ESC2022 Schlagerpinglan: I kväll, onsdagen den 15:e december, kommer Italien att utse de sista deltagarna i Sanremo 2022 när det nu är dags för finalen av Sanremo Giovani. Det är även sista dagen att rösta i Tjeckiens nationella uttagning, se info nedan.


Onsdagen den 15:e december – ESC-händelser och resultat

Italien Sanremo Giovani 2021 – Final:
Tid: kl. 21:25 CETPlats: raiplay.it och RAI 1
Förutsättningar: 12 finalister tävlar om 3 platser i Sanremo 2022
Vinnarna utses av Amadeus och en musikkommission (50/50).
Tävlande bidrag: Se “Lyssna på “Sanremo Giovani 2021”-bidragen
Mer info: Se “Sanremo 2022-artisterna
Resultat: (Redovisas här efter showen samt i ett separat inlägg vid tillfälle)

Uppdaterat:
Vinnarna av Sanremo Giovani 2021:
Yuman (tävlar med bidraget “Ora e qui”)
Tananai (tävlar med bidraget “Sesso Occasionale”)
Matteo Romano (tävlar med bidraget “Virale”)
(M.a.o. är det ej Sanremo Giovani-bidragen de tre vinnarna tävlar med i Sanremo 2022.)

Sanremo 2022-startfältet:
Sanremo 2022

Tjeckien Tjeckien: “Eurovision Song CZ 2022” – Omröstningen avslutas:
Tid: kl. 23:59 CETPlats: escz2022.com
Förutsättningar: 7 bidrag tävlar – 50/50 jury- och tittarröster utser vinnaren
(resultatet meddelas den 16:e december kl. 20:35 CET)
Tävlande bidrag: Se “Lyssna på de 7 ESCZ-bidragen
Extra info: Se Schlagerpinglans ESCZ-topp-7
Resultat: (Redovisas efter att det avslöjats den 16:e december.)


Schlagerpinglan: Som synes av veckoschemat så innehåller onsdagen betydligt fler punkter än de två ovan (artistavslöjande i Grekland, auditioner i San Marino, deadline på Malta, EMA Freš-duell i Slovenien och X Factor-show i Israel) men när det gäller avgörande omröstningar så är det Italien och Tjeckien som har huvudrollerna i kväll.

Personligen håller jag tummarna för We Are Domi i Tjeckien och Tananai i Italien (under förutsättning att det låter bra live). Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Se även: “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-händelser 2021-12-15”

 1. Micke

  Jag är definitivt ingen vinterman. Kan väl rent ut sagt säga att jag hatar vinter. Njuter så in i hel…… denna vecka då det vita pudret helt lämnat marken. Helt underbart 🙂 Är därför inte direkt heller någon julman men visst kan jag bjuda på en liten jullåt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=78eNfkJM4D8

 2. Micke

  @Pinglan, har nu lyssnat på de italienska bidragen från Sanremo Giovani 2021 två gånger var. Min klara favvis är bland dina reservfavvisar. Gissa vilken 🙂 Tycker dock alla dina fyra är helt ok precis som övriga. Vet inte vad det är med Italien. Allt de gör blir självklart inte bra men det verkar nästan som de inte vet hur man ska göra en riktigt usel låt

 3. Micke

  Glömde säga en sak Min topp 10 2022 är förändrad. I topp tronar som så ofta en italiensk låt

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Det borde väl vara “A me“ i så fall? 🙂 Jag kan hålla med om att där finns många bra bidrag, men det är endast ett som jag verkligen vill ha vidare (om det fungerar live). Annars så blir det nog bra vad de än väljer. 🙂

 5. Micke

  @Pinglan……..BINGO 🙂 Du har helt rätt. För mig överlägset bäst av allt hittills i år. Jag har fem låtar hittills som jag gillar skarpt

  1. “A me“, Senza_Cri – ITALIEN
  2. “Remedy“, Elina Nechayeva – ESTLAND
  3. “Runnin’ Out Of Freakin’ Time“, Annabelle – TJECKIEN
  4. “Me duaj“, Evi Reci – ALBANIEN
  5. “Hope“, STEFAN – ESTLAND

 6. Adri

  Jag gillar San Remo-festivalen numera (för det är en ny kärlek, så sent som 2018-2019 lyssnade jag nästan bara på en snabbgenomgång och sen vinnaren). Men jag väntar nog tills det officiella startfältet är klart, mer än lyssnar igenom en massa låtar som kaaaaaanske kommer delta. MEN jag lyssnade iaf igenom era favoriter. Senza och Tananai.

