Tyskland ARD/NDR har avslöjat att Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses genom en nationell uttagning i mars 2022 där nio ARD-radiostationer kommer att ha en stor del i valet av de fem finalisterna, se info nedan.

De nio deltagande ARD-radiostationerna:

Antenne Brandenburg hr3 SR 1
BAYERN 3 MDR Jumo SWR 3
Bremen Vier NDR 2 WDR 2

Det senaste tyska ESC-bidrag som utsågs genom en nationell final:

Sister“, S!sters (25:a i ESC-2019-finalen)

Tysklands nationella ESC 2022-uttagning i korthet:

Inför ESC 2022 har ARD/NDR beslutat sig för att utse Tysklands bidrag genom en nationell uttagning där Bildergarten Entertainment fått i uppgift att ha hand om antagningsprocessen.
Den 4:e – 30:e november kan intresserade artister från hela världen anmäla sina bidrag via formuläret hos eurovision.de, där det även finns frågor och svar (på tyska) angående antagningen (t.ex. så framgår det att låtar utan artister inte tas emot).
ARD:s Radio- och TV-Jury, bestående av fem representanter från nio ARD-radiostationer samt Tysklands delegationschef Alexandra Wolfslast, kommer att välja ut fem bidrag som får tävla i finalen (som ev. får namnet “(Unser) Lied für Turin”) under den stora ARD-ESC-dagen.
Vinnaren av den nationella ESC 2022-finalen utses med hjälp av de nio ARD-radiostationernas lyssnare, TV-tittarna och online-besökarna.
(Källor: eurovision.de och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter att NDR i mars 2021 började söka efter medlemmar till Eurovision-juryn så lutade det ju åt att bidraget skulle väljas ut genom det numera traditionella två-jury-systemet men tydligen så var de mer flexibla än så. 😀

Med tanke på Tysklands resultat i tävlingen den senaste tiden (25:a både 2021 och 2019) så skadar det nog inte att “röra om i grytan” lite och testa något nytt. Nu håller jag tummarna för att det inkommer ett par riktigt intressanta artist- och bidrags-kombinationer, helst inhemska. Lycka till, Tyskland. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2022“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline, 10:e november, för Spaniens Benidorm Fest. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se