ESC2022 Schlagerpinglan: I kväll, måndagen den 7:e februari, kommer Norge att välja ut de fyra bidrag som ska tävla i helgens Sistesjansen, se kortfattad info nedan.


Måndagen den 7:e februari – ESC-show och resultat

Norge Norge: “Melodi Grand Prix 2022” – Sistesjansen-kvalificering
Tid: kl. 20:05 CET – ca 21:00 CET + 21:15 CET – ca 22:30 CET
Plats: NRK1, tv.nrk.no och nrk.no/mgp
Förutsättningar: De 12 bidrag som ej gått vidare till final tävlar om fyra platser i Sistesjansen den 12:e februari där en finalplats står på spel
Tävlande bidrag: Se “Lyssna på Sistesjansen-bidragen
Resultat: (Redovisas här efter showen samt i separat inlägg vid tillfälle)

Vidare till Sistesjansen:
♥ “Your Loss“, Mari Bølla
♥ “Fly“, Maria Mohn
♥ “La Melodia“, Kim Wigaard
♥ “Dance Like a Pink Flamingo“, TrollfesT

Schlagerpinglan: Då det endast är tal om uppspelning av de redan inspelade semifinal-framträdandena så är det mycket möjligt att jag hoppar över denna sändning och endast inväntar resultatet. Jag önskar i alla fall er som följer showen / showerna (det ska ju även sändas tredje delen av presentationsshowen i Rumänien) en riktigt trevlig mini-Eurovision-kväll. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-show 2022-02-07”

 1. Pato

  Norges Melodi grand prix får skärpa sig för det är bedrövligt dåligt. Sketcher, ALLT är en katastrof vill jag påstå.

  Ett rent jippo. Man mår illa bara.

 2. Pato

  Det här håller inte.

 3. Schlagerpinglan

  @Pato, ??? Det är inget som ska “hålla” här. Showen är på lördag. Nu ska endast fyra bidrag utses.

 4. Pato

  Haha jag vet men jag menar hela Norges uttagning överlag

 5. Schlagerpinglan

  @Pato, OK, då förstår jag dig bättre, även om jag inte håller med dig. 😀 Själv tycker jag att de har hittat ett fungerande format som både är lättsamt och lite annorlunda och därför blir ett bra komplement till de andra uttagningarna. Dessutom har de de senaste åren även lyckat att få med ett antal riktigt bra bidrag i sina uttagningar, även om det i år kanske inte är riktigt lika många, enligt min smak då. 😀

 6. Micke

  Oftast är det inte direkt så att man assaknar låtar som blir utslagna. Hittills i år är det dock två som jag inte riktigt kan släppa att de är borta. Dels för att de inte fick vinna men framförallt för att de blev slagna av, i mina ögon och öron, ren dynga. I det ena fallet är det dessutom extra jävligt med tanke på hur utröstningen gick till.

  https://www.youtube.com/watch?v=KCzZStAiFTE

  https://www.youtube.com/watch?v=4uGN9efcACw

 7. oe

  Jag är fortfarande i chock över det bästa jag hört i Melodifestivalen på mycket länge – kanske någonsin. Kan inte få nog av den! Är så lyrisk att jag inte orkar bry mig om att Italiens mediokra (för att vara snäll) bidrag tippas bli en av tidernas sämsta ESC-vinnare.

  Har egentligen hört lite för få låtar, men jag rankar de jag hört och gillar. Årets säsong hittills:

  1. Hold Me Closer (Sverige)
  2. Death Of Us (Norge)
  3. Thank God I’m an Atheist (Finland)
  4. Culpa (Spanien – hur kunde den missa finalen?)
  5. Duecentomila ore (Italien)
  6. Flower of Sorrow (Nordmakedonien)
  7. SloMo (Spanien)
  8. Sentimentai (Litauen)
  9. Lights Off (Tjeckien)
  10. That’s Rich (Irland)

 8. Adri

  Oe: Jag har väldigt svårt att se “Brividi” vinna – oavsett odds 🙂 Ska naturligtvis aldrig säga aldrig, men jag kan inte se det 🙂

  Men däremot… Cornelia Jakobs – vilken jävla star! Jag har knarkat hennes låt nu ända sen sändningen tog slut i lördags! 🙂 Vi har tre veckor kvar och nåt bättre KAN komma along, men jag kan typ inte riktigt tro det än. Så alltså, jag är typ nöjd med henne som vinnare redan nu!

 9. Micke

  @Adri, tror jag har bestämt mig för att inte lyssna på den där låten med Cornelia. Hade ju tänkt ta den samtidigt som jag skulle leta upp Lisa Miskovsky och Anna Bergendahl men attan vet nu. Du har ju knarkat den jädra låten och hyllat den och så har även andra här att det nästan bara kan bli en besvikelse om jag lyssnar på den 🙂

  Jag får se hur jag gör men det känns nästan bara som en väg ner med en lyssning som det är nu. Åter igen…bara att avvakta och se. Vet inte när de andra två kommer så det kanske dröjer ändå

 10. oe

  Nej det verkar konstigt tycker jag personligen, för jag ser i nuläget inget positivt alls i Brividi. Och även om en del tidigare vinnare inte fallit mig i smaken, så har jag ändå förstått att de haft något. Men denna alltså – ingenting alls. Tack och lov är det förstås väldigt tidigt, oddsen kommer säkert kunna ändras ju fler bidrag som blir klara. Men ändå lite oroväckande.

