Spanien Luna Ki, en av de 14 artister som valts ut till “Benidorm Fest 2022“, Spaniens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, har nu lämnat en längre förklaring till sitt beslut att dra sig ur tävlingen då ESC-reglerna inte tillåter användandet av autotune:

Luna Ki förklarar sitt Benidorm Fest 2022-beslut:

Un mensaje desde 2034, LUNA KI“, Luna Ki (6:27 – Jan 24, 2022 – LUNA KI)

Schlagerpinglan: Redan när beskedet kom att Luna Ki drog sig ur tävlingen så var jag tydlig med att jag inte tycker att autotune ska tillåtas i Eurovision (på huvudsångarens röst) och vid det står jag fast. All respekt för Luna Ki och hennes konstnärliga projekt men hur man kan få för sig att det skulle vara ok att använda hjälpmedel för att förvränga rösten i en tävling där rösten ska bedömas är något jag har väldigt svårt att förstå.

Eurovision Song Contest må vara under ständig förändring men detta är en punkt som jag hoppas att de flesta är överens om att den inte behöver förändras.

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2022: Luna Ki förklarar sitt beslut”

 1. Mr A

  LAUD diskad:

  https://eurovoix.com/2022/01/24/%F0%9F%87%BA%F0%9F%87%A6-ukraine-laud-disqualified-from-vidbir-2022/

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… jag har uppdaterat om det… tråkigt, men kanske lika bra. https://www.schlagerpinglan.se/blog/2022/01/24/ukraina-2022-lyssna-pa-vidbir-bidragen/

  Håller för tillfället på att lyssna igenom Moldaviens bidrag inför auditionen. Finns en del intressanta saker. 😀 https://eurovision.md/

 3. Vanuatu

  Jag håller helt med @Schlagerpinglan.

  Det blir allt tydligare att hela hennes kandidatur har varit ett marknadsföringstrick, hon har motsagt sig själv i senare uttalanden och det verkar som om hon aldrig haft för avsikt att uppträda live (eftersom hon inte kan sjunga, hon är en playback-artist). Hon har använt all denna stora exponering för att bli känd och göra sig själv känd och nu monopoliserar hon BenidormFest på sig själv och kommenterar på sociala nätverk saker som att RTVE inte ens låter henne delta som gäst (efter att ha varit den som vägrade uppträda!).

  I går vid den första presskonferensen med de sju kandidaterna i den andra semifinalen ställde pressen bara frågor om LunaKi och arrangörerna var tvungna att uppmärksamma och påminna dem om att de hade sju sångare som ville delta och varför så lite intresse för dem och så mycket för den som inte ville delta.

  Jag hoppas också att autotune inte kommer att tillåtas i Eurovision, och ännu mindre för en kontrovers som skapats av en person som aldrig hade för avsikt att sjunga live och som bara var ute efter berömmelse och marknadsföring, och det på billigaste sättet: med hjälp av offentliga medel.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se