  Jag tyckte båda två var bra, men ska jag välja ett team så tror jag nog… Team Pinglan. Men ja, detta brinner jag inte för 🙂

  Imorgon däremot? Måtte Tjeckien ha valt rätt! ”Lights off” bara växer och växer! Men det lär bli Annabelle :/ Kul för Micke iaf!

  Och jag ska inte ens kommentera vinter-hatet… oooos där gjorde jag det ändå! Vintern är ju bara mys – förutom då pandemin som frodas i kyla. Men fram t.o.m 2019 var vintern bara mys! 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Om det inte vore för att jag hittat en favorit i startfältet så hade jag nog inte lagt någon tid på själva sändningen… men nu är jag så nyfiken på live-framträdandet att jag bara måste. Dessutom verkar det som att Sanremo-artisterna ska besöka finalen, vilket också kan vara intressant.

  @Micke, Snö som är så mysigt (i alla fall de första dagarna). 😉

 8. Micke

  @Adri, varför gör du Pinglan orolig? Du får ju henne att tro på det omöjliga 🙂 Tjeckien kan ställa in finalen för allt är redan klappat och klart….tyvärr. Gör väl min ranking då efter det att två länder är klara:

  1. “Intention”, Intelligent Music Project – BULGARIEN (7/10) BRA
  2. “Lights Off”, We Are Domi – TJECKIEN (3/10) DÅLIG

  @Pinglan, håller helt med dig om det mysiga med snö men det är ju när det är på TV från nån skidtävling 🙂 Men i övrigt borde vi bara ha vår, sommar och höst

 9. Adri

  Micke: Nej men snälla människa! Annabelle vinner! 🙂 Don’t you worry, man!

  Jag hoppas du har rätt, men jag kan väl inte riktigt se hur det skulle gå till.

  Å andra sidan, Tjeckien är ett oförutsägbart land här. Kommer ihåg 2020 när så många hade ”Kemama” sist – och så vinner den! What the f*** liksom?

  Men trots deras oförutsägbarhet, så vågar jag ändå satsa pengar på att Annabelle vinner.

  Jag är lite av en tönt. Jag menar… jag går upp tidigt nu i december för att hinna med julkalendern innan dagen sätter igång. Så cool är jag INTE. Men Annabelle – med låt – är för töntig för mig. Det är egentligen det som stör mig mest. Tramset.

 10. Mr A

  Intervju med Freddy Kalas: https://youtu.be/GfBgMVszork

 11. Schlagerpinglan

  Efter att jag följt Sanremo Giovani 2021 så kom jag fram till att Tananai hade den bästa låten men att Senza_Cri gjorde det bästa framträdandet. Därför var det lite omtumlande att inse att låtarna (förmodligen) inte tävlade utan endast artisterna. De tre vinnarna presenterade tre nya titlar och såvida de inte ändrat namn på sina låtar så är det nya låtar de tävlar med i Sanremo 2022. Jag är inte helt säker på vad jag tycker om detta men förhoppningsvis vet Amadeus och juryn vad de gör. 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar så mycket för länken. Senast i går hade vi låten (som, du förmodligen redan vet, är en av mina absoluta jul-favoriter) på repeat när vi julstökade i köket och diskuterade texten. Intervjun gav svar på i alla fall en av våra frågor. Mycket uppskattat. 😀

 13. Mr A

  @pinglan Det var ju bra, här är en till länk: https://twitter.com/nbc/status/1470956780754591746?s=20

 14. Micke

  @Adri, som jag sagt tidigare så kollar jag aldrig på liveframträdanden förrän jag kollat in hur LÅTEN ÄR. Jag vill ha en uppfattning om låtens klass innan jag ger mig in på hur det ser ut live. Därför har jag inte spanat in Annabelle bidrag live än så jag kan inte helt slå ner på din dom om töntig. Men tänker jag studioversion så har nog minst 60% av allt inom ESC genom tiderna varit töntigare än den. I synnerhet en nollpoängare från första halvan av 10-talet från Österrike och en enpoängare från andra halvan av 10-talet från Spanien. Två verkliga lågvattenmärken när det gäller att utmärka sig som töntbidrag 🙂

  Jag avvaktar med liveframträdandet för Annabelle men jag återkommer om det. Vem vet…kanske jag håller med dig 🙂 Det blir inte så viktigt i det hela dock. Får istället ge We Are Domi och deras bidrag fler chanser då det tyvärr är de som vinner idag 🙂

 15. Adri

  Micke: Nja. Annabelles liveframtrdande är absolut en besvikelse. Men tönteriet ligger inte där. Det ligger i låten själv.

