Tyskland Precis som det tidigare avslöjats så kommer Tyskland att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 under den stora ARD-ESC-dagen och nu har ytterligare information angående uttagningen, vars final hålls den 4:e mars, presenterats:

Den tyska ESC-expertjuryn (bestående av representanter för de nio ARD-radiostationerna samt den tyska ESC-delegationschefen Alexandra Wolfslast) är i full gång med att välja ut de bästa av de 944 inskickade bidragen som sedan kommer att presenteras på eurovision.de med start den 10:e februari.

Tittarna kommer att kunna rösta fr.o.m. den 28:e februari fram till finalen den 4:e mars, som kommer att ledas av Barbara Schöneberger, gå under namnet “Germany 12 Points – der deutsche ESC-Vorentscheid” och innehålla live-framträdande av de tävlande bidragen. Finalen kan ses via eurovision.de och vinnaren utses med hjälp av telefon-, SMS- och online-röster.

Programledaren för “Germany 12 Points”:
Barbara Schöneberger
Barbara Schöneberger (Foto: eurovision.de)

Schemat för “Germany 12 Points – der deutsche ESC-Vorentscheid”:

4:e november- ARD/NDR tog emot ansökningar
30:e november Deadline (944 ansökningar inkom)
10:e februari Finalbidragen börjar att presenteras
28:e februari Onlineomröstningen inleds
4:e mars Final 5(?) finalister → 1 vinnare
(Källa: eurovision.de)

Schlagerpinglan: Även om det mest blivit extremt blygsamma resultat för Tyskland i Eurovision Song Contest den senaste tiden så blixtrar det till ibland. Landet har ju trots allt en ESC-vinst i modern tid (“Satellite” med Lena 2010) och det var inte länge sedan det blev en fin fjärdeplats (“You Let Me Walk Alone” med Michael Schulte 2018) för detta ständiga finalland. Vilken sorts år det är 2022 lär vi få reda på tids nog. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tyskland 2022: “Germany 12 Points” den 4:e mars”

 1. Adri

  Irlands fjärde potentiella låt är släppt. Ja, det är väl ändå Irlands bästa hittills. Låter som något från en rätt nära samtid i alla fall. Klar vinnare hittills, men jag vet att Irland kan ytterligare bättre!

  https://www.youtube.com/watch?v=3i8Yzq5Ra6I

  Men ja, denna låter inte som en demo. Bara där är den bäst i Irlands fält hittills 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Det låter ju hoppfullt, jag väntar dock tills imorgon med att skriva om den (jag vill gärna göra det i “rätt” ordning och höra radioshowen först, nu när de gjort en liten ansträngning.) 😀

 3. Johanna

  Är tacksam att Tyskland väljer en fredag till sin uttagning och inte en lördaf!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se