FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2022 den 26:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de fyra första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den fjärde låten: “Sun numero” med Younghearted, se nedan. Mer info om UMK 2022-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här medan en finsk intervju med artisterna (Reeta Huotarinen, Emil Korkiakoski och Atte Ranta) och låtskrivarna Vilma Alina och Joonas Keronen finns på Yle Areena.

Det fjärde “UMK 2022”-bidraget:

Sun numero“, Younghearted
(text & musik: Reeta Huotarinen, Joonas Keronen, Vilma Lähteenmäki, Ilkka Wirtanen)

Schlagerpinglan: Efter tre relativt tempofyllda bidrag så presenterades då det första som kommer att kräver lite extra av mig. Mitt första intryck av låten var dock positivt då det, förutom att det framförs på finska, var en väldigt stämningsfull låt som gav mersmak. Det ska bli intressant att se om live-framträdandet (och fler lyssningar) kan höja det ytterligare några snäpp. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Finland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2022: Lyssna på Younghearteds UMK 2022-låt”

 1. Mr A

  Helt ok bit. Men kanske inte favorit för min del.

 2. Adri

  Bäst i Finland hittills! Det här var verkligen en låt som gjorde mig varm och glad!

  Det finns nåt i stämningen, eller melodin, som ger mig svaga minnen från en låt pappa brukade spela när lilla jag var en liten grabb. Nåt med ett svenskt indieband, Popsicle eller The Wannadies kanske?. Det är en specifik låt jag tänker på, men kommer inte ihåg vilken men minns mycket väl hur den spelats från köket när pappa lagat mat.

  Så den associationen gjorde mig glad 🙂 Det är absolut ingen kopia, men nån slinga i versen lät väldigt mycket som nåt av deras verk.

  1. Younghearted
  2. The Rasmus
  3. Bess
  4. Cyan Kicks

 3. Micke

  Lägg ner ESC 2022. Vinnaren är redan klar

 4. Johanna

  Jag tycker ändå att den är lite tråkig. Och nu tänker ni uppmärksamma att men vad är nu detta, Johanna brukar ju gilla den här typen av musik. Och svaret är att ja, det brukar jag men ville ändå stänga av halvvägs och The Rasmus är fortfarande min favorit i Finland.

  Jag känner dock att Finland överlag hittills varit ganska mellanmjölk och “safe” Det är inte bra nog för mig.

 5. Micke

  När det är lågt därnere vad gäller ESC-intresse då får man plötsligt en uppenbarelse. Nu ska detta inte missförstås jag håller helt fast vid det jag sa om mindre skrivande men när detta otroliga händer då måste jag bara skriva av mig 🙂

  Det som har hållit uppe mitt intresse i år har varit Spanien och Finland. När det gäller den senare så blev jag lite förvånad direkt då jag såg de sju tävlande. Känner till alla sju mycket väl och det finns bara en som oroar mig där.

  Först ut var Cyan Kicks och jag var mer än nöjd. Ett riktigt bra bidrag. Därpå följde ett inte lika bra bidrag med BESS men ändå ett bra bidrag. Sen kom då The Rasmus och plötsligt fick “Malere”, E-an-na från Rumänien och “Terra”, de Tanxugueiras från Spanien konkurrens om förstaplatsen för mig. Alla mycket bra bidrag men ändå inte så det räcker. Mitt intresse hade dalat extremt.

  Så igår kväll gick jag så in för att höra på nästa bidrag från Finland med Younghearted och jag glömde helt att jag hade annat att göra. Låten rullade på åtta gånger i rad för mig och hade det inte varit just det att jag hade annat att göra då hade den nog rullat än.

  Jag sa till Johanna här en gång att Ieva från Litauen sabbar sin låt i slutet. När den börjar tonas ned för att sen explodera händer ingenting. Den bara tonas bort. Younghearted går dock inte i den fällan utan lyfter låten än mer med det mäktiga slutet. Jag älskar låtar som växlar i tempo.

  Oj så bra låten är och oj så nöjd jag är med Finland hittills. Helt befriade från robotdansare, helt befriade från dutt dutt syntar och helt befriade från dunka dunka trummor. Underbart. Tvivlar starkt på att femte och sjätte bidragen ska sabba detta. Däremot mycket rädd för sista bidraget. Extremt rädd för att Finland ska bli Sverige och falla i den fällan.

  Har följt ESC maniskt sen fyra års ålder men har bara hittat åtta låtar som jag även lyssnat på irl. Tills nu. Younghearteds låt kommer att följa mig även i mitt vanliga musikliv. Underbar 🙂

  Ok då blir det kortare inlägg i fortsättningen då. Om det nu inte dyker upp nåt mer sånt här och det tror jag tyvärr inte på 🙂 Slutar detta inlägget med de 11 låtar som jag hittat hittills som är som minst MER ÄN BRA:

  Topp 11:

  1. “Sun Nunero”, Younghearted – FINLAND (9,5/10) NÄRA EXTREMT BRA

  2. “Malere”, E-an-na – RUMÄNIEN (9/10) MYCKET BRA
  2. “Terra”, de Tanxugueiras – SPANIEN
  2. “Jezebel”, The Rasmus – FINLAND

  5. “Death of Us“, Elsie Bay – NORGE (8/10) MER ÄN BRA
  6. “Hurricane“, Cyan Kicks – FINLAND
  7. “Remedy“, Elina Nechayeva – ESTLAND
  8. “Runnin’ Out Of Freakin’ Time“, Annabelle – TJECKIEN
  9. “I’ll be there“, Ieva Zasimauskaitė – LITAUEN
  10. “Hope“, STEFAN – ESTLAND
  11. “Calle de la llorería“, Rayden – SPANIEN

 6. HW

  Gillar nog den här bäst än så länge, särskilt slutet där elgitarren och trummorna kommer in. Nu har vi drygt hälften av bidragen och det finns en låt jag tycker är bra, två som nästan når upp dit, och en jag inte alls fattar poängen med. Inte alls dåligt, Finland. 🙂

  1. “Sun numero”
  2. “Ram pam pam”
  3. “Hurricane”
  4. “Jezebel”

 7. Pato

  Bra för att vara Finland men lite för stelt… jag avvaktar så länge…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se