Tjeckien Schlagerpinglan: Den 6:e december presenterade TV-bolaget Česká televize (ČT) de sju bidrag som valts ut till att få tävla i Tjeckiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022 och fram t.o.m. den 15:e december får allmänheten (även utländska fans) rösta på sin favorit.

Jag är fortfarande osäker på vilken av mina två favoriter jag föredrar men då jag tvivlar på att svaret dyker upp helt magiskt bara för att deadline närmar sig så tvingar jag fram min personliga topp-sju-lista “redan” nu, se nedan:

En av Schlagerpinglans favoriter i Tjeckiens ESC 2022-uttagning:

Lights Off“, We Are Domi

Schlagerpinglans rangordning av de sju tjeckiska finalisterna:

1. Lights Off“, We Are Domi
2. Imma Be“, Elis Mraz
3. By Now“, Jordan Haj & Emma Smetana
4. Runnin’ out of f* time“, Annabelle
5. Stay Or Go“, The Valentines
6. Way Down“, Skywalker
7. Jezinky“, Giudi

Schlagerpinglan: Även om jag redan från början insåg att det för min del rör sig om ett tvåhästslopp så måste jag betona att jag är riktigt imponerad av startfältet som helhet. Här finns tre bidrag jag tycker är helt OK, ett bidrag som är riktigt bra och två personliga favoriter som har det där lilla extra som gör att jag inte kan låta bli att lyssna på dem dagligen och gärna sett vilken som av dem som Tjeckiens representant i Turin. Inte dåligt för final med endast sju kandidater. 😀

När vinnaren presenteras den 16:e december så kommer jag m.a.o. att bli väldigt glad om det visar sig att We Are Domi eller Elis Mraz får Turin-biljetten men även Jordan Haj & Emma Smetana är i mina ögon ett väldigt bra val. Men, men… skulle det visa sig att Wiwi Juryns favorit Annabelle utropas till segrare så kan jag inte påstå att jag skulle bli helt förkrossad. Det finns som sagt ett flertal riktigt starka kandidater i startfältet. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2022 (inkl. alla deras bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Tjeckien 2022: Schlagerpinglans ESCZ-topp-7”

 1. Micke

  Har redan lagt ut den här tidigare men jag står fast vid den så här är den

  1. “Runnin’ Out Of Freakin’ Time”), Annabelle (8/10) MER ÄN BRA
  2. “By Now“, Jordan Haj & Emma Smetana (7/10) BRA
  3. “Jezinky“, Giudi (7/10)

  4. “Way Down”, Skywalker (5/10) GODKÄND

  5. “Stay Or Go“, The Valentines (3/10) DÅLIG
  6. “Imma Be“, Elis Mraz (2/10) MER ÄN DÅLIG
  7. “Lights Off”, We Are Domi (1/10) MYCKET DÅLIG

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag ifrågasätter inte din smak, respekterar att man hör olika saker, men jag har svårt att förstå vad det är som är “mycket dåligt” med “Lights Off”. Jag hör en väldigt behaglig låt med underbara melodislingor och även om det kanske inte är något nytt och märkvärdigt så har jag svårt att se hur det kan stryka någon mothårs. Är det synthen som gör det för din del?

 3. Engsla

  Det finns bara en låt jag gillar här, Jezinky. Resten är sånt jag snabbt trycker förbi om det skulle komma upp i flödet. Men det finns ju förstås sämre och mindre dåligt, så så här blir min ranking av de tjeckiska låtarna 🙂

  1. Jezinky

  2. Runnin’ out of f* time
  3. By now
  4. Lights off
  5. Imma be
  6. Way down
  7. Stay or go

 4. Schlagerpinglan

  @ Engsla, 😀 Ja, vad ska man säga? “Jezinky” är det enda bidrag jag ännu inte hittat något guldkant på. Jag väntar och väntar och innan låten kommer igång så tar den slut. Det är dock en av tre låtar som får högst betyg hos eurovisionworld.com så jag förstår ju att det finns många som “knäckt koden”. Eventuellt så kan jag ha en aha-upplevelse att se fram emot förr eller senare. 😀

