Italien Italien kommer att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den fem kvällar långa Sanremofestivalen 2022 som inleddes den 1:a februari och avslutas med en stor final den 5:e februari där samtliga 25 bidrag tävlar.

Efter de två inledande kvällarna, där 12+13 bidrag presenterades, har vi nu kunnat lyssnat på samtliga bidrag, se länkar till live-framträdandena nedan:

Ett av de tävlande bidragen i Sanremo 2022:

Ciao ciao“, La Rappresentante di Lista

Lyssna på de 25 bidrag som tävlar i “Sanremo 2022”:

(I den sammanlagda ordning juryn rankade bidragen kväll 1+2:)
1. O forse sei tu“, Elisa
2. Brividi“, Mahmood & Blanco
3. Ciao ciao“, La Rappresentante di Lista
4. Dove si balla“, Dargen D’Amico
5. Apri tutte le porte“, Gianni Morandi
6. Ogni volta è così“, Emma
7. Chimica“, Ditonellapiaga feat. Donatella Rettore
8. Lettera al di là del mare“, Massimo Ranieri
9. Ovunque sarai“, Irama
10. Sei tu“, Fabrizio Moro
11. Tuo padre, mia madre, Lucia“, Giovanni Truppi
12. Ti amo non lo so dire“, Noemi
13. Farfalle“, Sangiovanni
14. Inverno dei fiori“, Michele Bravi
15. Insuperabile“, Rkomi
16. Domenica“, Achille Lauro (feat. Harlem Gospel Choir)
17. Virale“, Matteo Romano
18. Abbi cura di te“, Highsnob & Hu
19. Miele“, Giusy Ferreri
20. Voglio amarti“, Iva Zanicchi
21. Perfetta così“, Aka 7even
22. Tantissimo“, Le Vibrazioni
23. Ora e qui“, Yuman
24. Sesso Occasionale“, Tananai
25. Duecentomila ore“, Ana Mena

Schlagerpinglan: Om ni av någon anledning vill se bidragen uppdelade på de två Sanremo-kvällarna så finns de presenterade i startordningarna här. Är ni intresserade av att se hur juryn rankade bidragen efter de första kvällarna så hittar ni resultaten här: Kväll 1Kväll 2.

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Italien i ESC 2022“.
Se även: “Inför Sanremo 2022: Kväll 1-4

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Italien 2022: Lyssna på “Sanremo 2022”-bidragen”

 1. Adri

  1. La Rappresentante di Lista
  2. Noemi
  3. Sangiovanni
  4. Giusy Ferrerri
  5. Elisa

  Italien lämnade sin comfort zone förra året med Måneskin. Det funkade riktigt väl ju 🙂 Jag hoppas de stannar utanför sin comfort zone i år, men på ett annat håll.

  ”Ciao Ciao” for the win!

  Och som sagt, litet hedersomnämnande till Ana Mena också. Svagt live, men låten är ändå en av mina favoriter 🙂

  Men jag tror som sagt detta är ”The year of the male ballad”. Igen. Precis som 2020. Så det blir väl Mahmood-duetten, eller Irama (ni vet, nu när han INTE är min favorit?)

 2. Johanna

  Topp 5 för mig. Kan inte ranka de exakt!

  Irama
  Dargen D’amico
  Matteo Romano
  Mahmood & Blanco
  Elisa

  Bubblare till Aka 7even som också var väldigt bra!

 3. Micke

  Fem låtar står hittills ut för mig

  1. “Ogni volta è così“, Emma
  2. “Ti amo non lo so dire“, Noemi
  3. “Sei tu“, Fabrizio Moro
  4. “Miele“, Giusy Ferreri
  5. “O forse sei tu“, Elisa

  Fem låtar känns lite gränsfall än för mig

  Irama
  Sangiovanni
  Aka 7even
  Le Vibrazioni
  Ana Mena

  Tre låtar säger jag bara no, no, no, no, no, no. Däribland årets besvikelse this far i San Remo. Tyvärr kommer ju den att vinna. Vore för jävligt rent ut sagt. Italien har ju alltid, som sämst, skapliga bidrag i ESC.

  Mahmood & Blanco
  (Kan ingen ta ut katterna som skriker)
  La Rappresentante di Lista
  Achille Lauro

 4. Schlagerpinglan

  Efter att ha lyssnat lite snabbt på de 25 låtarna igen så märkte jag att det trots allt fanns en hel del bidrag jag tycker väldigt bra om. 😀 Här är min nuvarande topp-tio:

  1. “Ciao ciao”, La Rappresentante di Lista
  2. “Ovunque sarai”, Irama
  3. “Sesso occasionale”, Tananai

  4. “Apri tutte le porte”, Gianni Morandi
  5. “Dove si balla”, Dargen D’Amico
  6. “Ti amo non lo so dire”, Noemi
  7. “Farfalle”, Sangiovanni
  8. “Ogni volta è così”, Emma
  9. “Tantissimo”, Le Vibrazioni
  10. “Perfetta così”, Aka 7even

