredd i startfältet. Att man vågar stå ut och inte räddhågset anpassa sig till hur ett mellobidrag “ska” låta för att få flest röster. Kan de som väljer ut bidragen visa lite mod och tänka större än tidigare år är det en bra början. Finns det bara med ett enda bidrag i år som jag faktiskt tycker låter intressant (och rent av gillar!) så är de vinnare i mina ögon, även om de kommer sist. Önskar så att jag kan hitta något för mig i år. Håller tummarna för att det blir så 🙂

 8. Mats Wältare

  John Lundvik. Jag tycker att han sjunger väldigt bra och jag älskar honom men jag vill inte ha gospel från Sverige i ESC. Jag hatar inte gospel men jag börjar bli trött på att det kommer från Sverige
  Theoz. Ingen åsikt om honom precis som Lance
  Malou Prytz. YES FINALLY! En till tjej tack
  Cazzi Opeia. Intressant artist namn och hon har skrivit låter BTS är imponerande och jag ser fram emot att höra henne

  Lite predictions av mig 🙂
  Amy Deasismont (Amy Diamond)
  Anders Bagge
  Yohio
  Wiktoria
  Lisa Ajax
  Sarah Dawn Finer

 9. Lukas (ESC-Panelen)

  Fortfarande inget namn som fått mig att höja på ögonbrynen. Det som är, är väl att man återigen drar en liten suck över att så många som precis varit med för knappt nåt år sen bestämmer sig för att återvända. Jag undrar lite vad det beror på…

  Det känns lite som att Mellon verkar ha två stora hinder från vad jag sett:

  1. Man får inte in några namn som är stora “utanför” Mellons egen scen, och därav får man inte in några större dragplåster förutom de som redan vart med, vilket leder till hinder nummer två:
  2. De artister som redan haft sitt genombrott här tycks inte kunna slå igenom utanför “bubblan”.

  Kanske är detta en följd av 2021 års resultat. Då fick vi ändå in ganska profilstarka akter som Wahl, Mustasch och Lillasyster, men likväl röstade folk istället på det de kände igen från tidigare upplagor (Anton Ewald, Charlotte Perrelli, Danny Saucedo, etc) trots dessa artisters avsaknad av relevans.

 10. Adri

  Lukas: Nja. Benjamin Ingrosso, Molly Hammar, Molly Sandén, Danny Saucedo, Dotter, Felix Sandman är ju alla stora utanför MF. Benjamin är ju bland de allra största inom svensk pop just nu 🙂 Och båda Molly-tjejernas lilla svängom MF är bara parenteser i deras karriärer.

  Jag ser tvärtom att linjerna börjar suddas ut mer och mer 🙂

  Innan fanns ”MF-artister” och ”vanliga artister”. Men den linjen är lite svagare ritad nu tycker jag! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se