SverigeLördagen den 5:e februari avgjordes Deltävling 1 av Melodifestivalen 2022, den uttagning som ska utse Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Showen, som leddes av Oscar Zia med hjälp av artist-värden Farah Abadi, sändes från Avicii Arena i Stockholm med begränsad publik.

Sju bidrag tävlade och efter att 100% tittarröster valt ut ett bidrag som fick gå direkt till final så genomfördes det en andra omröstning där tittarna fick utse det andra finalbidraget samt två semifinalbidrag. Röstningen var tänkt att ske med hjälp av både tele- och app-röster men p.g.a. appröstningsstrul så fick teleröster avgöra deltävlingen.

Här nedan ser ni resultatet och länkar till showens framträdanden (final-bidragen kan dock endast ses i showen t.o.m. måndag):

Uppdaterat 2022-03-17: Resultatet har uppdaterats med antalet inkomna röster.

Ett av de tävlande bidragen i första deltävlingen av Melodifestivalen 2022

Hallabaloo”, Danne Stråhed (semifinalist)

Resultatet av Melodifestivalen 2022 – Deltävling 1 (5:e februari)

Till final (efter första omröstningen): 1:a omröstningen 2:a omröstningen Summa
1. ”Hold Me Closer”, Cornelia Jakobs 57 790 röster
Till final (efter andra omröstningen):
2. ”Innocent Love”, Robin Bengtsson 27 167 röster 12 743 röster 39 910 röster
Till semifinalen:
3. ”Hallabaloo”, Danne Stråhed 22 611 röster 7 827 röster 30 438 röster
4. ”Som du vill”, THEOZ 18 593 röster 7 119 röster 25 712 röster
Ute ur tävlingen:
5. ”Moving Like That”, Omar Rudberg 15 034 röster 6 143 röster 21 177 röster
6. ”Let there be Angels”, Shirley Clamp 12 290 röster 4 606 röster 16 896 röster
7. ”Bananas”, Malou Prytz 11 666 röster 4 407 röster 16 073 röster
(Källor: mellopedia.svt.se och mellopedia.svt.se)

Schlagerpinglan: Årets första super-lördag innehöll Eurovision-deltävlingar i inte mindre än åtta länder och sträckte sig från kl. 18:30 till kl. 01:55, vilket gjorde att Melodifestivalen-premiären fick lite konkurrens, om man säger så. 😀

Detta gjorde att jag missade en hel del av mellansnacket, fragglarna/mupparna(?) samt de missöden som vanligtvis uppkommer vid en premiär. Jag såg i alla fall samtliga tävlingsbidrag framföras live och hann att få ett första intryck av Oscar Zia och med endast de utvalda delarna som underlag så ger jag denna första deltävling ett väldigt bra betyg. (Tilläggas bör kanske att jag inte försökte apprösta och därmed inte stördes nämnvärt av “incidenten”.) 😀

Vad gäller bidragen så stämde min första känsla: deltävling ett handlade om Cornelia Jakobs (en hela-paketet-lösning som ska bli väldigt intressant att följa) och Robin Bengtsson (inte så spännande kanske, men rutinerat och fungerande), punkt slut. 🙂

Jag hade egentligen kunnat sluta där, för resten av bidragen var inte riktigt i min smak, men för sakens skull så kan jag ju tillägga att om jag hade fått välja ut semifinalisterna så hade jag gjort samma val som tittarna. Danne Stråhed levererade sin trevliga skånska låt som förväntat medan THEOZ lyckades att höja sin låt med ett imponerande scenframträdande. Kort sagt, röstningen kunde inte ha gått bättre (resultatmässigt). 😀

Vad gäller Oscar Zia så har jag endast lovord att dela ut då jag tyckte att han hanterade de olika situationerna på ett varmt, lättsamt och charmigt sätt. En bra programledare helt enkelt som jag ser fram emot att få se mer av de närmaste veckorna. 🙂

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till de fyra som gick vidare och ett stort lycka till till SVT vad gäller resten av Melodifestivals-veckorna. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.


Relaterad information: I går kom beskedet att Melodifestival-turnén 2023 redan är spikad vad gäller datum och städer samt att de som köpt biljetter inför 2022 fått mail om vad som gäller, allt enligt aftonbladet.se, se nedan:

Datum och städer för Melodifestivalen 2023:

4:e februari 2023 Deltävling 1 Göteborg
11:e februari 2023 Deltävling 2 Linköping
18:e februari 2023 Deltävling 3 Lidköping
25:e februari 2023 Deltävling 4 Malmö
4:e mars 2023 Semifinal Örnsköldsvik
11:e mars 2023 Final Stockholm

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Sverige 2022: Resultatet av Melodifestivalen – Deltävling 1”

 1. Pato

  Kass semi, på pappret ansåg jag att denna semi tillhörde en av de starkare och då tyckte jag illa om låtarna iaf…

  Cornelias låt är bra men snälla… att folk säger att man gråter av förtjusning till den låten är ju en liten överdrift. Har dessa individer aldrig hört musik förut?

 2. Engsla

  Pato, vi berörs väl olika starkt av olika låtar? Förhoppningsvis har också du musik som du rörs till tårar av, som kanske andra inte ens tycker är särskilt bra 🙂

 3. Adri

  Okej, låt oss gå igenom resultatet då:

  1. Cornelia Jakobs
  – Hela paketet! Jag är typ redan nöjd. Jag kan skicka henne och vara glad! 🙂 (sen är jag såklart nyfiken på de övriga veckorna också, men Cornelia är en tuff boss att klå 🙂 ).

  2. Robin Bengtsson
  – Ja, varför inte?

  3. Danne Stråhed
  – Jag brukar alltid stötta skåningar. Måste ju stå bakom sina landskapsmän och kvinnor. Denna låten är mysig, jag ger den det. Men jag kommer ju aldrig aldrig höra på denna igen efter att säsongen är över.

  4. Theoz
  – Theoz är kanske supertrevlig. Hoppas det. Men detta nummer gör att han framstår som en otrolig ”brat”. Svårt att ta till mig låten då, men tror inte jag är ett fan oavsett.

  5. Omar Rudberg
  – Hade hellre sett honom i semi än Theoz. Men sörjer inte hans exit direkt. Bättre dansare än sångare. Och numret var oklädsamt färglöst.

  6. Shirley Clamp
  – Jag vill vara kompis med henne. Hon verkar dö-skön. Men jag gillar inte hennes röst som det är, och den kom inte till sin rätt heller i denna låt.

  7. Malou Prytz
  – Hon verkar väldigt förvirrad kring vilken typ av artist hon är. Hon har en väldigt spretig MF-katalog bakom sig nu. ”Bananas” är klart svagast i den. Gillar henne, men igår höll det inte.

  Överlag: det mesta får godkänt.

  Låtarna? Godkända (förutom Cornelia. Hon får MVG.)

  Oscar får Godkänt. Farah får VG.

  Mupparna? Jag kan leva med dem, men inga favoriter.

  Nästa vecka vill jag se det nya röstningssystemet in action 🙂 Det är allt jag ber om.

 4. Mikaela

  Blev glad över Cornelia, som uppträdde med ett känslouttryck som jag tyckte att övriga saknade.
  Resten av låtarna var alla okej, men det fanns inget nytt eller personligt över dem.

  När jag ögnar igenom kommande deltävlingars artister får jag känslan av att höjdpunkten redan är passerad, men det är förhoppningsvis lite prematurt =)

 5. Mr A

  Jag blev extremt störd av att appen inte funka men lyckades att ringa in och rösta men inte var det lätt att se vilka nr det var till bitarna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se