Melodifestivalen 2022: Lancelot

2022-01-21 (fredag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 14 av de 28 artisterna är Lancelot som tävlar i den tredje deltävlingen:

Lancelot Artist: Lancelot

Melodifestivals-historik: Debutant

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Lyckligt slut

Startnummer: #2 i deltävling 3
(19:e februari i Linköping Stockholm)

Låtskrivare: Lancelot Hedman,
Niklas Carson Mattson

SVT:s text om artisten:
Lancelot Hedman Graaf beskriver sin musikaliska resa som en berg- och dalbana. Nu tävlar han i Melodifestivalen för allra första gången med bidraget “Lyckligt slut”.

– Jag skulle säga att den här låten är den bästa jag skrivit i mitt liv hittills.

Lancelot Hedman Graaf har sedan 2019 varit aktiv i dance pop-duon Lance & Linton. Under 2020 och 2021 har han börjat utveckla sin egen röst och sitt eget sound, inspirerat av äldre musik. Låtarna kommer från hjärtat med självupplevda texter om ett liv med höga toppar och djupa dalar. I oktober släppte han debutsingeln “Fördärvad”.

– När jag fick reda på att jag skulle vara med i Mello så fick jag en STOR klump i magen. Jag har aldrig nästan stått på en scen och sjungit i mitt liv.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Säga vad man vill om SVT men visst märks det att de försöker få till ett så varierat startfält som möjligt. I samma deltävling kommer vi bl.a. att få se en rutinerad artist som deltar i tävlingen för åttonde gången och en yngre förmåga som (enligt egna uppgifter) knappt stått på en scen och sjungit i hela sitt liv. 🙂

Något de däremot har gemensamt är förmågan att skapa rubriker men förhoppningsvis så är det inte det, utan deras bidrag, som är den största anledningen till att de finns med bland SVT:s 28 2022-val.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: Tillhör ni en familj/klubb/klass eller annnan grupp som bor i Stockholmsområdet och som är intresserade av att smygtitta och tycka till om årets bidrag till ett program på SVT play? Se då Melodifestivalen Instagram för instruktioner. (Ansökan är öppen t.o.m. 8/2-2022 via länken här.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Lancelot”

 1. Pato

  Det här kan bli bra.

 2. Adri

  Det här har jag inga förhoppningar på. Jag gillar inte Lancelots tidigare låtar, gillar inte hans röst och att han inte verkar ha vidare scenvana är illabådande. Hoppas jag blir glatt överraskad, men jag har ingen speciell tro på det här.

 3. Mr A

  Fråga Mello, https://www.svtplay.se/video/33914238/fraga-mello

  En nyhet tydligen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se