Bulgarien TV-bolaget BNT avslöjade i dag, torsdagen den 25:e november, att de gjort ett internval och kommer att skicka gruppen Intelligent Music Project som Bulgariens representant i Eurovision Song Contest 2022 när tävlingen avgörs i Turin nästa år.

Intelligent Music Project presenterades som en super-rockgrupp som skapats av Dr. Milen Vrabevski och där sammansättningen av superstjärnor förändrats under de tio år projektet pågått.

Just nu består gruppen av Ronnie Romero (sångaren från Ritchie Blackmores Rainbow), Bisser Ivanov (gitarr), Slavin Slavchev (X-Factor Bulgarien-vinnare – sång och gitarr), Ivo Stefanov (keyboard), Dimiter Sirakov (bas) och Stoyan Yankoulov (“Water” ESC 2007 och “Samo Shampioni” ESC 2013 – trummor).

Tävlingsbidraget, som har titeln “Intention“, kommer att presenteras i form av den tillhörande musikvideon i början av december samt live under gruppens turné – första stoppet: Blagoevgrad den 7:e december. (Källor: eurovision.tv, bntnews.bg och BNT Eurovision Bulgaria)

Bulgariens internvalda ESC 2022-artister:

Intelligent Music Project (här med sin musikvideo “I Know” från januri 2021)

♥ se gruppens YouTube-kanal för fler smakprov.

Schlagerpinglan: Måneskin-effekten kan möjligtvis vara betydligt större än jag trott… men det är knappast något jag klagar över. Rock är förvisso ingen magisk musikgenre utan den innehåller ju pärlor och bottennapp som alla andra… men personligen så uppfattar jag det som att lägstanivån brukar vara högre än när det kommer till lite segare och mer svårlyssnad musik. 2022 kan komma att bli ett väldigt speciellt år. 😀

Vad gäller valet av Intelligent Music Project så är jag för tillfället (efter att endast lyssnat på deras “I Know” här ovan) positivt överraskad och väldigt förväntansfull. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2022“.


Relaterad information:
Bekräftade ESC 2022-artister så här långt: Jérémie Makiese (Belgien – 15:e sep), Circus Mircus (Georgien – 14:e nov) – Intelligent Music Project (Bulgarien – 25:e nov).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Intelligent Music Project för Bulgarien 2022!”

 1. HW

  Det här är en sorts musik jag lyssnar en del på och låten i videoklippet lät faktiskt riktigt bra! Så Bulgarien kanske kan bli en av mina favoriter även i år 🙂
  Gruppnamnet däremot känns väldigt pretentiöst, hoppas de förkortar det till IMP eller något innan maj…

  Lite kul att Stoyan är med på ett hörn också, både “Water” och “Samo shampioni” är grymma bidrag enligt mig (även om jag märkt att många inte håller med mig om den sistnämnda)

 2. Pato

  Japp. Det var den här gruppen jag hade valt ut redan i min möjliga ESC projekt. Dom är rätt bra, bra sångare som många kvinnor i Europa kommer falla för, jag föredrar den här typen av rock än den rocken som Måneskin bjöd på. Fansen verkar inte så glada men såklart, fansen gillar inget som inte är 100% ren generisk pop…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se