ItalienPå torsdagskvällen fortsatte Sanremofestivalen 2022 med den tredje av fem kvällar där de 25 bidragen bl.a. tävlar om TV-bolaget RAI:s erbjudande om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2022.

I slutet av showen (som pågick till ca kl. 01:50), där de 25 bidragen framfördes för andra gången och röstningen bestod utav 50% demoskopisk jury och 50% teleröster så avslöjades det hur den provisoriska rankningen såg ut efter de tre kvällarna. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till de 25 artisternas live-framträdanden vid den tredje kvällen av Sanremo 2022 (medan inför-infon finns här):

“Sanremofestivalen 2022” – Provisorisk favorit efter tre kvällar:

Brividi“, Mahmood & Blanco (Kväll 1-framträdande)

“Sanremofestivalen 2022” – Kväll 1-3, 1:a-3:e februari:

Provisorisk rankning efter tre Sanremo-kvällar (inkl. Kväll 3-framträdande)
1. Mahmood & Blanco – “Brividi
2. Elisa – “O forse sei tu
3. Gianni Morandi – “Apri tutte le porte
4. Irama – “Ovunque sarai
5. Sangiovanni – “Farfalle
6. Emma – “Ogni volta è così
7. Massimo Ranieri – “Lettera al di là del mare
8. Fabrizio Moro – “Sei tu
9. La Rappresentante Di Lista – “Ciao ciao
10. Dargen D’Amico – “Dove si balla
11. Michele Bravi – “Inverno dei fiori
12. Ditonellapiaga feat. Donatella Rettore – “Chimica
13. Aka 7even – “Perfetta così
14. Achille Lauro (feat. Harlem Gospel Choir) – “Domenica
15. Noemi – “Ti amo non lo so dire
16. Rkomi – “Insuperabile
17. Matteo Romano – “Virale
18. Iva Zanicchi – “Voglio amarti
19. Giovanni Truppi – “Tuo padre, mia madre, Lucia
20. Highsnob & Hu – “Abbi cura di te
21. Giusy Ferreri – “Miele
22. Le Vibrazioni – “Tantissimo
23. Yuman – “Ora e qui
24. Ana Mena – “Duecentomila ore
25. Tananai – “Sesso occasionale
(Källa: RAI)

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Italien i ESC 2022“.
Se även: “Inför Sanremo 2022: Kväll 1-4

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Sanremofestivalen 2022: Kväll 3 – Resultatet”

 1. Adri

  Trodde inte jag kunde bli kyligare mot Italien i år, men det här var värre än jag väntade mig. Det är bara att spänna fast sig, för Italien kommer vara kassa i år. I can feel it.

  Sangiovanni, Noemi och LRDL kommer ju inte vinna, som de borde.

  Nejnej istället tyder allt, magkänsla/odds/tävlingen hittills, att Italiens val står mellan:

  En gnällig kille (Irama) eller två gnälliga killar (Mahmood/Blanco). Jag vet inte. Båda är verkligen botten och nerköp från tidigare prestationer. Försöker minnas varmt ”La genesi del tuo colore” från 2021. Detta är ju som en helt annan artist.

  Men jaja, när det gäller gnäll så tar jag hellre hälften än dubbelt upp så i den hemska duellen stöttar jag Irama 🙂

  Men ah, detta kombinerat med superfloppen som Spaniens uttagning blev har gjort mig otroligt otaggad på årets tävling.

  Jag borde kanske sova. Se om jag vaknar gladare. Svårt att tro dock, för this is real bad nu.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas på Irama men ser att en av mina andra favoriter, Gianni Morandi, klättrar stadigt uppåt och är nu på en tredjeplats. Kan det bli en skräll? 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Vi får hoppas att en god natts sömn gör underverk. Sedan är det dags för nya tävlingar och kanske bättre resultat. 😀

 4. Johanna

  Nej men jag gillar denna rankingen och hoppas på att någon av mina största favoriter vinner! Och hur var det förra året? Tror inte Måneskin var odds-etta eller etta på den här rankingen i detta läget. Inte Mahmood heller när han vann.

