FinlandSchlagerpinglan: Nu när vi fått lyssna på samtliga sju bidrag som tävlar i “Uuden Musiikin Kilpailu 2022“, Finlands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, så passar jag på att göra en inledande topp-sju-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Finlands ESC 2022-uttagning:

Ram pam pam“, BESS

Schlagerpinglans “UMK 2022”-topp-7, 2022-01-20:
1. Ram pam pam“, BESS
2. Elämä kantaa mua“, Tommi Läntinen
3. Sun numero“, Younghearted
4. Hurricane“, Cyan Kicks
5. Jezebel“, The Rasmus
6. Thank God I’m an Atheist“, Olivera
7. Kuuma jäbä“, Isaac Sene

Schlagerpinglan: Trots att detta är en första rangordning av låtarna så märker jag att det redan finns två klättrare (jämfört med mitt första intryck av dem) och det är “Sun numero” och “Elämä kantaa mua“, som båda ska bli väldigt intressanta att följa. Mycket kan ju hända innan det är dags för finalen den 26:e februari men just nu (och hela tiden sedan första lyssningen) så är det dock “Ram pam pam” som är min personliga favorit. Om det håller hela vägen återstår att se. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Finland i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Finland 2022: Schlagerpinglans UMK-topp-7 (22-01-20)”

 1. Adri

  Alltså… Finland. Det finns två sätt att se det här. På ett sätt: väldigt hög lägsta standard. Inte mycket kasst här. MEN! Inget “wow”-moment heller. Jag har en favorit, men den är ju inte bättre än låtarna som Tjeckien och Albanien redan valt (dock otroligt mycket bättre än Bulgariens… men ärligt, what isn’t?)

  1. “Son Numero”

  2. “Ram pam pam”
  3. “Elämä kantaa mua”
  4. “Kuuma jäbä”
  5. “Jezebel”
  6. “Thank God I’m an atheist” (eventuellt växer denna för jag älskar ju den första halvminuten… sen går det utför)

  7. “Hurricane”

 2. oe

  “Thank God I’m an atheist” är för mig den i särklass bästa. Refrängen blir visserligen en smula repetitiv, men bryggan 1:56-2:29 är helt otroligt vacker.

 3. Mr A

  Top 50 Finland Spotify
  1. Ram pam pam“, BESS
  3. Jezebel“, The Rasmus som topp, 5a nu.
  4. Sun numero“, Younghearted
  17. Hurricane“, Cyan Kicks
  31. Thank God I’m an Atheist“, Olivera

 4. Johanna

  The Rasmus är bäst. Och jag är inte alls så imponerad av startfältet som många andra verkar vara. Sun Numero är också ett bra val. De andra? Kompetenta men tråkiga skulle jag beskriva dem.

 5. Micke

  @Johanna, förmodar att det är mig du tänker på när du pratar om imponerad över startfältet 🙂 Låt mig säga så här. Jag pratar nu om ESC och inget annat.

  När det gäller Younghearted är jag impad oavsett. Jag fullkomligt älskar låten. Hur den är uppbyggd och hela grejen.

  Allt annat är inom ESC när jag säger det: Olivera tycker jag är grymt vacker och mysig.

  The Rasmus och Cyan Kicks är kul rocklåtar inom ESC. Rock är min absoluta numero uno och ävenganska simpel som dessa kan bli riktigt bra, vilket jag känner här.

  BESS är den som kommer att vinna tror jag. Varför? Den är mest ESC. En låt vi hört i detta formatet så många gånger. Ändå helt ok för mig.

  Inget ont om Tommi Läntinen men när vi får rockare till ESC så är det sällan (aldrig) de stora sas. Tommy har dock en helt ok låt. Värdelös vers men refrängen lyfter den.

  Isaac Sene sabbar känslan jag har Detta är bara så simpelt och tråkigt. Är inte ens rädd för den längre.

  Det jag känner som ett stort plus är att det är nästan en månad till final. De två låtar här som är typiska växare är mina två i topp. Ger mig hopp 🙂

 6. Pato

  Svagt startfält, jag tycker det endast finns en normal låt och det är den första som släpptes ”Hurricane”

 7. Johanna

  @Micke Ja du och många andra har pratat varmt om Finland medans jag har mina favoriter (såhär långt) i de baltiska uttagningarna, samt i Spanien. Även Rumänien har ett gäng guldkorn:-)

  Jag hoppas The Rasmus vinner i Finland men tror de kan ha goda chanser på finalplats med ganska många av de här låtarna!

 8. HW

  1. “Sun numero”
  Den här kommer antagligen inte vinna, vilket är synd. Jag tycker det är en väldigt bra och atmosfärisk (är det ett ord?) låt. Såg någon säga att det lät som soundtracket till en high school-film, och det kan jag faktiskt tänka mig 🙂 Låten tappar lite i mitten men avslutar väldigt starkt med sista refrängen.

  2. “Eläma kanta mua”
  Låt 2-5 hade jag svårt att bestämma inbördes ordning på. Det blev dock den här som drog det längsta strået, för jag gillar detta! Ingen ESC-låt kanske men man blir glad av den och den har en bra refräng. Tommi har bra tryck i rösten också.

  3. “Ram pam pam”
  Inte direkt min stil, men en bra låt. 🙂 Delen där de upprepar titeln hade de kunnat skippa, annars bra.

  4. “Hurricane”
  Bra låt med kraft i. Kan dock inte hjälpa att jämföra den med Blind Channel från förra som var starkare.

  5. “Thank god I’m an atheist”
  Undrade lite vad låttiteln betydde, men texten har faktiskt väldigt intressanta tankar om döden. Låten är bra, påminner lite om Victorias låt från förra året som någon sa. Tycker dock inte refrängen är lika bra och stör mig lite på hennes röst, känns lite tillgjord. Men som jag sa fortfarande bra och kan säkert bli ännu bättre.

  6. “Jezebel”
  En av de två låtar jag inte gillar. Jag har förstått att den här är favorittippad just nu, men för mig är det mest en småirrirerande light-rock låt. Kanske kan växa live.

  7. “Kuuma jäbä”
  Det här är helt enkelt inte min typ av låt. 🙂 Kan inte riktigt se hur den kommer funka live, känns som en låt mer gjord för radion än för en scen.

  Finland visar ändå väldigt mycket att de tar ESC seriöst i år. Av sju låtar gillar jag fem stycken, vilket får ses som ett väldigt bra betyg. 🙂

 9. Thor

  ”Hurricane” är min top 1. Har varit från första gången jag hörde den. Sen är det lite upp och ner. Älskade ”Jezebel” först men börjar tröttna nu. Gillar ”Ram Pam Pam” och ”Kuuma Jäbä”. Mina top 3 idag är:

  1. Hurricane
  2. Ram pam pam
  3. Jezebel

  Tack för en fantastisk sida!

 10. Schlagerpinglan

  @Thor, Roligt att se att sidan uppskattas och ett stort tack för kommentaren. Jag vet ju redan vad jag själv tycker om bidragen så för min del värderar jag kommentarsfältet högt och är tacksam att så många vill dela med sig av sina egna uppfattningar av låtarna. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se