Italien Schlagerpinglan: Sedan jag presenterade min senaste ESC 2022-topplista så har det tillkommit bidrag i Rumäniens, Lettlands och Litauens nationella uttagningar inför Eurovision Song Contest 2022. Innan den första litauiska deltävlingen sänds i kväll så passar jag på att uppdatera min topplista, se nedan. 🙂

Här följer en sammanställning av de bidrag som tilltalar mig mest för tillfället. Bidragen kommer från Tjeckien (Eurovision Song CZ 2022), Albanien (Festivali i Këngës 60), Estland (Eesti Laul 2022), Bulgarien (internval), Spanien (Benidorm Fest 2022), Rumänien (Selectia Nationala 2022), Lettland (Supernova 2022) och Litauen (Pabandom Iš Naujo! 2022).


Lights Off“, We Are Domi (Tjeckiens ESC 2022-bidrag)

Schlagerpinglans ESC-2022-topp-30, 2022-01-08:

1. (1) Tjeckien Tjeckien Lights Off“, We Are Domi (ESC 2022-bidrag)
2. (2) Spanien Spanien Eco“, XEINN (Benidorm Fest 2022-semifinalist)
3. (3) Bulgarien Bulgarien Intention“, Intelligent Music Project (ESC 2022-bidrag)
4. (7) Albanien Albanien Theje“, Alban Ramosaj (FiK 60-finalist)
5. (4) Tjeckien Tjeckien Imma Be“, Elis Mraz (ESCZ 2022-finalist)
6. (5) Spanien Spanien Postureo“, Azúcar Moreno (Benidorm Fest 2022-semifinalist)
7. (6) Estland Estland Mitte kauaks“, Boamadu (Eesti Laul-semifinalist)
8. (ny) Rumänien Rumänien Neverending“, Ivel (Selecţia naţională-semifinalist)
9. (10) Estland Estland Laululind“, Frants Tikerpuu
& Triin Niitoja
(Eesti Laul-semifinalist)
10. (ny) Albanien Albanien Refuzoj“, Eldis Arrnjeti (FiK 60-finalist)
11. (11) Albanien Albanien Sekret“, Ronela Hajati (ESC 2022-bidrag)
12. (15) Estland Estland Golden Shores“, Púr Múdd, Shira (Eesti Laul-semifinalist)
13. (ny) Litauen Litauen UP“, Voldemars Petersons (Pabandom Iš Naujo!-deltagare)
14. (ny) Rumänien Rumänien Never give up“, VANU (Selecţia naţională-semifinalist)
15. (9) Estland Estland Remedy“, ELINA NECHAYEVA (Eesti Laul-semifinalist)
16. (16) Spanien Spanien Raffaella“, Varry Brava (Benidorm Fest 2022-semifinalist)
17. (ny) Rumänien Rumänien Malere“, E-an-na (Selecţia naţională-semifinalist)
18. (8) Spanien Spanien Culpa“, Javiera Mena (Benidorm Fest 2022-semifinalist)
19. (14) Albanien Albanien Hiena“, Ester Zahiri (FiK 60-semifinalist)
20. (ny) Rumänien Rumänien Hoodies and cold nights“, Alexa (Selecţia naţională-semifinalist)
21. (ny) Rumänien Rumänien Avere paura“, Andrea Stocchino (Selecţia naţională-semifinalist)
22. (19) Estland Estland Mis nüüd saab“, Andrei Zevakin
ft. Grete Paia
(Eesti Laul-semifinalist)
23. (ny) Litauen Litauen Holiday“, Aldegunda (Pabandom Iš Naujo!-deltagare)
24. (ny) Rumänien Rumänien Mirunica“, Letiţia Moisescu (Selecţia naţională-semifinalist)
25. (ny) Rumänien Rumänien Top of the rainbow“, Miryam (Selecţia naţională-semifinalist)
26. (12) Estland Estland Fire“, ELYSA (Eesti Laul-semifinalist)
27. (13) Albanien Albanien Vallëzoj me ty“, Kejsi Rustja (FiK 60-semifinalist)
28. (ny) Litauen Litauen Before you’re 6 ft under“, Augustė (Pabandom Iš Naujo!-deltagare)
29. (17) Estland Estland Interstellar“, Stig Rästa (Eesti Laul-semifinalist)
30. (18) Estland Estland Champion“, Anna Sahlene (Eesti Laul-semifinalist)
31. (ny) Lettland Lettland If You’re Gonna Love Me“, Markus Riva (Supernova-semifinalist)
32. (ny) Lettland Lettland Pay My Own Bills“, Linda Rušeniece (Supernova-semifinalist)

