Schlagerpinglan: Traditionsenligt vid den här tiden på året så bjuder jag på min absoluta favorit vad gäller jullåtar med Eurovision-anknytning och önskar alla som läser detta en riktigt god jul fylld med vad det nu än må vara ni ser fram emot mest. 😀


Hey Ho“, Freddy Kalas (2:a i Norges MGP 2016 med “Feel Da Rush“)

För lite nyare julstämning så rekommenderar jag ett besök hos wiwibloggs.com där de i två delar presenterar ny musik från Eurovision-artister:

Del 1: 14 jullåtar med bl.a. ABBA, Duncan Laurence, Alexander Rybak, Dmitry Koldun, Sanna Nielsen, Anna Bergendahl och Victor Crone

Del 2: 15 jullåtar med bl.a. Sergery Lazarev, Daði Freyr, Lordi, Ott Lepland, Jamala, Tusse, Carola och Jessica Andersson)

God Jul! 😀

Uppdaterat 2021-12-25:
Del 3: 18 jullåtar med bl.a. Johnny Logan, Verka Serduchka, Alexandra Rotan, Dima Bilan, Amaury Vassili, Regína Ósk, Björn Skifs och Benjamin Ingrosso

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Schlagerpinglan önskar alla en riktigt God jul!”

 1. Engsla

  God jul Pinglan och alla andra här på bloggen!

  Jullåten jag har valt är med en av mina svenska favoritartister i ESC-sammanhang, som tyvärr gick bort i år. Vila i frid och tack för musiken Svante 🙂

  https://m.youtube.com/watch?v=A4T5OOsx-z8

 2. Micke

  God jul Pinglan, Engsla och övriga på bloggen. Får väl lägga in en jullåt jag med då. I Sverige finns det inte mycket bra. Min favvis där är faktiskt från 80-talet där jag finner minst bra musik. Låten är “Mer jul”, Adolphson och Falk. Ska jag dock ta favvis överhuvudtaget. En låt närmre oss i tid och en från 70-talet. Jag väljer den från 70-talet 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=BpfHSqLXePI

 3. Adri

  God Jul alla, och framför allt Pinglan! 🙂

  Jag är en riktig jul-kille, men just i år har jag noll julkänsla. Men det finns en ny familjemedlem och då får man anstränga sig för den goda stämningens skull!

  Hoppas ni är mer in the mood än jag! 🙂

  Här är ”årets jullåt” för min del:

  https://m.youtube.com/watch?v=c-kcAreL_WM

 4. HW

  God jul till er alla! 🙂

 5. Zacke

  God jul! 🙂

 6. Mr A

  God Jul! Pinglan och samtliga.

 7. Micke

  Kommer in med en fråga om en låt här på julafton. Har redan lagt ut den tidigare iofs men det skulle vara kul att få höra omdömen om den från er på bloggen. Svensk jullåt.

  https://www.youtube.com/watch?v=78eNfkJM4D8

 8. Daniel

  God jul ‍

 9. Pato

  God jul!

 10. Adri

  Micke: Ingen jättekul kommentar från mig kanske men det var en helt okej låt. Trodde den skulle vara sämre när jag såg vilka som låg bakom den, men den funkade. Håller dock inte med om att den är i klass med ”Fairytale of New York” som jag ser att en i Youtubes kommentarsfält skrivit 🙂 Men bra.

 11. Micke

  Inget julfan direkt men slänger ut en bra jullåt från varje årtionde de fem senaste:

  1970-talet
  https://www.youtube.com/watch?v=BpfHSqLXePI

  1980-talet
  https://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8

  1990-talet
  Lynyrd Skynyrd – Christmas Time Again – YouTube

  2000-talet
  https://www.youtube.com/watch?v=AyIeOIn7yaE

  2010-talet
  https://www.youtube.com/watch?v=dBHjen9Jz2o

 12. Schlagerpinglan

  Så roligt att se alla kommentarer, jag hoppas att ni har en trevlig jul så här långt. Jag tackar för jullänkarna och återkommer efter en kortare julpaus. 😀

  @Micke, Vad gäller din svenska jullåt så var det kanske inte riktigt i min smak vad gäller jullåtar men helt klart rörande vacker på ett lite rockigare sätt. När det kommer till dina andra så är det speciellt “Fairytale Of New York” jag tycker riktigt bra om och tackar för påminnelsen om att den hör hemma i min egen julsamling. 😀

 13. Micke

  @Pinglan, jag är som sagt inget julfan 🙂 Det finns många som inte gillar drygt elva månader av året och sen lever upp under jul. Jättekul för dessa. Jag är precis tvärtom…jag älskar varje dag av året förutom jultiden. Den går och så är det bra 🙂 Där är ju också en stor anledning till att jag inte direkt tar till mig jullåtar. Gör jag det så blir det ofta av det annorlunda stuket. Skulle kunna ha lagt ut lite mer sånt men nu tog jag lite så här 🙂

  Sen tack till dig och Adri för svar på min fråga. Hade en grej på gång där med lite mer info. Det var därför jag frågade men jag släpper det helt nu då det blev så få svar. Inga som helst problem med det 🙂

  Nu ser jag fram mot nyår. Då är julen över och nyår är något annat och jädrar så bra 2022 kommer att bli. Förhoppningsvis även i ESC. Två ganska bra låtar av tre klara hittills. Vem vet….kanske även ert älskade MF kan bli bra om bara nån av Lisa Miskovsky och Anna Bergendahl kan gå ur segrande med något att hänga upp det hela på 🙂

  Nu är det Albanien som gäller härnäst. Där har jag tre favvisar

  1. “Me duaj“, Evi Reci
  2. “Sekret“, Ronela Hajati
  3. “Theje“, Alban Ramosaj

 14. Nathalie

  God jul alla här!

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Din topp-tre i Albanien ser bra ut, men inte helt perfekt. 😉 Jag återkommer i morgon med min Albanien-topp-tio (och kanske även senare i kväll / natt med min Spanien-topp-tio som nästan är klar). På återseende. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se