Bulgariens Eurovision-bidrag 2022

2021-12-05 (söndag)

Bulgarien På söndagsmorgonen den 5:e december presenterade TV-bolaget BNT det bidrag som kommer att representera Bulgarien i Eurovision Song Contest 2022, se musikvideon till “Intention” med internvalda Intelligent Music Project nedan.

Lyssna på Bulgariens bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Intention”, Intelligent Music Project officiell musikvideo
(text & musik: Milen Vrabevski, MD)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så märkte jag ganska snabbt att “Intention” är en låt som faller mig väldigt väl i smaken och efter ett flertal lyssningar så kan jag bara tacka BNT för ett väldigt bra val (när det gäller att presentera en låt som platsar på min personliga spellista). 😀

Om det däremot är ett bra val för Eurovision är något som återstår att se. Ibland så räcker det ju inte att det är “bra”, hur “bra” det än må vara, det behövs något speciellt. Nåja, det lär visa sig tids nog. Kanske kan det stundande live-framträdandet ge svar på en del frågor?

Just nu så är jag i alla fall väldigt nöjd med inledningen av Eurovision 2022 och ser det som ett gott tecken inför resten av säsongen. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Bulgariens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Vanuatu

  Tja, det är ganska klassisk rock, vilket är vad jag förväntade mig med tanke på bandets stil och image. Och även om den inte är dålig och lätt att lyssna på tycker jag att den är lite svag i refrängerna. Den saknar lite kraft, enligt min mening. Förhoppningsvis kommer Bulgarien att visa upp en show som matchar låten och som ökar deras chanser, för just nu tror jag att de befinner sig i ingenmansland, varken för att vinna eller kvalificera sig eller för att sluta sist eller vara med i semifinalen.

 2. HW

  Hade ganska höga förväntningar på den här och efter första lyssningen får jag säga att jag är lite besviken. Det var inte dåligt men hela låten känns lite trött på något sätt, som om de inte riktigt vågat köra fullt ut. Den kan kanske växa under säsongen dock, och jag tror bandet kommer vara riktigt bra live!

  En okej start på säsongen, men hoppas på bättre låtar snart. 🙂

 3. Adri

  Jag trodde det skulle vara hårdare, men istället är det rätt menlös rock ändå. Den är inte dålig – och jag vill inte dra i för hårda växlar på två lyssningar bara.

  Men jag hade velat ha någon mer växel. Just nu blir den lite identitetslös. Som en bakgrundslåt mer än nåt som ska behålla fokus i tre hela minuter! 🙂

 4. Zacke

  Nja de här var inte så kul. Den är verkligen inte dålig, men jag hade hoppas den var hårdare och att refrängen lyfte betydligt mer än vad den gör. Jag tror dessutom de kan bli ett ganska rockigt år och då tror jag den kommer ha de svårt att sticka ut. Samtidigt är det långt till maj och vi vet ju inte alls hur standarden kommer bli. Hursomhelst kul att årets första bidrag redan är presenterad.

 5. Lukas (ESC-Panelen)

  Den här låten gillar jag faktiskt riktigt mycket! För att vara en låt som är ganska mycket inom standardmallen för rock, så tycker jag att den är välgjord, välproducerad, och andas professionalism. Dessutom känner jag att det är en sån låt som lyfter upp mig på ett mentalt plan, och det är ju ofta musikens, framför allt rockmusikens främsta uppgift, att ge folk energi. Budskapet hjälper nog också en hel del där, att med en god avsikt är det aldrig försent att hitta rätt.

  Detta tycker jag faktiskt är Bulgariens bästa låt som de deltagit med! Första låten ut i år belönas med en full femma rätt av! Det här gjorde mig glad

 6. Johanna

  Detta är ju min typ av låt och jag hoppas att den motbevisar alla hatare på sociala medier och tar sig till final. Tror i nuläget det är 50/50 för det. Får återkomma när vi har fler låtar. Men absolut en helt ok låt! 3/5 poäng kan den ju få åtminstone!

 7. Mr A

  Är detta rekord för presentera bidrag man kan lyssna på tidigt? Bortsett från diskade bidrag?

 8. Mr A

  ….som är bidraget till ESC, ej kvallåtar.

 9. Johanna

  @mr A har för mig att både Malta och Makedonien hade sina uttagningar i November år 2015 (eller ja, 14 då eftersom tävlingen var 2015) Rätta mig gärn om jg har fel men tror vi hade runt 5 låtar vid nyår den säsongen!

