EstlandPå lördagskvällen den 4:e december avgjordes den tredje av fyra kvartsfinaler när Eesti Laul 2022, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, fortsatte.

10 bidrag i form av musikvideor (som spelades upp för allmänheten för första gången på lördagskvällen) tävlade om fem platser i semifinalerna som kommer att avgöras i februari 2022, se hela schemat här.

Veckans programledare, Ott Lepland (ESC 2012) och Laura Põldvere (ESC 2005/2017), presenterade först de tre bidrag som tittarna röstade vidare innan de läste upp de två bidrag som juryn valt ut. Se resultatet och länkar till musikvideorna här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 3

Remedy“, Elina Nechayeva (en av semifinalisterna)

Resultatet “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 3, 4:e december

Till Semifinalerna (tittarröster):
Hope“, STEFAN
Remedy“, Elina Nechayeva
Champion“, Anna Sahlene
Till Semifinalerna (juryröster):
Move On“, Alabama Watchdog
Little Girl“, Merilin Mälk
Ute ur tävlingen (i startordning):
Music Saved My Soul“, deLULU
Three Days Ago“, Goodreason
Take Me Home“, Lauri Pihlap
Let’s Talk About“, Levvis
Under Water“, Shira
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: Bland kvällens tio tävlande bidrag så hittade jag två som jag tyckte riktigt bra om efter endast en lyssning och det var bidragen med Elina Nechayeva och Shira. Utöver dessa så ville jag även gärna se Anna Sahlene, Alabama Watchdog och Goodreason i semifinalerna.

Även om jag inte fick precis som jag ville så är jag väldigt glad över att “Remedy” gick vidare (min nya Eesti Laul-favorit) medan jag ser “Champion” och “Move On” som två riktigt glädjande bonusar. 😀

Nästa kvartsfinal avgörs nästa lördag, den 11:e december, och de 10 bidrag som tävlar då (samt veckans programledare) presenteras på måndag, den 6:e december.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Estland 2022: Resultatet av “Eesti Laul” – Kvartsfinal 3”

 1. Johanna

  Stefan all the way! Bäst såhär långt i Estniska uttagningen! Gillade även Alabama Watchdog! Tillsammans med “Interstellar” och “Waterfall” från första veckan har jag nu några favoriter!

 2. Mr A

  Sahlenes låt väldigt utstuderat till ESC. Helt ok låt men väldigt utstuderat. STEFAN mer känsla och orginellt.

 3. Mr A

  Rating Estland. Intressant.
  https://eurovisionworld.com/national/estonia/eesti-laul-2022

 4. Schlagerpinglan

  Jag påminner om att jag inte vill ha personliga påhopp eller skvaller om artister (som inte kan backas upp med fakta) i kommentarsfältet. (Till personen i fråga: även jag har läst om anklagelserna men enligt artisten så är det fultolkning av text. Jag vet inte vad som är sant och dömer ingen men då det verkar vara satt i system att sprida anklagelser för att minimera konkurrensen / fördärva artisters karriärer så vill jag inte medverka till detta. Om det vore fakta är det ju en helt annan sak, men jag har ännu inte sett någon sådan.)

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ser man till betygsättningen på eurovisionworld som Mr A länkar till (tack för det) så verkar du inte vara ensam. Det var dock lite väl mycket country för min smak (i alla fall efter en lyssning) men då det verkar vara en segerkandidat så får jag väl ge den lite extrachanser. 🙂

 6. Johanna

  @Pinglan Jag hoppas på den! Vore roligt att få gilla Edtland igen i tävlingen. De har inte varit i topp hos mig sedan 2015 så vore på tiden!

 7. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja då är det verkligen på tiden. 😀

 8. Adri

  ”Remedy” och ”Interstellar” är mina favoriter hittills (även om jag trodde att kombon Elina/Sven skulle vara t.o.m ÄNNU bättre, så är lite lite besviken).

  Största skandalen just nu är väl att ”Waterfall” avancerade till semi. Och det säger jag trots att jag fullkomligen älskar hennes låt från 1999 – ”Diamond of night”.

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte heller jag förstår hur “Waterfall” kunde gå vidare. Visst är smaken delad och man borde inte bli förvånad längre… men just det här fallet har jag väldigt svårt att få grepp om. Mycket beror ju på att jag gärna ville se “Kaua veel” med Traffic i semifinalerna, men så blev det tydligen inte. (Om det inte kommer ett mirakel-besked om att rösträkningen blev fel. 🙂 )

 10. Johanna

  @Adri och Pinglan “Waterfall” är ju efter Stefan den klart bästa låten hittills i startfältet! Tycker absolut att den skulke vidare och skulle inte bli jättearg om den gick och vann heller!

 11. Schlagerpinglan

  @Johanna, OK, då kan jag sluta hoppas på felaktigt röstningsresultat för då är du säkert inte ensam om att gilla den låten heller. 😀 Ser nu att du skrev det redan vid första kommentaren, något som jag inte alls tog in. Jag får nog ge den låten några extrachanser också, kanske har jag missat något. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se