LitauenLördagen den 8:e januari sändes Deltävling 1 av Pabandom iš naujo!, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 11 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i första deltävlingen av “Pabandom iš naujo!”

Back to myself“, Erica Jennings (vinnaren av Heat 1)

Resultatet av Litauens “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 1 (8:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Back to myself“, Erica Jennings 12 p. (52) 6 p. (338) 12 p.
2. “Before you’re 6 ft under“, Augustė Vedrickaitė 12 p. (52) 4 p. (317) 10 p.
3. “Running Chords“, Urtė Šilagalytė 4 p. (15) 12 p. (824) 8 p.
4. “Deadly“, Joseph June 8 p. (39) 7 p. (363) 7 p.
5. “Get Up“, Mary Mo 7 p. (35) 8 p. (400) 6 p.
6. “Someday“, Elonas Pokanevič 1 p. (11) 10 p. (477) 5 p.
Utslagna:
7. “Dream Again“, Sun Francisco 6 p. (31) 3 p. (257) 4 p.
8. “UP“, Voldemars Petersons and the Break Hearters 1 p. (11) 5 p. (328) 3 p.
9. “Walk Through The Water“, Viktorija Faith 5 p. (18) 0 p. (92) 2 p.
10. “Holiday“, Aldegunda 3 p. (14) 2 p. (231) 1 p.
11. “Over“, Gabrielė Goštautaitė 2 p. (12) 1 p. (138) 0 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Inför den första deltävlingen hade jag lyssnat på nio av de elva tävlande bidragen (det skulle egentligen vara tolv bidrag i varje deltävling men Basas Pegasas fick flyttas till andra deltävlingen p.g.a. sjukdom) och fastnade för tre studioversioner: “UP“, “Holiday“ och “Before you’re 6 ft under“.

Efter att ha sett liveframträdandena så tyckte jag att det egentligen bara var Augustė Vedrickaitė som klarade av testet och förtjänade en biljett till nästa fas av tävlingen, men likväl så upptäckte jag (när jag såg snabbreprisen) att det var Voldemars Petersons jag hoppades mest på. Redan inför deltävlingen så var jag skeptisk till utomjordningvinklingen och fortfarande så kände jag att jag egentligen inte ville gilla bidraget men det fanns tydligen något där som jag inte kunde motstå. 😀

Hur som helst så såg juryn till att jag inte längre behöver grubbla över den gåtan för de placerade honom sist på sin lista och därmed var det i stort sett omöjligt för honom att ta sig vidare. Men, men… tittarna verkade inte heller vara så överförtjusta i “UP” då de placerade bidraget på den sista kval-platsen och därmed så var det väl ett ganska “rättvist” resultat ändå.

Vad gäller de övriga semifinalplatserna så hoppades jag att de främst skulle gå till “Walk Through The Water“, “Someday“ och “Dream Again“… så kvantitetsmässigt var det inte min kväll. Lyckligtvis så fick jag i alla fall vidare Augustė och det var ju huvudsaken så jag är trots allt ganska nöjd med resultatet. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Litauen i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Litauen 2022: Resultatet av “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 1”

 1. Mr A

  Här fann jag Augustė Vedrickaitė, Voldemars Petersons och Holiday mest intressanta.

  Undrar om inte Voldemars tema kändes alldeles för påklistrat? Synd att slarva bort låten då den hade bra potential.

 2. Adri

  En av de artister som jag har svårast för i historien av artister är Shania Twain. Mina kompisar hatar tydligen mig och när de vill vara extra sadistiska tvingar de mig att lyssna på ”Man I Feel Like A Woman”. En låt som får mig att vilja sjukskriva mig för trauma varje gång jag ens hör introt. Detta kommer kanske låta grovt, men det är nåt med det introt som… äcklar mig.

  Men ok, jag och Shania Twain kommer inte så bra överens även i andra låtar. Därför är det väl ingen chock att jag verkligen inte uppskattade Auguste.

  Hon var ingen Shania-kopia alls, men jag skulle ändå placera henne i det facket och då kan jag inte se några ljusglimtar. Jag tyckte det var rätt så jäkla dåligt faktiskt.

  Jag gillar Erica Jennings och ”Back to myself” i studioversion, men live lät allting otroligt otajmat.

  Så summa summarum… Erica var minst blek i ett otroligt blekt fält.