 5. HW

  Min favorit:
  1. “Lights off”

  Ganska bra:
  2. “Way down”
  3. “Stay or go”
  4. “Running out of F-in time”

  Inte min smak:
  5. “By now”
  6. “Jezinky”
  7. “Imma be”

  Om jag och Micke höll med varandra om det mesta i Albanien är vi väldigt osynkade när det gäller Tjeckien 😉 Jag och Pinglan är inte eniga om allt heller, men vi är i alla fall överens om vinnaren 🙂

  Det här känns på förhand som en sjukt öppen uttagning. Skywalker och Valentines är chanslösa, och tror inte heller Elis kommer vara något större hot, men resten kan absolut vinna. “Jezinky” verkar definitivt vara de internationella fansens vinnare, men tjeckerna verkar inte sålda, så det hänger på juryn.
  “By now” är i exakt motsatt sits, artisterna är baserat på vad jag hört väldigt populära i Tjeckien men inte bland de internationella fansen, så med högt jurystöd kan de utmana.
  “Lights off” och “Running out of F-in time” har definitivt också en vinstchans tror jag. Det kan bli riktigt spännande det här. 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @HW, Även om vi har samma förstaval så är det intressant att se att jag velar mellan din etta och sjua. 🙂

  Om det är något man förstår av att jämföra topplistor är att det inte finns något “rätt” svar utan vinnaren borde förhoppningsvis vara resultatet av den minsta gemensamma nämnaren (om inte juryn, som har 50% av makten, har en väldigt speciell smak). Jepp, det är onekligen spännande. 😀

 7. Engsla

  Pinglan, Jezinky låter som annan musik jag lyssnar mycket på, så koden är knäckt för länge sedan här. Men den är ju ganska speciell, så jag förstår att den inte tilltalar alla 🙂

 8. Engsla

  Jag tror att det jag har svårast för bland låtarna här är att många blir väl tjatiga i längden. Men det kan ju också vara ett framgångsrecept att låten sätter sig snabbt. Vem vet…

 9. Micke

  @Pinglan, ja du min vän de 35 första sekundera är helt ok för min del men där börjar raset som sen fullföljs 0.43 in i låten.

  När du nu frågade mig gav jag dock låten en ny chans precis som med din tvåa och min tvåa från slutet. En av dem dippade än mer medan den andra lyfte lite.

  MIN NYA RANKING

  1. “Runnin’ Out Of Freakin’ Time”), Annabelle (8/10) MER ÄN BRA
  2. “By Now“, Jordan Haj & Emma Smetana (7/10) BRA
  3. “Jezinky“, Giudi (7/10)

  4. “Way Down”, Skywalker (5/10) GODKÄND

  5. “Lights Off”, We Are Domi (3/10) DÅLIG
  6. “Stay Or Go“, The Valentines (3/10)
  7. “Imma Be“, Elis Mraz (1/10) MYCKET DÅLIG

 10. Schlagerpinglan

  @Engsla, Mmm… jag misstänker att det är något sådant för det är inte riktigt min typ av musik (just nu, i alla fall). 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Se där, några lyssningar till så… 😉 Annars trodde jag ju att sångerskans lite mörka stämma i verserna skulle kunna ge lite pluspoäng hos dig. (Har fått för mig att vi är lika där, eller var det tvärtom?) Det fungerar i alla fall för mig. 😀

  Men som sagt, jag har inget emot “Runnin’ Out Of Freakin’ Time” så det skulle mycket väl kunna bli ett resultat som vi båda kan vara nöjda med. 🙂

 12. Mr A

  Tror nog inte Tjeckien kommer så högt oavsett låt denna gång. Ingen sån klockren hit.

