EstlandNu på lördag, den 4:e december, fortsätter Estland sin nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022 då det är dags för den tredje kvartsfinalen av Eesti Laul 2022, se hela schemat samt tidigare resultat här.

I dag avslöjade TV-bolaget ERR att de tidigare ESC-representanterna Laura Põldvere och Ott Lepland, se nedan, kommer att bli helgens programledare. Duon fick även nöjet att, tidigare i kväll i Ringvaates, presentera de tio bidrag (inkl. artister och låtskrivare) som på lördag tävlar om fem platser i semifinalerna i februari 2022.

Eesti Laul 2022 – Kvartsfinal 3:
Laura Põldvere och Ott Lepland
Programledarna: Laura Põldvere och Ott Lepland (Foto: Kairit Leibold / ERR)

Eesti Laul 2022
Deltagarna i Kvartsfinal 3 (Foto: ERR)Uppdaterat 2021-12-04:
Startfältet har uppdaterats med länkar till bidragens musikvideor och texter hos ERR samt startordningen i kvartsfinalen.

Eesti Laul 2022 – Kvartsfinal 3 – 4:e december:

Programledarna:
Ott Lepland (ESC 2012-sexa med “Kuula)
Laura Põldvere (20:e i ESC-semifinalen 2005 med “Let’s Get Loud” med Suntribe)
(14:e i andra semifinalen 2017 med “Verona” med Koit Toome
)
Juryn (samma namn som tidigare veckor)
De tävlande artisterna/bidragen/låtskrivarna:
1. STEFAN – “Hope
(Stefan Airapetjan, Karl-Ander Reismann)
2. deLULU – “Music Saved My Soul
(Taavi Paomets, Mairo Marjamaa, Inga Tislar)
3. Goodreason – “Three Days Ago
(Hele-Mai Mängel)
4. Elina Nechayeva – “Remedy
(Sven Lõhmus)
5. Lauri Pihlap – “Take Me Home
(Lauri Pihlap)
6. Levvis – “Let’s Talk About
(Aleksei Baruzdin)
7. Merilin Mälk – “Little Girl
(Karl-Ander Reismann)
8. Anna Sahlene – “Champion
(Anna Sahlene, Nicklas Eklund, Dagmar Oja, Kaire Vilgats)
9. Alabama Watchdog – “Move On
(Ken Einberg, Taaniel Pogga, Sven Seinpere)
10. Shira – “Under Water
(Marika Rodionova, Kristi Raias, Johannes Laas)
(Källor: ERR och ERR)

Schlagerpinglan: Inför varje kvartsfinal så har jag hittat ett namn som jag blivit glad över att få se och där jag sedan även gillade bidraget: Stig Rästa i första kvartsfinalen och Grete Paia i andra kvartsfinalen. Nu när jag ser Alabama Watchdog på listan (en av mina favoriter 2021 då de, trots jury-stöd, fick se sin “Alabama Watchdog” åka ut redan i semifinalerna) så blir jag återigen väldigt hoppfull inför helgen. 🙂

Det finns naturligtvis även andra välkända namn på listan som jag har höga förväntningar på, främst Elina Nechayeva (“La Forza” – 8:a i ESC 2018) och Anna Sahlene (“Runaway” – 3:a i ESC 2002). Den sistnämnda gjorde ju även ett försök i den svenska Melodifestivalen 2009 (“Killing Me Tenderly” – 7:a i deltävlingen med Maria Haukaas Storeng) men nu 20 år efter sin imponerande tredjeplats så är hon tillbaka i Estland. Enligt aftonbladet.se så hoppas hon att hennes “Champion” ska bli ett riktigt Eurovision-anthem.

Ovanstående sammanställning kommer att uppdateras på lördag med startordningen i kvartsfinalen samt länkar till musikvideorna och texternaJupiter. Resultatet av de första kvartsfinalerna hittar ni här: del 1del 2.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Estland 2022: Eesti Laul-kvartsfinal 3-startfältet”

 1. Mr A

  A”Enligt aftonbladet.se så hoppas hon att hennes “Champion” ska bli ett riktigt Eurovision-anthem.”

  Låter intressant.

 2. HW

  Två tidigare vinnare i en kvartsfinal var inte dåligt, är riktigt nyfiken på Elinas bidrag så kanske gör ett till undantag och lyssnar innan semifinalen. Måste säga att jag är förvånad över att se Alabama
  Watchdog tillbaka eftersom de skapade ganska mycket kontrovers förra året. Kan bli intressant det här…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se