  (även Giusy Ferreris “Miele” och Ana Menas “Duecentomila ore” skulle kunna vara med här)

 5. Micke

  Pinglan… Jisses ser att både du o Adri har samma etta, vilken ingick bland de tre jag kände var helt kass. Vad ser ni hos den? Mi hej första känsla var…. Såå töntig. Måste kolla upp den igen 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Bortsett från att jag gillar verserna, som känns väldigt levande, så växte refrängen till sig efter ett tag och är väldigt smittande. Inte nog med att det var en direkt låt så händer det saker nästan hela tiden och trots de något allvarliga undertonerna i texten (som jag inte förstår) så blir jag glad av låten, vilket gör mycket. 😀

 7. Adri

  Fasen, känner jag bara. Synd att detta är live, för hade det varit avgränsat till en radiotävling hade Ana Mena varit min favoriter. Älskar de somriga vibbarna och dragspel är ALLTID RÄTT! Älskar fan dragspel! Men varför sattes ingen sångerska som klarar uppgiften vid mikrofonen istället? Det gör mig lite bummed.

  Men jag sätter den ändå bland de jag gillar, för att gardera lite mer. Även om Ana Mena inte kommer vinna. In fact, jag säger såhär: Ingen låt i SanRemo kommer vinna mindre än Ana Mena. Känns som att alla sätter henne sist 🙁

  Nu några timmar, och fler lyssningar, senare:

  1. “Ciao ciao”
  – Lite disco-vibes, vilket gör att jag är förvånad att jag gillar detta. För varken disco eller funk är saker jag brukar uppskatta. Men det här vill jag bara ha more, more, more av! 🙂 Gillar verkligen kvinnans röst!

  2. “Ti amo non lo so dire”
  – Varför känns det som att 80% av alla italienare låter likadant? Det här hade lika gärna kunnat vara Nina Zilli, Mia Martini (om hon var vid liv) eller Giusy Ferrerri och jag hade inte hört skillnad. Menmen, who cares? Detta är en grym låt!

  De två är i egen liga! Tyvärr känns båda rätt chanslösa.

  3. “Duecentomila ore”
  – Jaja, svagt som fanken… men dragspel?!?!

  4. “Farfalle” (Efter två års torka är jag verkligen festsugen så allt som bjuder på fest gör mig glad)
  5. “Miele” (Jag tycker Guisy alltid varit bra, så även i år. Varför hamnar hon alltid i skymundan?)
  6. “O forse sei tu” (Elisa låter som hon alltid gör… hon låter ju likadant varje gång)

  Fasen vad jag hoppas Irama och Mahmood-duetten. Framför allt Mahmood-duetten, för jag tror nog den vinner. Men ännu är jag lite blank där tyvärr :/

 8. K2

  Mina top 5 som är i en klass för sig

  1. Emma
  2. Irama
  3. Giusy Ferreri
  4. Elisa
  5. Fabrizio Mori

 9. Johanna

  Bara jag som skulle bli glad om Mahmoid och Blanco vann alltså? Som vanligt meed andra ord! Även om Dargen D’amico nog är min favorit så skulle Brividi ändå vara ett utmärkt val och lätt glida in på första-platsen just nu för mig!

 10. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag är inte riktigt med dig där då “Brividi” finns väldigt långt ner på min lista. Dargen D’amico är däremot en topp-kandidat även hos mig. 😀

 11. Micke

  @K2, du har en bra topp 5. Ska bara hjälpa dig med ett fel du gjort så du inte behöver göra om det. Det ska stå NOEMI….inte IRAMA 🙂

 12. K2

  @Micke, nä försök inte. Den här gången är det jag som stavat rätt!☺

 13. Pato

  Jag fattar ingenting. Hur kan så många tycka att Mahmood ska komma tillbaka till ESC med den tråkiga låten?
  När han precis kommit tvåa med en mycket bättre låt. Förstår ingenting. Det finns ju enkelt mycket bättre låtar i den här samlingen. Hela Heat 2 tyckte jag hade bättre låtar. Nej, sjukt… jag tror folk gillar honom så mycket och därför gillar de låten automatiskt…

 14. Adri

  Jag tror “Brividi” vinner. Men då lever hoppet att Mahmood (and the other guy som ingen minns) kanske säger nej till möjligheten! 🙂 Hoppas det. Jag vill ha Noemi eller LRDL 🙂

 15. Micke

  @K2 du ändrar dig nog längre fram 🙂 Noemis låt börjar ganska tradigt men oj så den växer. Vad gäller Iramas får jag återkomma. Den är en av de jag inte helt greppat än

  @Pato, helt med dig. Tyvärr är det inte låten som gör att Mahmood är så högt i odds. Jag tycker den är bedrövlig. I synnerhet när katterna skriker i mun på varandra

 16. Adri

  Micke: Nja. Jag tror inte du har rätt där. För Mahmood och Blanco ledde oddsen från start, och då var det bara baserat på namnen. Men sen låtarna avslöjades så har ju oddsen för “Brividi” bara blivit bättre och bättre.