 13. Schlagerpinglan

  @Mr A, Innan jag röstade så tänkte jag lite på vad som skulle vara bäst för dem rent ESC-mässigt… och kom tyvärr fram till samma svar. Förhoppningsvis har vi fel. 😀

 14. Mr A

  @pinglan Ja får se vilken låt de väljer först.

 15. Micke

  @Pinglan, jodå vi är på samma place vad gäller kvinnor och mörka röster. Numero uno.En av många anledningar till varför jag inte gillar Carola.

  Yepp jag hoppas på Annabelle mest för att jag blir på gott humör av låten. Ett glädjepiller. Du behöver dock inte vara orolig “Lights Off“ vinner detta. Tro mig Pinglan. Det är redan avgjort

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag hoppas du har rätt… men räknar inte bort vare sig Annabelle eller Giudi. Vi får väl se vad som händer. 😀

 17. Adri

  1. ”Lights off”
  2. ”Jezinky”
  3. ”By now”

  4. ”Running out of freaking time”

  5. ”Way down”
  6. ”Imma be”
  7. ”Stay or go”

  Tre jag gillar! En jag tolererar! Tre jag verkligen inte gillar!

  Vem vinner? Well, ni ser ju vad jag vill. Men jag tror det blir ”Running out of freaking time”. Vilket är en helt ok låt men otroligt töntig och tyvärr rätt svag live.

 18. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas att det slutar som du vill… men jag skulle inte bli förvånad om det i stället blir som du misstänker. Tyvärr så tror jag dock att båda alternativen endast tilltalar en begränsad grupp… vilket kan göra det svårt för landet att ta sig vidare till finalen… men jag har gärna fel. Det är naturligtvis svårt att säga något när endast ett bidrag presenterats men om 2022 visar sig vara ett väldigt svagt år så är ju allt möjligt. 😀

 19. Micke

  @Adri, det är det jag tycker är så skönt så här långt in i tävlingen. Normalt vid denna tiden har jag hittat minst 5-10 bidrag jag ger epitetet du pratar om “otroligt töntig.” Hittills i år har jag dock bara hittat två stycken. Hoppas det fortsätter lika positivt. De två otroligt töntiga hittills är “Fire“, ELYSA – ESTLAND och “Imma Be“, Elis Mraz – TJECKIEN. Kryper i mig bara jag tänker på dem

 20. Mr A

  @pinglan Australia https://fb.watch/9TxlPLVfsW/

 21. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar för länken…. men låtsas som att jag inte såg den förrän tisdag morgon. 😉

 22. Johanna

  “BY now” är enda riktigt bra valet här. Skulle väl kunna godkänna några till som vinnare men mest den jag gillar!

 23. Micke

  Vissa låtar växer och vissa dippar. Jag har en ny etta ESC 2022 this far och det är Remedy – Elina Nechayeva – ESTLAND. Årets växare utan minsta tvivel. Ytterligare en låt växer och har nu kommit in på topp 10 och det är “Aovalguses”, Ott Lepland – ESTLAND

 24. Mr A

  @Svensk eller Australisk tid:-)?

 25. Mr A

  @pinglan ovan

 26. Schlagerpinglan

  @Mr A, Befogad fråga… inget av det tydligen. 😀 Det blev en oväntad paus från bloggen så nu blir det till att snabbt uppdatera (Slovenien, Israel, Australien, Ukraina och Sverige) innan det är dags för dagens nyheter från Grekland och kvällens del-final i Italien. Trevligt att vara tillbaka i bubblan. 😀

 27. Mr A

  @pinglan, ja man blev ju nästan orolig och fick abstinensbesvär när du var borta mer än 24 timmar.

 28. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det är inte ofta det går en hel dag utan att jag uppdaterar (speciellt inte när det kommer regelbundna nyheter) så det kändes helt klart som att något saknades. Ibland måste man dock prioritera.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se