  Mina favoriter ändrades inte efter igår men tre storfavoriter blev större

  Så heja Dargen, Irama och Mahmood/Blanco! Och välkommen tillbaka till min top 5 om någon av dessa vinner! Typ 10 låtar till skulle funka för topp 10 med!

 5. Micke

  @Adri, jag är helt på din sida. Det är fullkomligt bedrövligt det som hände i Spanien och det skulle bli än värre om “gnällspikarna” fick vinna i Italien. Alltså Italien….Är det ens möjligt att de ska ställa upp med något dåligt i ESC.

  Men Adri låt inte detta påverka hur du mår och känner dig som person. Det är bara en lek för tusan. Visserligen jobbig lek när det blir så här men ändå. Jag känner att jag varit lite gnällspik själv senaste åren då inte mycket har gått min väg i ESC kvalitetsmässigt på musiken eller på röstningen. Men ESC-idioten i mig har ändå sett till att jag är kvar ändå även om jag kämpat en del. Det lär ju inte bli lättare nu om “duettgnällspikarna” vinner i Italien. Vilket scenario. Finns bra låtar både i Italien och Spanien men absolut sämsta låten vinner i båda länderna.

  Detta är dock bara en lek Adri. För mig påverkar sånt intresset för ESC men inte ett skit i övrigt

  Men vi ger inte upp om lördag och San Remo Adri. Italienarna hinner kanske vakna upp innan det är försent 🙂

  @Johanna, med all respekt….störs du inte alls av de gnälliga rösterna i “Brividi”?

  Förresten nu ser jag ju att den är etta hos Pinglan. Samma fråga där då 🙂

 6. Johanna

  @Micke Nej? jag störs inte av falsett om det görs bra (Gjon’s tears är bästa exemplet på exemplarisk falsett som borde vunnit ESC) Blanco är bättre än Mahmood men är ju en helt ok låt! Italien skickade bättre låtar både 2013, 2015, 2019 och framförallt 2020 men för mig är den mycket bättre än Måneskin (och då hade jag ändå Måneskin i topp 10 med)

  Jag har överlag lättare att ta till mig ballader och melodin till Brividi har varit fast i mitt huvud sedan första lyssningen.

  Med allt detta sagt är Dargen ändå min största favorit!

  Sedan har jag ju betydligt större problem med “Slo mo”-genren och jag glömmer inte det året när det var väldigt många kvinnor med storslagna ballader som saknade personlighet och de wailade sönder låtarna *usch*

 7. Micke

  @Johanna tack för svar och för att du inte missförstod. Jag tycker Italien har bra låtar nästan alla år. Kollar man från deras comeback 2011till nu gillar jag alla förutom två som jag har lite svårare att ta till mig…2011 och 2021. 2011 är långt ifrån mig och 2021 känns mer för mig som ett skolband som gör ett skapligt rep eller liknande. Båda ligger på gränsen 6-7 i betyg.

  ITALIEN Top 11 2011-2021

  1. “Fai rumore”, Diodato – 2020
  2. “Grande amore”, Il volo – 2015
  3. “La mia città”, Emma Marrone – 2012
  4. “L’essenziale”, Marco Mengoni – 2013
  5. “Soldi”, Mamood – 2019
  6. “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani – 2017
  7. “Non mi avete fatto niente” Ermal Meta & Fabrizio Moro – 2018
  8. “No Degree of Separation”, Francesca Michielin – 2016
  9. “L’amore è femmina”, Nina Zilli – 2014

  10. “Zitti e buoni”, Måneskin – 2021
  11. “Follia d’amore”; Raphael Gualazzi – 2011

  Flera av dem var från början än bättre innan de blandade in engelska. Bidraget från 2017 hade varit än högre upp om vi bara hade sluppit apan.

  Det är märkligt med Spaniens vinnare i år. Alla tycks ranka den i botten förutom en här på bloggen. Jag tycker tyvärr att den är hemsk.

