SpanienTorsdagen den 27:e januari sändes Semifinal 2 av Benidorm Fest 2022, den nationella uttagning som ska utse Spaniens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2022.

I denna andra semifinal tävlade sju bidrag, även om Gonzalo Hermida, som testats postivit för covid, fick tävla med sin musikvideo. Vilka fyra bidrag som fick finalbiljetterna bestämdes av 50/50 tittar- och juryröster, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Uppdaterat: Se gästartisternas framträdanden:
Ruth Lorenzo – “Bailar pegados
Niña Polaca – “Nora

Ett av de tävlande bidragen i andra semifinalen av “Benidorm Fest 2022”

Ay Mama”, Rigoberta Bandini (vinnaren av Semifinal 2)

Resultatet av Spaniens “Benidorm Fest 2022” – Semifinal 2 (27:e januari)

Till final: Jury-röster (50%) Demoskopisk jury (25%) Tittarröster (25%) Summa
1. “Ay Mama”, Rigoberta Bandini 56 p. 25 p. 30 p. 111 p.
2. “Calle de la llorería”, Rayden 45 p. 20 p. 25 p. 90 p.
3. “Eco”, Xeinn 46 p. 15 p. 20 p. 81 p.
4. “Quién lo diría”, Gonzalo Hermida
(tävlade med musikvideo)
28 p. 30 p. 18 p. 76 p.
Utröstade:
5. “Sigues en mi mente”, Marta Sango 36 p. 12 p. 15 p. 63 p.
6. “Culpa”, Javiera Mena 28 p. 10 p. 12 p. 50 p.
7. “Make you say”, Sara Deop 21 p. 18 p. 10 p. 49 p.
(Källa: RTVE – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen tyckte jag att Xeinn hade den klart bästa låten och då den fungerade överraskande bra live så var det ett av de två bidrag som jag tvunget ville ha vidare till final (även om jag hade önskat lite mer dans i framträdandet).

Vad gäller de övriga bidragen så var det tyvärr så att de (flesta) bidrag där jag gillade låtarna så blev jag inte imponerad av scenshowen och de låtar jag var tveksam till inför semifinalen inte gjorde något för att övertyga mig. Detta gällde speciellt semifinalsvinnaren Rigoberta Bandini, vars bidrag jag fortfarande inte kommer riktigt överens med. Jag är i alla fall glad över att jag kollade upp texten innan jag såg framträdandet, annars hade jag nog varit ännu mer frågande till vad som egentligen hände under de tre minuterna. 😀

Det fanns dock ett stort undantag och det var Rayden, som lyckades med något som ingen annan gjort under hela festivalen: ge mig känslan av att det här fanns “hela paketet” där jag inte hittade några större saker att anmärka på vad gäller artist, låt och live-framträdande, även om man så klart kan slipa på det sistnämnda. 🙂

Därmed så visade det sig att samtliga fyra bidrag som jag till slut ville ha vidare från semifinalerna fick vars en finalbiljett så jag kan inte vara mycket annat än helnöjd med den spanska festivalen så här långt. 😀

Avslutningsvis så skickar jag ett stort grattis till samtliga finalister och önskar dem lycka till i finalen nu på lördag. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Spanien 2022: Resultatet av “Benidorm Fest” – Semifinal 2”

 1. Adri

  Jag kan inte skaka av mig känslan att Chanel vinner. Och det är en känsla som gör mig aktivt ledsen!

  Menmen, innan dess kan jag iaf njuta av att de två bästa låtarna även blev bäst i semifinalen. De blev varandras motsvarigheter.

  Rayden har klart bästa låten, men framträdandet kan slipas (framför allt kan den ena körkillen chilla lite tycker jag). Framträdandet var dock fortfarande nästbäst.

  På andra sidan finns då Rigoberta. Låten? Inte bäst, men nästbäst. Och framträdandet? Klart bäst!

  De andra sex är inte värda så mycket tankekraft alls. Marta kan få en liten “hedersomnämning”, men annars. Det fanns bara två huvudroller ikväll 🙂

  Hoppas verkligen inte Chanel tar det. Alla, förutom artisten, själv kommer förlora på det. Jag blir upprörd – och Spanien kan glömma en framgång (som de verkligen är i behov av).

 2. Adri

  Detta kommer bara låta som en bitter reaktion över konstiga poängutdelningar vilket det inte är (ok, kanske lite). Men kan nån förklara varför RTVE tyckte att den demoskopiska juryn behövdes? Jag fattar inte riktigt vad den fyller för roll som inte den vanliga juryn, eller de vanliga tittarna gör.

  Känns nästan som att den bara blev insatt för att det kändes lite läskigt att på riktigt faktiskt ge “de vanliga tittarna” hälften av makten.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan delvis förstå dig, då de som bryr sig om tävlingen trots allt är representerade genom telerösterna. Troligtvis så vill RTVE veta hur väl bidragen fungerar i andra åldersgrupper och yrkeskategorier (jag tror att de tagit med sådant också) än “de vanliga” då de letar efter det bidrag som fungerar över hela fältet så att de kan få så höga poäng som möjligt från både tittare och jurygrupper i ESC.

