RumänienAv de 94 bidrag som inkom när TV-bolaget TVR sökte efter lämpliga bidrag till “Selecţia naţională 2022“, Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, så har en jury nu valt ut 45 bidrag till den tvådelade semifinal-fasen, som ni kan läsa mer om här.

Juryn, bestående av Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur och Adrian Romcescu, valde ut ett internationellt startfält med låtskrivare från Rumänien, Moldavien, Storbritannien, Slovenien, Irland, Island, Belgien, Sverige, Ukraina, Spanien, Kanada och USA medan artisterna hämtats från Italien, Bulgarien, Kroatien, Tyskland och Rumänien. Bland de utvalda syns bl.a. Rumäniens ESC 2013-representant Cezar, se hela listan nedan.

En av de tävlande artisterna i Rumäniens “Selecţia naţională 2022”:

Cezar (här: “It’s My Life” – 13:e i ESC-finalen 2013)

Uppdaterat:Erik Frank inte kan resa till Rumänien så drar trion tillbaka sitt tänkta bidrag “Best of me“. I stället tävlar Alex Parker & Bastien med låten “All This Love”. Låten var redan kvalificerad men togs ej med då varje artist enbart får lov att tävla med en låt.

Även “Malere” med E-An-Na har lagts till i semifinalslistan efter att juryn gjort ett sista övervägande.

Vissa bidrag har länkats till YouTube-klipp som uppges vara de tävlande bidragen, inga garantier lämnas men om det stämmer eller ej lär visa sig den 5:e januarimusikvideorna ska presenteras inför omröstningen.

Rumäniens “Selecţia naţională 2022” – Semifinalisterna:
Artister / Bidrag:
Alex Parker & Erik Frank & Bastien – “Best of me”
Alex Parker & Bastien – “All This Love”
Aldo Blaga – “Embers
Alexa – “Hoodies and cold nights”
Alina Amon – “Without you”
Ana Lazăr – “Youngster”
Andra Oproiu – “Younique”
Andrea Stocchino – “Avere paura”
Andrei Petruş – “Take me”
ARIS – “Do Svidaniya”
Ayona Iordănescu – “Let me come to you”
Barbara – “Hypnotized”
Bogdan Dumitraş – “Sign”
Carmen Trandafir – “Măşti
Cezar Ouatu – “For everyone”
Ciro De Luca – “Imperdonabile
Claudia, Minodora, Diana – “România mea
Dan Helciug – “241”
Dora Gaitanovici – “Malere”
E-An-Na – “Ana”
Eliza G – “The other half of me”
Eugenia Nicolae – “Doina”
Fabian Ferrara – “That way”
Forţele de muncă – “Hai afară, frate!
Gabriel Basco – “One night”
Giulia-Georgia Beiliciu – “Find your way”
Ivelin Trakiyski – “Neverending
Jessie – “Regret
Kyrie Mendél – “Hurricane”
Letiţia Moisescu – “Mirunica
Leyah – “I’ll be fine
Mălina – “Prisoner”
Miryam – “Top of the rainbow”
MOISE – “Guilty
Oana Tabultoc – “Utopia
Olivia Miheţ – “Fragile”
Othello – “You’re worthy
Outflow – “Running in circles”
Petra – “Ireligios”
Popa Roberta-Maria – “Indigo”
Romeo Zaharia – “Until the fight is over”
Silvia Costache – “Save me”
Sophia – “Beautiful lies
Stelian – “Remember”
VANU – “Never give up
Vizi Imre – “Sparrow
WRS – “Llamame”
(Källor: eurovision.tvr.ro och eurovision.tvr.ro – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Även om det känns lite tomt med ett Selecţia naţională-startfält utan Rumäniens ESC 2006-representant M I H A I (som inte lär ha hittat det rätta bidraget detta år) så är jag oerhört glad över att se att mina båda favoriter Cezar Ouatu (ESC 2013) och Letitia Moisescu (2011: “Dreaming of you“, 2019: “Daina“) verkar att ha hittat bidrag som de tror på. Med lite tur så kan även Rumäniens uttagning visa sig vara en positiv överraskning. Så här långt så ser det i alla fall bra ut. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2022“.

Relaterad information: I dag avslöjade Portugals TV-bolag RTP att semifinalerna av “Festival da Canção 2022” kommer att avgöras den 5:e och 7:e mars medan finalen sänds den 12:e mars, samma kväll som Sveriges Melodifestivalen 2022 avgörs.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Rumänien 2022: “Selecţia naţională”-semifinalisterna”

  1. Jolin

    Är det svenska producenter och låtskrivare med? Isf vilka?

  2. Schlagerpinglan

    @Jolin, TVR har avslöjat att det finns svenska låtskrivare i startfältet men jag har inte sett någon lista över låtskrivare ännu. På Wikipedias Rumänien ESC 2022-sida https://en.wikipedia.org/wiki/Romania_in_the_Eurovision_Song_Contest_2022 har det dock börjat att dyka upp en del, t.ex. Ylva och Linda Persson (som jag håller en extra tumme för). 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se