MoldavienI går, måndagen den 20:e december, avslöjade TV-bolaget TRM att de kommer att utse Moldaviens bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en nationell final som de även börjat att ta emot bidrag till, se nedan.

Schemat för Moldaviens nationella ESC 2022-uttagning:

20:e december – TRM tar emot bidrag / anmälningar
24:e januari Deadline
25:e – 28:e januari Utvärdering av inkomna bidrag
29:e januari Livesänd audition
5:e mars Final ? finalister → 1 vinnare

Moldaviens senaste icke-internvalda ESC-bidrag:

Prison“, Natalia Gordienko (Finala națională 2020)
(ESC 2020 ställdes in – Natalia kom på plats 13 i ESC 2021-finalen med “SUGAR“)

Moldaviens ESC 2022-uttagning – Reglerna i korthet:
TV-bolaget TRM har avslöjat att Moldavien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 samt att tävlingsbidraget utses genom en nationell final den 5:e mars (om de inte utsett sin representant innan dess).
Intresserade artister / låtskrivare kan skicka in sina bidrag via TV-bolagets Eurovision-portal (eurovision.md) eller via brev (till TRM:s högkvarter i Chisinau) mellan den 20:e december och 24:e januari.
Observera att representanten själv får stå för alla förberedelser- och deltagar-kostnader, minst 50% av artisterna (i en grupp) måste vara moldaviska medborgare samt att TRM när som helst under uttagningens gång kan utse sin ESC-representant, t.ex. direkt efter auditionerna. Se fullständigt regelverk hos TRM.
Inskickade bidrag kommer att utvärderas mellan den 25:e och 28:e januari där det bestäms vilka som får delta i autidionen (som sänds live på Moldova 2) den 29:e januari där deltagarna i finalen den 5:e mars utses.
(Källor: TRM Instagram och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Så här långt så har vi 27 nationella finaler bekräftade inför Eurovision Song Contest 2022. Eventuellt kan listan bli ytterligare lite längre då varken Armenien, Cypern eller Ryssland avslöjat hur de tänker utse sina bidrag. 😀

Visserligen så föredrar jag kvalitet framför kvantitet men vad är det som säger att man inte kan få allt? Säsongens första final, Tjeckiens “ESCZ 2022”, visade ju sig överträffa mina förväntningar (med råge) så än så länge så ser det hoppfullt ut. 😀

Se: “Moldavien i ESC 2022” för mer om landets ESC 2022-förberedelser.

Relaterad information: Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se