  Det är töntigt av samma anledning som så mycket rock är töntig. För att artisterna aldrig är naturliga, utan ska ”spela coola” på ett så otroligt otrovärdigt sätt.

  Samma anledning som jag direkt tänkte ”men gud, töntar, lägg av” under Finlands 2021-bidrag.

  Måneskin trillar nästan också dit, men de är så himla extravaganta i allt så där blir det en del av akten ändå. Medan många andra – främst inom rock och rockbesläktad musik – bara försöker spela coola, när de egentligen säkert är jätteduktiga och jättesnälla människor. Det blir så påklistrat.

 16. Micke

  @Adri, ok det var droppen. Ge sig på rockmusik är det största övertramp du kan göra mot mig. Tråkigt….vi som haft så trevligt här

  Just kiding vilket du borde förstå efter alla dessa år 🙂 Du får tycka precis vad du vill min vän. För mig är rocken det som personifierar äkthet. Då pratar jag om de som verkligen vet vad rock är och inte de som leker rock. Tönterier och det oäkta hittar jag istället i musik som domineras av robotdans. Kryper i mig bara jag tänker på det.

  Undrar egentligen vilken genre som klickar bäst mellan dig och mig vad gäller musik. Har faktiskt ingen koll på det. Det är ju iaf inte gospel som är lågvattenmärket för mig o inte dansband som är det för dig 🙂

 17. Adri

  Micke: Det finns äkthet och tönteri inom alla genrer! 🙂

  Råkar bara vara lite överrepresenterat just inom rock. Men naturligtvis finns det ett helt gäng grymma rockmusiker 🙂 Om inget annat så kan man lyssna på studioversionen så slipper man se dem!

  Musik är ändå nästan(!) aldrig bättre live 🙂

 18. Micke

  @Adri,faktum är att för mig är det just rocken som är bättre live. Vet så mycket rock man älskat live. Sen hör man det plötsligt i studioversion och undrar mest om det verkligen är samma låt. Det låter så jädra städat och oäkta så man nästan får magsyra i vissa fall

 19. Adri

  Micke: Call me crazy, men jag tycker NÄSTAN (för där finns någraundantag) aldrig att livemusik toppar studioversionen.

  Ibland kan liveröster vara bättre än i studion dock. Men just musik skall inte vara live tycker jag. Oftast.

  @Pinglan: Vet du när idag Tjeckiens representant avslöjas? 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, tyvärr. Jag har letat men inte sett någon specificerad tid. Vi får hålla ögonen öppna. 😀

 21. Schlagerpinglan

  @Adri, 20:30 CET ska det tjeckiska resultatet presenteras

 22. Adri

  Pinglan: Tack för info!

  Ska jag tippa så blir det följande:

  • Låten som vinner: Annabelle – ”Running out of f time” (Allt talar för den! Allt!)

  • Låten som KAN vinna om stjärnorna stått rätt under veckan som gått: Domi – ”Lights off”

  • Skrällvarning: Emma & Jordan – ”By now” (De har rätt överlägset flest lyssningar på Spotify faktiskt. Jag blev chockad, men det kan ju betyda nåt!)

  Låtar som inte lär vinna:
  • ”Imma be”
  • ”Jezinky”
  • ”Way down”

  Låt som begår brott mot mänskligheten om den vinner:
  • ”Stay or go”

 23. Schlagerpinglan

  @Adri, Då tror (Annabelle) och hoppas (Domi) vi på samma sak. 🙂 Om det inte skulle visa sig att vare sig ”Lights off” eller ”Imma be” vinner så håller jag tummarna för ”By now” i stället, en låt som fortsatt att växa till sig.

 24. HW

  Jag har under de senaste dagarna fått en känsla av att “By now” kommer vinna i Tjeckien och bli årets första skräll, tror fansen underskattar hur populär den är. Hoppas dock att det inte händer för även om låten inte är direkt dålig är den ganska ointressant tycker jag.
  Heja Domi 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se