 4. Pato

  Jag blir helt matt av tanken att Rigoberta vinner… Eurovision behöver inte dessa typer av bidrag som påstår att man kommer med ett budskap men saknar låt totalt.

 5. Pato

  Dessutom finns det uppenbart mycket bättre låtar, jag förstår inte hur ”Ay Mama” representerar den här uppryckningen Spanien har gjort…

 6. Adri

  Pato: Var lugn. Trots denna topp 2 har jag exakt noll förtroende för Spanien (baserat på deras andra uttagningar. Bara kolla på förra året. TVÅ låtar deltog… och Spanien lyckas ändå välja fel.)

  Så med det färskt i minnet bara vet man att Chanel kommer vinna, Spanien kommer komma plats 19 i maj och spanjorerna kommer säga ”Hur gick det här till?”

 7. HW

  Jag hade ingen riktig favorit i denna semi men gillade Marta och Rayden bäst. En av dem gick i alla fall vidare.
  Men i finalen är det bara “Terra” som finns för mig. Just nu ser det inte ut som den kommer vinna, men jag hoppas att framför allt juryn skärper sig och inte väljer en låt som kommer hålla kvar Spanien i bottenträsket.

 8. Johanna

  Nu har de ju vaknat till och röstat rätt. Håller med om hela topp 4 här.

  Chanel får inte vinna men som Adri säger kan man inte lita på Spanien! Här är ju lite topp eller bott för mig. Chanel skulle hamna toksist på min ranking medans Rigoberta (eller Rayden) skulle hamna som nummer 1!

  Heja Rigoberta!

 9. Micke

  Jag har redan sagt flertalet gånger vilka tre här som jag ser som bra vinnare. Det finns dock en sak till som är minst lika viktig som seger för nån ur den trion. Chanel får helt enkelt inte vinna. En spansk uppryckning i år får inte avslutas med ett sånt fiasko.

 10. Micke

  Svårt att tro på att trean o fyran i semifinalerna ska ha nåt med detta att göra. Detta lär stå mellan min favvis “Terra” o Rayden, Rigobertas o årets sämsta bidrag från Chanel.

  Det som irriterar mig är att se att det är juryn främst som röstat fram Kanelen. Jag älskar ju jury med väldigt många medlemmar men jag är rädd för att detta är samma skämt som vanligt i detta att det handlar om jury på 3-5 pers eller liknande.

  Har inte orkat läsa för att kolla. Är det så ni som vet?

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Juryn i Spanien består av 5 personer (3 inhemska och 2 utländska medlemmar: Felix Bergsson och Marvin Dietmann).

 12. Adri

  Jag ville ta mig en titt på hur låtarna tar sig i Spanien. ”Ay Mama” är på plats 19 på den spanska topplistan (plats 1 på den virala topplistan).

  Några andra är med på den virala topplistan. Tanxguieras tvåa, Chanel femma. Xeinn en bit ner.

  Men det är endast Rigoberta som gjort ett avtryck på den ”vanliga” topplistan.

  Så med det tror jag ändå att tittarna kommer fortsatt ge henne toppoäng i finalen. Demoskopiska juryn borde ge henne en hög poäng också, för med tanke på hennes listplacering slår hon an en sträng i fler än bara ESC-fans.

  Men juryn gör mig lite bekymrad. Visst, de belönade henne högsta poäng igår. Högre än vad de gav Chanel i förrigår men de hade ju också fler poäng att dela ut öht (260 poäng igår, 240 i onsdags). Så Chanel fick juryns högsta poäng rent procentuellt av maxpoängen.

  Och det bekymrar lite!

 13. Johanna

  @Adri men alltså Chanel får inte vinna! Jag känner dock samma som dig. Den är ju så generisk att man blir arg nästan. Vore sådant antiklimax om den vann när de har några andra som iaf skulle ha chans att göra bra ifrån sig!

 14. Micke

  @Pinglan, samma fiasko som vanligt då med enbart fem i juryn. Då delar jag definitivt Johannas, Adris och andras oro över att Kaneldamen ska stjäla hela paketet.

  Jag älskar ESC i grunden men jag måste erkänna att jag har förståelse för att många hånar hela paketet. Tänkte på att det är val i Sverige i år. Har ett förslag. Pinglan, Adri, Engsla, Johanna och HW. Jag har just utsett er till att vara valjuryn 2022. Ni får hand om hela valet. Allt kommer att handla om ert val.

  Låter jag löjlig? Vet ni vad? Jag tycker själv att jag låter löjlig men lik förbannat är det detta löjliga vi ställs inför år ut och år in i ESC. Sicket jädra trams. Ska det vara så är det bara att ta bort juryn. Tänk bara tanken att fem pers ska kunna sitta där och bestämma över Spanien och leda dem till katastrofen med Kameldamen som vinnare.