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, Precis som Johanna påpekar så var både Makedonien (Skopje Festival 12:e november) och Malta (Malta Eurovision Song Contest – 22:a november) ute tidigare inför ESC 2015 ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/eurovision-song-contest-2015/ ), så det var ett tag sedan vi hade ett klart ESC-bidrag vid den här tiden. Tyvärr har jag inga äldre sammanställningar, vore dock intressant att veta. 😀

 11. Pato

  Dålig refräng, riktgt mesig låt asså…
  Jag tror det här kommer vara trenden kommande under 2022. TV bolag som missförstår det speciella som Måneskin hade och istället skickar man en riktigt trött gammal rocklåt…

 12. Nathalie

  Kanske ifall låten varit på bulgariska att den givit mig något. Nu är det enbart snark för mig! zzz…

 13. Mr A

  Helt ok standardlåt. Inget speciellt.

 14. Schlagerpinglan

  Jag förstår mycket väl många av er som önskat / förväntat sig en något “hårdare” låt än vad “Intention” visade sig vara, då även jag blev lite överraskad över hur “poppig” den trots allt var. Personligen tycker jag dock att det fungerade och tack vare texten (som jag ser som ett stort plus) och förhoppningsvis ett karismatiskt framträdande så tror jag att den kan hamna relativt högt på min ESC 2022-lista.

  Vad gäller ESC-resultatet så vågar jag fortfarande inte göra någon gissning (återstår ju fortfarande 40 bidrag vi, kanske, inte hört ännu). Med svaga konkurrenter och ett starkt framträdande så tror jag helt klart på final men visar det sig vara ett starkt ESC-år med flera, mer originella, rock-bidrag så kan detta eventuellt försvinna i mängden och t.o.m. ha svårt att ta sig till final. Som sagt, en bra start som öppnar upp en säsong som kan sluta hur som helst. 😀

 15. Pato

  Jag hörde rykten att även Österrike ska skicka en rocklåt men kan ha fel där. Det står mellan två akter varav en av de ska vara ett indierock band…

 16. Schlagerpinglan

  @Pato, Enligt de rykten jag hört så verkar Österrike stå inför ett val mellan electro-, pop- och DJ-hållet men skulle det visa sig bli ett rockbidrag (som har så många olika under-genrer) så kan säkert även det bli bra (om det utklassar de övriga kandidaterna). 😀 ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/11/11/osterrike-2022-internvald-artist-presenteras-i-december/ )

 17. Micke

  Det var som attan. Är det ett bidrag som redan är klart. Då får man lyssna på den då innan man läser era hyllningar eller sågningar 🙂

 18. Adri

  Micke: Yes. Första låten klar. Den var sådär. Inte värdelös, men väldigt kraftlös.

  För att du ska komma ikapp vad du missat så kan jag även berätta för dig att Estland börjat släppa låtar, och Albaniens hela startfält har släppts 🙂

  Ifall du missat 🙂

 19. Micke

  @Adri, anledningen till att jag gick in nu var att jag anade att Albanien var på G. De brukar ju vara det i december. Estland visste jag dock nada om så tack för det du 🙂

  Jag har två lediga dagar här nu så jag ska ta och lägga lite energi på att kolla in dessa tre länders bidrag. Vad gäller Bulgarien så har jag lyssnat två gånger och känner att jag greppar den ganska bra. Återkommer med åsikt senare men efter att nu har läst igenom era åsikter måste jag säga att jag tyckte det var kul med så olika åsikter. Jag ligger närmre den ena sidan men med lite egna tankar om bidraget

  Nu vill jag se ett ESC 2022 med extremt blandad musik och inte minst vill jag slippa robotar, falsetter och bleka sånginsatser. Man måste ju få drömma 🙂

 20. Adri

  Micke: And speaking of… Nu släppte Tjeckien sina låtar 🙂 Men där får jag återkomma om kommentarer.

 21. Engsla

  Nja. Inte låter det mer intressant när jag nu återkommer till låten efter några dagar. Det låter lite väl mycket som om de har stoppat ner ett gäng gamla rockhits i en hatt och sedan dragit upp de mer trötta delarna av låtarna och knåpat ihop något spelbart av dem. Inte dåligt, men jag hade hoppats på så mycket mer. Men det finns ju gott om tid till att putsa på bidraget, och rock är väl ofta bäst live, så hoppet lever att detta fortfarande kan bli bra till slut 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se