Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 28 av de 28 artisterna är Anders Bagge som tävlar i den tredje deltävlingen:

Anders Bagge Artist: Anders Bagge

Melodifestivals-historik: Debutant

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Bigger Than The Universe

Startnummer: #7 i deltävling 3
(19:e februari i Linköping Stockholm)

Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson,
Peter Boström, Thomas G:son

SVT:s text om artisten:
Anders Bagge är en av Sveriges mest folkkära profiler, men har aldrig tidigare tävlat som artist i Melodifestivalen. Med låten “Bigger Than The Universe” gör han debut.

– Det är en riktig feel good-låt. Man kommer tycka att det känns bra in i själen, in i hjärtat.

Anders Bagge har brunnit för musik sedan barnsben och startade i slutet av 90-talet det framgångsrika produktionsbolagetMurlyn Music”. Han har jobbat med världsartister som J.Lo, Madonna och Celine Dion. Nu väntar den stora utmaningen att vara artist på egen hand, istället för att bedöma och coacha andra.

– Det är med skräckblandad förtjusning. Jag har alltid suttit och tittat på en artist och inte varit på andra sidan. Så jag vill lära mig.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Då jag inte är något större fan av talangshower så måste jag erkänna att intervjun ovan (troligtvis) är det första jag sett av Anders Bagge och det enda jag vet om honom (förutom beskrivningen “låtskrivare, musikproducent, TV4-profil, ”Idol”-domare“) är vad jag snappat upp genom rubriker, vilket är sämsta möjliga sätt att “lära känna” någon på. Mitt första intryck av honom blir därmed som Melodifestivalsartist, vilket jag tycker ska bli extra intressant då han inte bara avslutar deltävlingen (vilket tyder på ett bidrag utöver det vanliga) utan även har ett bidrag som oddssättarna verkar ha hög tilltro till. 🙂

Ja, då har jag tagit en titt på samtliga 28 artister (ni hittar länkar till presentationerna här, under “startordningen”) och upptäckt att det finns väldigt mycket att se fram emot inför Melodifestivalen 2022, som har premiär i morgon. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Anders Bagge”

 1. Adri

  Jag är så ointresserad av Anders Bagge. Jag tycker inte heller han sjunger så bra. Jag har bara hört honom sjunga som ”Björnen” i Masked Singer. Och det är ju inte det värsta jag hört, men han hade en väldigt ansträngd röst!

 2. Micke

  Enda gången jag kommer att komma in i något om MF.

  ALL HEDER I VÄRLDEN TILL TOMAS LEDIN

 3. Adri

  Micke: Varför? Hans musik är ju usel. En av världens topp 5 störigaste låtar är ju hans jäkla ”Hollywood”-låt.

 4. Johanna

  @Adri Jag gissar att det har med att göra att han inte flyttar sin konsert som är i Globen under deltävling 4!

 5. Adri

  Johanna: Ah. Just det. Känns som det blev en win-win för alla i slutändan där! Jag gillar slut som är bra för alla, så visst det kan jag ge honom! 🙂

 6. Micke

  @Johanna, helt rätt. Vad tusan tror de när de sätter sig på sina höga hästar. Att de bara skulle gå rätt över en kille som fixat 70-års-fest o allt med publik o rubbet. Hur rökta i hjärnan får man vara.

  Alla utan undantag ger Ledin stöd. Självklart

  Way to go Ledin

 7. Pato

  Hoppas han vinner. Haha.

 8. Micke

  @Pato, det har han redan gjort. I respekt

 9. Adri

  Micke: Jag tycker det är en konstig sak att hetsa upp sig över 🙂 Framför allt eftersom it worked itself out.

  Och som sagt, alla vann 🙂 Tomas får köra sin show, och MF flyttas till en arena som ändå är fetare än Avicii Arena 🙂

  Så, alla vinner 🙂 (Förutom publiken på Tomas’ show. De har mina sympatier.)

 10. Micke

  @Adri jag hetsar inte upp mig så som du tänker utan mer bara skrattar åt mänsklig dumhet och storhetstro. Vad tusan trodde de rent ut sagt. Här kommer “Mello” KING OF THE WORLD 🙂 Det är så skrattretande att det är sjukt. Skönt att Tomas hade det i sig.

 11. Mats Wältare

  Jag ser verkligen fram emot att höra Anders låt i Mello jag och min mamma älskar honom och han sjunger skit bra och i Masked Singer Sverige var han jätte bra

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se