Schlagerpinglan: För att få en uppfattning om vad jag tycker om de aktuella uttagningarna så har jag valt ut trettio ESC 2022-kandidat-bidrag som jag uppskattar mer än de övriga jag lyssnat på (plus två från Lettlands Supernova som egentligen inte hör hemma så högt upp på listan). Av dessa så är det speciellt topp-tio som jag tycker riktigt bra om och som jag hoppas lite extra på / sörjer placeringarna för i redan avgjorda finaler. 🙂

Jag påminner om att det även går att lyssna på en del smakprov från Sloveniens wildcard-kandidater men de sparar jag tills det blir mer aktuellt.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2022-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2022: Schlagerpinglans topp-30 (så här långt)”

 1. Micke

  Jisses! Hur har du lyckats få ihop 30 låtar redan. Om jag verkligen tar till det kan jag få ihop 18 låtar:

  ESC 2022 Topp 18:

  1. “Malere”, E-an-na – RUMÄNIEN (9/10) MYCKET BRA
  1. “Terra”, de Tanxugueiras – SPANIEN

  3. “A me“, Senza_Cri – ITALIEN (8/10) MER ÄN BRA
  4. “Remedy“, Elina Nechayeva – ESTLAND
  5. “Calle de la llorería“, Rayden – SPANIEN

  6. “Postureo”, de Azúcar Moreno- SPANIEN (7/10) BRA
  7. “Runnin’ Out Of Freakin’ Time“, Annabelle – TJECKIEN
  8. “Me duaj“, Evi Reci – ALBANIEN
  9. “Hope“, STEFAN – ESTLAND
  10. “I’m Letting You Go“, Aminata – LETTLAND

  11. “Intention”, Intelligent Music Project – BULGARIEN (6/10) MER ÄN GODKÄND
  12. “Sekret“, Ronela Hajati – ALBANIEN
  13. “Mitte kauaks”, Boamadu – ESTLAND
  14. “Theje“, Alban Ramosaj – ALBANIEN
  15. “Jezinky“, Giudi – TJECKIEN
  16. “By Now“, Jordan Haj & Emma Smetana – TJECKIEN
  17. “Aovalguses”, Ott Lepland – ESTLAND
  18. “Mis nüüd saab“, Andrei Zevakin ft. Grete Paia – ESTLAND

  Bidraget jag kämpar med är Bulgariens. Den är mellan sex och sju i poäng för mig. Ganska simpel rock men det är ändå äkta rock vilket det väldigt sällan förekommer i ESC.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har hittat små godbitar i de flesta av uttagningarna så här långt och helt plötsligt så var det trettio stycken. En bra start m.a.o. (även om det endast är de tio främsta som jag tycker riktigt bra om). 😀

  När det gäller Bulgariens bidrag så är jag förvånansvärt förtjust i det, med tanke på att det egentligen är ett ganska traditionellt rockbidrag. Om det inte vore för texten, som är den intressanta delen för mig, så hade det nog varit ett ganska anonymt bidrag. Nu hoppas jag på ett övertygande live-framträdande… men där borde väl finnas tillräckligt med rutin för att det ska kännas ganska säkert, kan man tycka. 😀

 3. Micke

  @Pinglan, jag är inget extra som människa. Vissa saker är jag bättre på än genomsnittet och vissa sämre men oftast precis som andra. En sak jag dock kan det är rock. Jag äter, lever och andas rock. En sak som har irriterat mig med vad många gnällt på om det bulgariska bidraget är “Det är ju inget ös, det är ju ingen rock.”

