Grekland Förra månaden avslöjade Greklands TV-bolag ERT att de valde mellan fem artister och i dag, den 15:e december, var de redo att avslöja den artist de valt ut internt till att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2022.

Valet föll på 24-åriga Amanda Tenfjord (Amanda Georgiadis) som är född i Grekland men senare flyttade till just Tennfjord i Norge, därav artistnamnet. Hennes första album, First Impression, fick goda recensioner och låten “Then I Fell In Love“, från hennes andra album, höll sig kvar på den norska topp-10 i över 20 veckor, se nedan.

Bidraget som Amanda ska tävla med i Turin (och som valdes ut bland totalt 40 olika låtar) kommer att presenteras vid ett senare tillfälle. (Källa: eurovision.tv)

Greklands internvalda ESC 2022-artist:

Amanda Tenfjord (framför här “Then I Fell In Love“)

♥ se eurovision.tv och eurovisionfun.com för ytterligare info om artisten.

Schlagerpinglan: Då jag inte hade någon speciell favorit av de fem artister som ERT sade sig välja mellan så känner jag mig varken glad eller besviken av dagens avslöjande. För Greklands skull så hoppas jag naturligtvis att de valt det bidrag som ger landet en så bra placering i ESC 2022 som möjligt (samtidigt som det förhoppningsvis även faller mig personligen i smaken).

Vi får väl se, som med de flesta andra avslöjanden på sistone så får vi endast små smulor av avslöjanden och får tålmodigt vänta innan vi har hela bilden. Men, men… det är väl en viss charm med det med. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Grekland i ESC 2022“.

Relaterad information:

Bekräftade ESC 2022-artister så här långt:
Belgien Belgien Jérémie Makiese (15:e sep)
Georgien Georgien Circus Mircus (14:e nov)
Bulgarien Bulgarien Intelligent Music Project (artist: 25:e nov / bidrag: 5:e dec)
Nederländerna Nederländerna S10 (7:e dec)
Grekland Grekland Amanda Tenfjord (15:e dec)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se