  Ja, snacka om genombrott för Cornelia Jakobs, grym låt och grymt framträdande, verkligen ingenting att klaga på överhuvudtaget. Eller. Det var kanske inte helt perfekt, men jag gillar den med de små imperfektionerna. Och kul att folk verkar uppskatta den 🙂 får se om det räcker hela vägen. Visst, man får ju försöka ge de andra MF bidragen en ärlig chans, men sannolikheten är rätt liten att något ska kunna toppa det här. Häftigt 🙂

 11. Adri

  Micke: Gör vad du vill 🙂 Jag har min princip att inte längre försöka pusha dig till att lyssna på nån MF-låt 🙂 Det slutar oftast inte bra ändå. Så jag låter dig göra vad du vill, när du vill. Jag älskar låten, och märker att många gör det. Ska jag gissa vad du skulle sätta så tror jag inte du skulle hylla den lika mycket som många andra… 7/10 på din skala kanske? Låten är ändå i karantän nu tror jag, så du har ju tid att make up your mind 🙂

  Annars får vi hoppas den vinner, så kommer du ju få höra den på så sätt. Men tills det eventuellt händer eller inte händer, så får du göra vad du vill 🙂

  Oe: Ja verkligen. Det kändes liksom verkligen… bara WOW, när hon var på scenen. Utstrålning (som jag dumt nog trodde skulle vara hennes brist), en otrolig raspig röst (annars är ju MF nästan bara en arena för ljusa pop-röster… + Anna Bergendahl) och bara en kanon-närvaro på scenen.

  För att sen inte tala om att låten checks väldigt många av mina boxes. T.o.m texten lyckas med konststycket att vara otrolig 🙂

 12. Adri

  Oe: Jag har sett folk jämföra Cornelia med Loreen. Det kan jag inte skriva under på. Det är en orättvis jämförelse – mot Cornelia då. För grejen med Loreen är att man redan där och då insåg “Det här är inte bara en MF-vinnare. Detta vinner Eurovision”.

  Jag får inte ESC-vinnarvibbar av Cornelia. Men däremot lite mer Frans 2016-vibbar. Nämligen “Det här är en artist jag inte lade nån tankekraft alls på när hen avslöjades, men som är helt otroligt självklar på scenen och som jag skulle känna exakt 0% skam inför att bli representerad av”.

  Sen gillade jag aldrig Frans såååå mycket, men det var så som många tänkte när han klev upp första gången för sex år sedan. Och nu upplever jag det, med C.J.

 13. Micke

  Adri…ok så det går inte att lyssna på den överhuvudtaget? Då kan jag ju sluta att fundera över det då 🙂 Det jag funderar mest över nu annars är hur det ens var möjligt det som hände i Israel. Det är ju illa nog att någon kan tillverka något sådant. Än värre att de kan tänka sig att tävla med sånt men värst av allt hur det ens är mänskligt möjligt att rösta fram nåt sånt

 14. Adri

  Micke: Eventuellt har den läckt, men den SKA iaf vara i karantän 🙂

  Israel bekommer mig inte så myxket för jag gillade ingen av deras låtar, så jag köper att man röstar för den mest underhållande showen då 🙂

  Sen har Österrike avslöjat sitt val. Lum!x och Pia Maria. Men låten verkar dröja.

 15. oe

  @Adri: Spontant hade det känns väldigt uppfriskande att skicka en låt som “Hold me closer” till ESC, lång ifrån de tillslipade “pop-prinsar” som vi brukar skicka de senaste åren iaf. Men nej, det luktar väl inte direkt ESC-vinnare om den, även om jag har svårt att avgöra sånt.

  Jämförelsen men Frans köper jag till viss del, en artist som gått under radarn med en skön låt som sticker ut. Men Frans sjöng inget vidare live vill jag påstå, trots att låten verkar lättsjungen. Jakobs däremot nästan höjer nivån live med sina imperfektioner somegentligen bara bidrar till att skapa äkthet och närvaro. Misstänker dock att en del kände lite så för Frans.

  När en dansk pratar engelska hör man att det är en dansk som pratar. När Jakobs sjunger hör man bitvis att hon är svensk. Men det är inget fel med det 🙂

  @Micke: Hoppas du inte avstår pga att jag bidragit till hypen. Jag tycker ju att “SloMo” är en hygglig låt, medan du verkar avsky den som pesten. Så det blir kanske likadant med denna…

 16. Adri

  Oe: Nej jag gillade inte heller Frans särskilt mycket, men fick lite samma ”sensations”-vibe. Däremot hade Frans en styrka som Cornelia saknar. Cornelia deltog i deltävling 1 och blockas nu i tre veckor, medan vi matas av nya låtar. Frans var en av de sista låtarna att öht gå ut.

  Jag ber att folk kommer ihåg Cornelia dessa veckor 🙂

  Sen är det ju alltid ett dåligt omen när jag hejar på någon. Mina favoriter är ALLTID nära att vinna, men tar sig aldrig hela vägen. Sen 2014 har mina vinnare allihopa kommit på platserna 2-5.

  Värst av allt var 2020 när allt pekade på en vinst för Dotter. Hennes odds gav henne 58% vinstchans och finalen var bara en formalitet.

  Men eftersom hon var min favorit… så blev det som det blev.

  Så Cornelia kommer säkert fyra eller nåt.

  Men jaja, även om motgångarna staplas så lever hoppet än lite till i alla fall 🙂

 17. oe

  @Adri, jag lider med dig, måste svidit speciellt när “Bulletproof” förlorade med en ynka poäng. Jag tycker för övrigt också att “Bulletproof” förtjänade att vinna med än “Moves” det året. Sedan 2012 är det bara 2018 som jag tyckte att rätt låt vann.

  Är det en nackdel att vara med i DT1? Sannolikt, men jag tror nog inte att det spelar så stor roll. Just “Euphoria” vann ju exempelvis från DT1, men det var klart en annan typ av låt. Vi får se hur det går, kanske bra att man kan hoppas i en månad till 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se