  Jag har en måttstock jag alltid försöker följa och den är att när jag inte vet något om en grej då uttalar jag mig inte som jag vet allt om det. Välkommen in i rockens värld ni som ratat Bulgariens bidrag bara för att det inte är rock då det inte är något ös. Rockens värld innehåller allt från soft till fullständigt röj. Bara så ni vet.

  Bara för att inte missförstånd ska uppstå. Det är ingen på denna bloggen som sagt sånt vad jag vet.

  Tar mer om Bulgariens bidrag när vi går in mer på det. Men för mig är det ganska småvacker rock.

  Blir lite ledsen i ögat när jag ser att du bara har med två av mina topp 10 på din topp 30 Pinglan. Inga av mina tre favvisar. Min trea växer och växer och är snart med de övriga två i topp. Den refrängen är numero uno överhuvudtaget i år. Varför gillar du ingen av de tre? Är det bara för att jävlas med mig? 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Din topp-tre är inte så dåligt placerat hos mig som det kan tyckas. “Malere” har jag på en fin 17:e-plats medan “Terra” finns med på min Benidorm Fest-topp-10 (men inte på ESC-topp-30). Vad gäller Sanremo Giovani-bidragen så tar jag inte med dem (trots att de var med i Sanremo-uttagningen) då de tre vinnarna byter ut sina bidrag inför huvudtävlingen. “A me“ var dock en av mina favoriter där, så därmed får hela din topp-tre godkänt eller högre även av mig. 😀

 5. Micke

  @Pinglan kul att du iaf inte tycker illa om min topp 3 🙂 Vad gäller A me“, Senza_Cri är den helt enkelt för bra för att bara ta bort. Annars hade jag nog gjort som du gjort. Men låten har ju iaf varit med i utkanten av ESC 2022 🙂

  Den är trea på min ESC topp 2022 this far men hade jag enbart gått utifrån mitt vanliga musiköra hade den varit etta. Så jä……. vacker refräng. Nu är ju dock detta ESC det handlar om och då får jag andra måttstockar och då hamnar den trea efter två underbara glädjepiller.

  Vet att denna italienska låtinte kommer att nämnas inom ESC men jag hade jättegärna fått lite åsikter av er övriga här om vad ni tycker om den. Vet exempelvis att HW sa att han inte hade hört den. Lyssna gärna HW och isf flera gånger för annars kan det kvitta. Det är inget bidrag man gillar efter en eller två lyssningar

  Kul med respons 🙂

 6. HW

  @Micke Jag följde ditt råd och har nu lyssnat igenom “A me” tre gånger. 🙂 Jag tyckte ungefär samma sak alla gångerna: En okej låt, refrängen är till och med rätt bra, men jag hittar inte riktigt det speciella du verkar hittat i låten.

  Det har dock hänt att jag långt efter jag hört en låt vaknat och tänkt “den här var riktigt bra ju” (t.ex. Rumänien 2018) så låten kanske verkligen klickar i framtiden. 🙂

 7. Micke

  @HW, det är jädrigt kul att du har dykt upp på bloggen. Tack för ditt svar. Jag har som jag sagt tidigare en kamp med mig själv med intresset här. Det började egentligen redan förra året. men tusan jag har lyssnat och kollat på ESC sen jag var fyra år gammal så det finns en jävel inom mig som kämpar emot minskat intresse. Pinglan och hennes blogg är anledningen till att jag inte hoppade av redan för tio år sen. Jag älskar diskussion och det var mycket sånt här när jag kom in på bloggen. Inte lika mycket här längre så jag uppskattar definitivt att du dykt upp här. Tack för det och jag lämpar vidare 🙂