  Och tyvärr säger jag för det. “Ciao Ciao” is the way to go 🙂

 17. Micke

  @Adri, ok jag köper det. Kollar väldigt sällan på odds. Bara en känsla jag hade. Jag menar….hur är det annars möjligt att ett sånt kadaver blir sån favorit i ITALIEN. Vi pratar ju ITALIEN för tusan. Inte som i Spanien där e jury på 4-5 pers kan sabotera allt det som övriga Spanien vill ha.

 18. Adri

  Micke: Jag vet inte. Jag älskade “Soldi”. Och jag vet att Mahmood släppt kanonlåtar sen dess. Men “Brividi” är verkligen inte en av dem. Låten saknar melodi ju. Och falsetten är långt från flawless.

  Men jag försöker keep it cool här. Måneskin förra året var ju inga favoriter i oddsen, och efter festivalens första kvällar låg de inte nära toppen 🙂 Försöker komma ihåg det.

  Tror dock fortfarande på “Brividi” för jag gissar det är en låt som italienska befolkningen kommer flockas kring, och tror inte juryn stoppar den heller!

  Men som sagt, jag har mina favoriter på andra håll. Tror Noemi är helt chanslös, medan LRDL har en liten liten chans. Liten. Håller fast vid den chansen 🙂

  Jag kommer dock bli riktigt pissed om Irama vinner för han ägde ju 2019 och han ägde ännu mer 2021 🙂 2022 äger han inte ens lite grann. Måtte han inte vinna då. Jag vill så gärna stötta honom, men det går inte i år.

 19. Adri

  Om Noemi (mot förmodan) vinner i Italien, så hoppas jag verkligen inte Shirley Clamp vinner i Sverige. Jag kommer inte kunna se skillnad på dem då ju! 🙂

  Aldrig lagt märke till hur lika de är innan, men såg nu Noemi’s liveframträdande 🙂

 20. Johanna

  Blanco är en av Italiens mest streamade artister det senaste året så tror att han drar minst lika mycket röster som Mahmood i så fall! Känns inte som jag kommer bli besviken på Italien i år med tanke på att typ 11-12 av dessa låtar lätt skulke hamna i topp 10 för mig om inte länderna som intern-väljer imponerar stort!

 21. Micke

  @Johanna, så brukar det vara för mig varje år. Italien skulle invadera topprankingen. I år dock inte lika mycket som vanligt. Inte än iaf. Mer lyssningar så 🙂

  Vad gillar hon min topp 5 då?

  1. “Ogni volta è così“, Emma
  2. “Ti amo non lo so dire“, Noemi
  3. “Sei tu“, Fabrizio Moro
  4. “Miele“, Giusy Ferreri
  5. “O forse sei tu“, Elisa

 22. Johanna

  @micke Min egen topp 5 står näst längst upp här och endast Elisa är med från din där. Dock skulle samtliga på din topp 5 troligtvis rankas högt av mig om de vann. Är väl Emma jag har lite svårt för men gillar denna låten mer än hennes tidigare iaf!

  Dargen D’amico är min favorit om jag ska välja en!

 23. Pato

  Haha skillnaden på Noemi o Shirley Clamp är ju att Shirley tappat omdömet helt för kvalitativ musik…

 24. Adri

  Pato: Ja, det var mest bara ett skämt med poängen att de är väldigt lika, tycker jag. Men jag kommer såklart inte blanda ihop dem, i den otroligt smala chans att de hamnar i samma arena i maj. Noemi sjunger bättre 🙂

  ——————————-

  Men påtal om annat. Jag har idag slösat tid på att kolla alla rankingar jag kommit över från San Remo-festivalen 2022. Det var inte glädjande. För såhär blev topp 5:

  1. Mahmood & Blanco (Snittplacering: 2.58)
  2. La Rappresentante di Lista (Snittplacering: 4.33)
  3. Sangiovanni (Snittplacering: 6.33)
  4. Irama (Snittplacering: 7.08)
  5. Matteo (Snittplacering: 8)

  Jag vore glad om 2 av dessa 5 (LRDL och Sangiovanni) vann. Ändå är det inget glädjande resultat. För just vinnaren (om det här går igenom) gillar jag inte. Skrällar sker ibland, men snittet 2.58 av nästan 50 listor är ju otroligt, otroligt bra. Och en bra bit, i sammanhanget, över snittet 4.33.

  Nä, ibland har man en skräll-känsla på g. Detta är inte ett sånt tillfälle. Jag kommer mest troligen inte vara nöjd med Italien i år.

 25. Pato

  @ Adri, ja vet :))

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se