 8. Adri

  Micke: Äsch oroa dig inte. ESC påverkar mig inte så mycket generellt. Jag mår alltid more or less skit 🙂 Men det blir ju ändå inte bättre av ett dåligt ESC.

  Jag älskar ju ESC (och det kommer jag fortsätta göra, ska inte dra i allt för stora dramatiska växlar) men så här långt (för det KAN bli bättre, men inget tyder på det) är det under all jäkla kritik.

  Det började rätt bra med grymma låtar från Albanien och Tjeckien. Sen valde Moldavien helt wack, Spanien bestämde sig för att söva hela Europa med tristess.

  Och nu verkar Italien välja gnäll. Och nu går jag kanske händelserna i förväg men jag bara vet att Lettland och Norge kommer välja bort Aminata och Elsie.

  Samt att det i Finland står mellan min botten: Cyan kicks och The Rasmus.

  Idag väljer Irland låt och Irland har ju verkligen hånats för sin låga kvalitet i år, men vinner ”Brividi” i Italien – eller Iramas gnäll – jamen då kommer de troligen hamna bakom Irland t.o.m. Är inte det dark så säg? 🙂

  Nä det verkar som att jag väl får lägga mina största hopp till internvalen eller nåt för finalerna kommer ju inte gå som jag vill 🙂

 9. Johanna

  Nej men jag hade mitt bästa ESC-år 2019 när min favorit vann och nästan hela min topp 10 var i topp 10 i slutet. 2020 vann nästan alla mina favoriter i uttagningarna så väldigt synd att det året blev inställt.

  2021 var ju också ett skit-år för mig men fick glädja mig åt att Tix iaf vann i Norge. Internvalen var grymma med!

  I år är det bara Moldavien såhär långt som har valt något vettigt. Allt det andra skulle jagaldrig i livet rösta på eller ens lyssna på igen frivilligt i ett annat samnanhang.

  Men Italien kommer jag att gilla. Det är så många låtar här som är min smak och vinner “Brividi” tror jag på det bästa resultatet för en värdnstion sedan Azerbadjsjan 2012. Eller iaf Sverige 2016 som sämst. Man kan ju inte veta säkert men med tanke på vad man hört i ländernas uttagningar så känns det inte som att något annat jag hört såhär långt har en chans….

 10. K2

  Om “Brividi” skulle vinna …..hemska tanke så undrar jag om det är troligt att Mahmood, även om det är med en duett, tackar ja att ställa upp i Esc när det gick så bra förra gången han var med. Att någon av det äldre artisterna skulle göra det ser jag som otänkbart. Då har vi ju andra strax bakom som kanske vill förhoppningsvis.

  Jag gillar ju Sanremo och nästan varje år känner jag en viss besvikelse efter första kvällen med vissa undantag men tycker efter ett par lyssningar att det till slut blir mycket bättre.

  Så jag tycker att standarden på tävlingen i slutändanhåller hög kvalité.

 11. Micke

  @Adri, jag är inte riktigt up to date. Är det sex länder som är klara med sina bidrag?

  Spanien är ju överlägset sämst (1/10) MYCKET DÅLIG. Här hamnar även Italien om nu duettgnällspikarna vinner. Tjeckien är en av få vi inte är överens om i år Adri. Märkligt 🙂 Den har dock vuxit från skampålen bredvid Spanien till (3/10) DÅLIG

  De två internvalen är de enda jag kan acceptera hittills Moldavien och Bulgarien. Här hade även Albanien hamnat om inte bättre om de inte sabbat låten med deprimerande engelska. Blev en annan låt.

  Jag försöker tänka positivt Adri och i min värld kan inga andra än Elsie och Aminata vinna i Norge och Lettland. Finland har årets i särklass bästa låt i bagaget “Sun Numero” men de kommer tyvärr inte att stänga till utan något annat kommer att poppa ut som vinnare istället. Låter omöjligt men tyvärr blir det så.

  Irland har jag lyssnat på nu. Av deras sex låtar finns det med tre totalt usla så som Irland brukar ha i ESC. Ett bidrag är uthärdligt. De två kvarvarande är inga mästerverk men för att komma från ESC-Irland så är de det.