 3. Micke

  För en gångs skull har jag gått emot min vanliga väg in till låtarna som alltid börjar med att lyssna och kolla på studioversioner för att få grepp på låten i första hand. Gjorde inte så här nu och det kanske var ett stort misstag.

  Väldigt blekt startfält. Där endast Auguste höll hyfsat även om det var ett blekt framträdande

 4. Johanna

  Auguste var den enda som var bra, det står jag fast vid!

  Jag kan tolerera Viktorija och Erica med men de andra var för dåliga ändå. Ändå nöjd med showen som helhet. Kul att vara igång och bra tempo i showen!

 5. Micke

  Jag har nu helt koncentrerat mig på de sex bidragen som gick vidare. Har inte kollat övriga och vet inte ens om jag vågar. Bland dem måste det finnas något som är bättre för det är extrem låg standard på “vinnarbidragen”.

  En sak är säker jag skulle aldrig ens tänka tanken att visa mina polare som hatar ESC dessa. Då hade de fått än mer att gå på om hur jä…..dålig ESC är och de hade mest suttit och hånskrattat åt alla låtarna Det är nästan så att jag själv gör det. Ja när Farbror Joseph stiger upp på scen då har jag extremt svårt att hålla skrattet tillbaka.

  Det enda bidraget som är ok är det jag kände redan första gången. Alltså Auguste

  Precis i detta nu när jag sitter och skriver detta fick jag höra av en kompis “Om du skrattar åt Joseph (vilket jag förstår) men då ska du definitivt inte kolla på Voldemars.”

  Tror jag avstår då. Gissar att det är robotdansare helt utan rytm. Men jag avstår som sagt 🙂

 6. Adri

  Själv ser jag fram emot Ieva Zasimauskaite, för den första veckan var inte min kopp te alls.

  Som sagt, jag gillade ”Back to myself” – I STUDIOVERSION. Live var allting helt otajmat. Känner nästan att medhörningen måste varit oslipad. Hon har varit bättre i andra låtar ju.

  Men jag tror inte vinnaren finns här, för ingen verkade få tillräckligt stöd från både tittare/jury. Kommande veckor måste nån nog kunna få med sig båda lag 🙂

  På tal om ett land med högre standard: Spanien.

  Kollade precis oddsen. Jag har bara utgått från att alla var överens om att ”Terra” med Tanxguieras skulle vinna. (Även om jag föredrar Rayden – ALLA DAGAR).

  Så döm av min förvåning när jag kollar oddsen och ser att freaking Rigoberta Bandini leder bettingen. Överlägset.

  Hur gick det till? Skall ju såklart säga att odds inte alltid har koll, men jag blev ändå förvånad. Trodde alla visste att ”Terra” skulle vinna.

  (Slutnotering: heja Rayden!)

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… jag vet redan nu att Voldemars låt kommer att spelas väldigt mycket här hemma men framträdandet har jag nog sett för sista gången. Han ska dock få extrapoäng för att han försökte göra något annorlunda, att det sedan inte fungerade för många är ju sådant som händer. Synd dock på en så pass bra låt.

  @Adri, Nej, Augustė är ingen Shania Twain men jag kan förstå kopplingen, men inte hur man kan ogilla ”Man I Feel Like A Woman”. 😉

  Erica Jennings låt var inte alls i min smak och tyvärr så gjorde live-framträdandet inte mycket för att övertyga mig (lade ärligt talat inte märke till sånginsatsen så mycket då jag mest var orolig över att klänningen skulle glida av).

  @Micke, Litauens uttagning är kanske inte någon man skulle rekommendera om man letar efter imponerande musikaliska verk utan här är det nog mer det originella som lockar, även om jag faktiskt har en förhoppning om att det kan komma något riktigt bra senare i uttagningen. Det har ju hänt förr.

  @Johanna, Ja, deltävlingen ska nog bedömas som helhet och inte efter de enskilda bidragen för jag uppskattade verkligen showen och ser fram emot nästa lördag, som förhoppningsvis även kan ge lite starkare deltagare till semifinalerna.

  @Adri, Intressant det där om Spanien… jag ska ta en titt och återkommer med oddsen. 😀

 8. Engsla

  Ibland när jag tittar på andra länders uttagningar känns det lite som om jag inte är med på skämtet. För en del av bidragen här måste vara motsvarigheten till när tex Rolandz var med i mello. Men men… Augustė var den enda mycket svaga ljusglimten i ett väldigt blekt startfält. Hoppas att det tar sig i nästa deltävling 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se