Tjeckien TV-bolaget ČT meddelade i går att de kommer att presentera finalisterna av Eurovision Song CZ 2022, Tjeckiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, den 6:e december.

Omröstningen kommer att pågå mellan den 7:e och 15:e december och då får tittarna och juryn tillgång till de live-versioner av de tävlande bidragen som artisterna spelat in i en TV-studio inför uttagningen. Vinnaren, som utses med hjälp av 50% internationella juryröster, 25% internationella tittaröster och 25% tjeckiska tittarröster, presenteras den 16:e december, se schemat nedan:

ESCZ 2022

Schemat för Tjeckiens Eurovision Song CZ 2022:

16:e- 30:e september ČT tog emot bidrag (över 150 bidrag inkom)
6:e december Finalisterna presenteras
7:e – 15:e december Onlineomröstningen
16:e december Vinnarpresentation
(Källa och grafik: ceskatelevize.cz)

Schlagerpinglan: Till skillnad från de första årgångarna av ESCZ, där musikvideor tävlade, så kommer ESCZ 2022 att innehålla inspelade live-versioner av de tävlande bidragen. Även om det kanske inte speglar exakt hur artisterna tänkt sig sina eventuella ESC-framträdande så borde det ge en mer rättvis bild av vad man har att vänta rent röst- och karisma-mässigt och därmed göra det lättare för de röstande att “rösta rätt“. 🙂

Själv håller jag tummarna för att infon om att Mikolas Josef (6:a i ESC 2018) skickat in ett bidrag stämmer samt att det är tillräckligt bra för att inte bara bli utvalt utan även har en chans att nå en topp-fem-placering i Turin. Drömma kan man ju alltid. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Polens internval av ESC 2022-bidrag, d.v.s. den 20:e november. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se