  Angående låten så är det definitivt refrängen som hittat hem till mig. Väl där så började övriga delar smälta ihop med refrängen till en helhet jag verkligen gillar. Kul att du svarade. Vet det HW att har du frågor här till gänget här så får du alltid svar från mig. Om inte så har jag helt enkelt missat frågan

 8. HW

  @Micke Tack så mycket för orden! Jag har besökt flera olika ESC-relaterade sidor men inte hittat någon förutom denna som både är väldigt aktiv och i princip bara har vettiga och respektfulla kommentarer, vilket var anledningarna till att jag började skriva här. Jag har inte varit här så jättelänge men har märkt att du absolut är en av dem som driver bloggen framåt mest, så jag hoppas för allas skull att den “lilla jäveln” som kämpar för ditt ESC-intresse vinner. 🙂

 9. Micke

  @HW, jag har också besökt flera sidor. Jag har en egen blogg där det ibland kommer upp lite diskussioner även om ESC. Med betoning på diskussioner. Men det är det enda plus jag kan ge för alla övriga plus går till Pinglan och hennes blogg. Sicket jobb hon gör tjejen. Jag är så mäkta imponerad att jag saknar ord. Överlägset bästa och välgjorda blogg när det gäller det här.

 10. Engsla

  Jag lyckas inte få ihop till en topp-30-lista så här långt, men förhoppningsvis kan vissa låtar växa, och fler komma till så att jag kan fylla på här.

  Så här långt har jag iaf hittat två låtar som jag verkligen gillar, och det är jag nöjd med (hugget som stucket egentligen vilken av dem som är etta eller tvåa på min lista).

  1. “Aovalguses“, Ott Lepland
  (Låten är ju egentligen ingenting nytt, känns som om man har hört flera olika versioner av den tidigare, men jag tycker han gör den så jättefint)

  2. “Jezinky“, Giudi
  (Jag gillar det nästan meditativa i det här)

  3. “Me duaj“, Evi Reci
  (Bara väldigt trevlig att lyssna på. Skönt gung, och jag trallar med)

  4. “Calle de la llorería”, Rayden
  (Jag är alldeles fascinerad av Rayden, ser fram emot att få se hur den blir live)

  5. “Hope“, STEFAN
  (Lättlyssnad låt som snabbt sätter sig (förmodligen för att man har hört det förut…))

  6. “Malere“, E-an-na
  (Kul, blir intressant att se hur den funkar live)

  7. “Sekret“, Ronela Hajati
  (Fortfarande inte riktigt kompis med det engelska inslagen, får se hur det blir om hon ändrar på låten ännu mer. Annars gillar jag rytmerna och henne)

  Och så ett gäng låtar som är helt ok:
  “Vallëzoj me ty“, Kejsi Rustja
  “Mitte kauaks”, Boamadu
  “Laululind“, Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu
  “Mirunica“, Letiţia Moisescu
  “Terra”, Tanxugueiras
  “Lights Off“, We Are Domi
  “Secreto del agua”, Blanca Paloma
  “Meeletu”, Maian

 11. Engsla

  Jag håller med HW och Micke om att Pinglans esc-blogg är den bästa, och framförallt trevligaste, jag har hittat efter mycket sökande på nätet. Kudos Pinglan!

 12. Mr A

  @Engsla Albaniens låt kommer genomgå en förändring på ett eller annat sätt.

  https://youtu.be/uEGFn6Fvmfc

  Det är väl det Albanien är experter på, att ändra på låten.

 13. Schlagerpinglan

  Jag tackar för de snälla orden och skickar ett stort tack till alla som hjälper till i kommentarsfältet, som trots allt är en av de viktigaste delarna av bloggen. 😀

 14. Engsla

  Mr A, jo det är väl tyvärr så att de ofta ändrat låtar på ett sätt som inte riktigt tilltalat mig. Men så länge Ronela själv är nöjd med eventuella förändringar spelar det ju mindre roll vad jag tycker 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se