  I övrigt då? Malta har ju bara ett bra bidrag “Ritmu” och vad jag hört ska den ligga bra till. Ieva Zasimauskaitė är ju överlägsen i Litauen och lär väl inte vara chanslös. Elina Nechayeva eller Stefan i Estland är ju hoppfullt. Daria i Polen likaså.

  Har väl inte helt gett upp 🙂 Nu är det San Remo som gäller fredag-lördag. Estland, Litauen och Lettland också. Slovenien vet jag inget om.

  I övrigt får jag önska dig och övriga här några förhoppningsvis trevliga veckor med MF då jag väl är den ende här som inte bryr mig om det.

  Nästa helg 12/2 blir bättre för dig Adri. Då blir det bättre vinnare 🙂

 12. Micke

  @K2, en fråga. Fått hjärnsläpp här. För ett tag sedan lade jag ut en låt med Emma Marrone här..L’Amore Non Mi Basta. Någon av er tjejer här skrev tillbaka att hon tyckte jättemycket om den men jag minns inte vem. Det finns en liten jävel däruppe som knackar på min skalle och säger att det var du. Har den lille jäveln rätt eller har han flippat ut? 🙂

 13. Adri

  Micke: Nej, eller det är väl fem tror jag?

  1. Tjeckien (bra)
  2. Albanien (bra)

  3. Moldavien
  4. Spanien

  5. Bulgarien

  Och Italien kommer i alla fall inte hamna under Bulgarien, om man ska se det från en liiiiiiite positiv vinkel. Men jag är helt inställd på att Italien i år kommer vara fruktansvärda.

  Nä, Lettlands val är pinsamt enkelt. Men med tanke på den dåliga feeling jag har om 2022 numera så vinner väl Miks. Och i Norge vinner väl ”Give that wolf a banana”… för folk saknar smak helt enkelt.

  Finland har hela fem bidrag jag orkar med, men tyvärr vet jag att det står mellan Rasmus (som inte är usla, men otroligt trista) och Cyan Kicks (som har en ok vers men fruktansvärd refräng).

  Irland borde välja ”That’s Rich” men lär välja ”Ashes”, och det är ju inte heller bra.

  Malta har några bra, men lär välja Richard som har en av de värsta rösterna jag hört (han representare ju Malta 2014 om du minns?)

  Ieva eller Elina vinner inte sina finaler. Det lär blir Monika Liu (som är ok, men verkligen inte bäst) och Stefan (som jag inte orkar med).

  Så… nä jag tror faktiskt inte det kommer bli särskilt mycket bättre.

 14. K2

  @Micke, den lille jäveln har rätt. Tycker den är en av hennes bästa. Här finns också en till som inte bryr sig om MF.

 15. Johanna

  @Micke Ieva vinner nog tyvärr inte i Litauen(Sentimentai vinner)

  I Polen blir det nog Krystian Ochman med “River” som vinner eftersom det är den låten som har gjort att Polen ligger bra till enligt oddsen

  Norge kommer välja Subwoolfer tror jag

  Aminata dock måste vinna! Stefan borde vara solklar vinnare med

  Finland litar jag inte på för de väljer i stort sett alltid fel.

  Hoppas att Balkan-länderna, Island samt internvalen blir bra i år! Och Frankrike, där är det väldigt tyst just nu….

 16. Adri

  Johanna: DOCK! Polen låg etta vid oddsen 2016 när folk trodde ”Cool me down” skulle vinna. Vi vet ju vad som hände sen. De skickade ”Ica Basic Prince” och fick en respektabel placering iofs, men gjorde ett helt fan-samhälle besviket.

  Nu hoppas jag på motsatt. Att folk gissar på ”River” men att Daria vinner.

  Annars behöver ju Polen verkligen hjälp!

 17. Micke

  Har det någonsin funnits en så överlägsen låt något år som i år med Finlands “Sun Numero”? Dels för att den är grym men även för dålig standard i övrigt. Kan inte minnas att jag lyssnat så mycket på något från ESC även irl tidigare.