  Skrattretande 🙂

 15. Engsla

  Micke, jag ställer upp, inga problem! Men jag tar helst hand om valet helt själv, det blir nog allra bäst så 😉

  Har tittat igenom alla finalbidragen en gång till nu, och de liveframträdanden jag tycker bäst om är Raydens och Rigobertas. Båda är otroligt underhållande 🙂

  Chanel är förvisso proffsig, men vi har ju sett variationer av detta till leda nu, och låten är ju så tradig. Tanxugueiras, där gillar jag faktiskt de trippande dansörerna, men låten blir till slut lite enformig. Blanca Paloma kan verkligen sjunga fint, men jag vet inte om bidraget är för stillsamt för ESC. Varry Brava, Gonzalo Hermida och Xeinns bidrag tilltalar mig inte, men de tillför ju variation till finalen, så bra det 🙂

 16. Adri

  Micke: Jag hade älskat att sitta i nåt slags val-jury. Jag vet exakt vilket parti som skulle få vilka mandat. Så jag skulle ställa upp alla dagar!

  Rigoberta och Chanel är verkligen varandras motpoler. Jag vill inte basha för mycket på Chanel. Människan är inte talanglös. Det märker jag det. Men det är så slipat, det är så polerat, det är så… ”perfekt”. Och vad händer då? Det blir dötråkigt. Framför allt i detta sammanhang. MTV Music Awards? Ah där kanske det hade passat mer.

  Rigoberta har istället en roligare, väldigt kaotisk och ”ful” (men på bra sätt) staging. Och därför berör det mycket mer!

  Gällande Tanxguieras vill jag att tjejerna ska ha mer att göra själv, eller stå stilla. Jag hatar den typen av framträdanden där artisterna bara går ”aimlessly” på scenen.

  Älskade Rayden på scenen, men hade hoppats på mer inspiration från musikvideon – för jag älskar den musikvideon! 🙂

 17. Micke

  Har nu kollat lite extra på de åtta finalbidragens liveframträdande. Det slående för mig är att “Terra” blir än mer överlägsen. Inte på något sätt för att det är ett fantastiskt framträdande utan mer för att den tappar minst mot studioversionen. Detta trots de inkontinenta snubbarna som studsar runt sångerskorna.

  Det för mig mest oroande är att en av mina övriga två favvisar “Ay, mama” tyvärr är den som tappar mest. Både röstmässigt och i framträdande. Kanske nervositet Hoppas det. Alla måste vara på tå nu så vi gör allt för att fempersoner juryn inte ska kunna stjäla segern till Kaneldamen.

 18. Adri

  Micke: Men Micke, förstör nu inte att vi är så överens i år. “Ay Mama” är ju fullkomligt överlägsen när man tar liveframträdandet i beaktande. Älskar kaoset. Och tycker det lät bra också 🙂

  Hoppas du är i minoritet om att finna det svagt. Hennes odds är i alla fall bättre idag än vad de var innan liveframträdandet. Men ah… odds är ingen sierska. Men jag tror ändå det kommer vara Rigoberta och Chanel som gör upp.

  Rayden har fortsatt min kärlek – I STUDIOVERSION. Det var nåt som inte klickade live. Och det är nog den där kör-killen.

  Men Rigoberta gjorde allt rätt igår! 🙂

 19. Micke

  @Adri, helt seriöst. Har du lyssnat på hennes röst fram till MAMA, MAMA, MAMA? Är det ens en röst?

 20. Johanna

  Rigobertas framträdande sänkte absolut inte låten. Det är lite kaos men på ett bra sätt. Rayden var också väldigt bra! Där har vi ett färdigt ESC-framträdande om något! Och Rayden är nog den som resultatmässigt skulle gå bäst tror jag. Jag är dock fortfarande team Rigoberta och “team vem som helst förutom Chanel”…..

 21. Adri

  Johanna: Jag är nog med dig där. Jag tror att Rayden är den som skulle ge Spanien sin bästa placering!

  Och Chanel är den jag allra minst vill ska vinna. Jag tycker ”egentligen” inte hon är sämst. Hade det varit på radion hade jag hellre lyssnat på ”SloMo” än Varry Brava, Xeinn eller Gonzalo.

  Men vi behöver inte mer som ”SloMo” i tävlingen. Jag kan uppskatta den typen av musik ibland. Älskar ”Fuego”. Tycker ”Sekret” är bra osv osv. Men känns som att det gått lite bananas med det nu. Den typen av pop-tjejer får gärna ta en liten paus eller nåt.

 22. Micke

  @Johanna jag är definitivt med i ditt TEAM. Allt utom det där bedrövliga. Däremot är jag lite förvånad över att du och Adri inte hör hennes problem med rösten. Men jag hoppas och tror att det var nerver och att det där faller på plats till finalen.

  @Adri, gamla tiders Adri/Micke :-)”Fuego” är bland de värsta jag vet i ESC. “Sekret” gillade jag innan de blandade in engelska och den tog hissen ned en poäng i betyg. Men precis som ni två är jag less på den stilen i ESC

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se