  Vad säger ni Pinglan, Adri, Johanna, Engsla, Hw, K2 och allt vad ni heter 🙂 inte kan det väl finnas någon här som inte tycker det där är klass?

 18. Adri

  Micke: Det är min favorit i Finland 🙂 Men jag är väl inte lika såld som du är. Den kommer inte gå förbi Tjeckien eller Albanien (får se vad Albanien gör med sin revamp dock), men jag uppskattar om ”Sun numero” väljs.

 19. Johanna

  @Adri Polen valde helt rätt 2016 (ännu ett bevis för när manliga ballader funkar fint)

  Jag väntar på live-framträdandet från Ochman innan jag uttalar mig närmare för det var det som fällde Margaret (sedan att jag tycker Michael Szpak är tusen ggr bättre än Margaret är ju en annan sak) Hon var och har inte varit efteråt heller någon bra live-sångerska.

  @Micke jag gillar Sun Numero men tycker ändå att den blir lite långtråkig efter en stund. Kan inte påstå att jag är överförtjust i någon låt i Finland och jag tror att BESS vinner även om jag helst, om hag måste välja ser The Rasmus som vinnare.

 20. Micke

  @K2, se där. Ja det är tråkigt att det har blivit så med MF. Fast egentligen känner jag knappt ens att det är tråkigt längre. Hoppade av till 2013 och först var det jädrigt tråkigt. Nu bryr jag mig egentligen inte. Ett passerat stadium i livet. Men det var ju gott att den lille jäveln på axeln hade rätt iaf 🙂 Älskar Emmas röst i den låten. Älskar den överhuvudtaget men i synnerhet i refrängen till den låten.

  @Adri, are you kiding me? Hur kan du jämföra Tjeckiens bidrag med “Sun numero”?. Kul att du gillar den iaf 🙂

  @Johanna, Hur kan “Sun Numero” bli långtråkig? Den förändras ju hela tiden. Men jag tror tyvärr att du har rätt i det att BESS vinner. Tråkigt nog. Absolut inget dåligt bidrag. Tycker den är ganska bra men såååååå mycket av det lättlästa enklare ESC

 21. Pato

  Jag tror Brividi vinner men det kan hända att de tackar nej…

  Min vinnare av SanRemo i år är Elisa. Sinnesjukt bra.

  Mahmood & Blanco… det är ingen kass låt om man ska bedöma kvalité. Men ingen personlig favorit alls…

 22. Schlagerpinglan

  @Micke, Först och främst vet jag inte var du såg att jag skulle gilla “Brividi“, jag trodde att jag varit väldigt tydlig med att den finns långt, långt ner på min lista. Däremot hoppas jag att Iramas ballad vinner. 😀

  Vad gäller “Sun Numero” så skriver jag helt under på det Johanna säger. Den har något speciellt… men den håller inte in i mål utan jag tröttnar efter en stund. Nej, tacka vet jag “Ram pam pam” som spelas varm här hemma och som jag hoppas fungerar live så att den har en chans att vinna. 😀

 23. Micke

  @Pinglan, missförstod helt enkelt “Provisorisk rankning efter tre Sanremo-kvällar”. Tydde det som din ranking först 🙂

  Då har vi exakt samma uppfattning om dessa låtar då fast tvärtom 🙂 Allt det du säger om BESS säger jag om Younghearted och allt det du säger om Younghearted säger jag om BESS 🙂

 24. HW

  @Micke Jag har sagt sen den sista låten kom ut att det finns fem bra låtar och två dåliga i UMK i år. Men av de bra låtarna är det en som är överlägsen, och det är ju då “Sun numero”. 🙂 Tyvärr verkar den ha noll chans att vinna och den som antagligen vinner är en av de två jag inte gillar.

 25. K2

  Ska ärligt talat säga att jag lyssnat väldigt lite på Finlands uttagning och “Sun Numero” är en av dom bättre men måste lyssna mer för att hitta en favorit. Väntar med spänning på vad Frankrike har att erbjuda. Undrar vrför det dröjer. Vissa länder är roligare att följa än andra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se