EstlandEfter fyra kvartsfinaler och två semifinaler så har 10 bidrag (av totalt 40 tävlande bidrag) gått vidare till finalen av Eesti Laul 2022 den 12:e februari där Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses.

I finalen kommer vinnaren att utses genom två omröstningar. Först utses tre superfinalister med hjälp av 50/50 jury-och tittarröster innan 100% tittarröster avgör slutresultatet. Här nedan ser ni de 10 finalbidragen (presenterade i den ordning jag personligen rangordnar bidragen för tillfället):

(Se resultaten: semifinal 1semifinal 2)

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2022”

Remedy“, Elina Nechayeva (en av finalisterna)

Schlagerpinglans Eesti Laul-final-topplista (22-02-08):
1. Remedy”, Elina Nechayeva
2. Mis nüüd saab”, Andrei Zevakin feat. Grete Paia
3. Fire”, ELYSA (tävlade med musikvideo)
4. Interstellar”, Stig Rästa
5. Hope”, STEFAN
6. Sandra”, Black Velvet
7. Champion”, Anna Sahlene
8. What To Make Of This”, Minimal Wind feat. elisabeth tiffany (tävlade med musikvideo)
9. Kui vaid”, Jaagup Tuisk
10. Aovalguses”, Ott Lepland

Schlagerpinglan: Beroende på vilket humör jag är på så kan jag tycka att antingen den vackra om stämningsfulla “Remedy” eller den lite mer svängiga “Mis nüüd saab” är det bästa som Eesti Laul 2022 har att erbjuda (nu när “Mitte kauaks” inte längre är kvar i tävlingen) och därför kommer jag att hålla tummarna för att de båda tar sig vidare till superfinalen så att omröstningen kan bli lite spännande i alla fall. 😀

Jo, jag vet att man inte ska använda sig utav oddsen för att försöka utse en vinnare, att det aldrig är avgjort förrän sista rösten är räknad och att skrällar inträffar lite då och då. Trots det så har jag svårt att se någon annan än Stefan som segrare på lördag. Detta är inget jag har någonting emot egentligen, det är en ganska lättsmält låt, men skulle det skrälla åt rätt håll så hade jag ju inte blivit ledsen precis. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Estland 2022: Lyssna på “Eesti Laul”-finalbidragen”

 1. Pato

  1. Elina Nechayeva,
  Den här låten har flera skumma störiga moment. Tyvärr så framstås hon mer som en Clown än som en begåvad opera sångerska med den här låten. Jag tycker inte det här är bra. Visst är det ihågkombart men en kossa på scenen hade också varit ihågkombart…
  Hon kommer iaf inte vara lika kritikerhyllad som senaste gången hon vad med. 5/10.

 2. Pato

  2. Andrea Zevakin feat. Grete Paia,
  Redan på låt 2 och redan bättre än Elina.
  En ganska bra duett med en charmig tjej. Hade inte skämt ut sig i Eurovision. Schysst låt för radiostationerna. De är tillräckligt bekväma med vad de jobbar med. Normal skön låt. 7/10.

 3. Pato

  3. Jaagup Tuisk,
  Grabben kan sjunga och verkar vara en bra artist. Låten saknar skitighet och något rått för att man ska kunna ta det till en internationell nivå. 6/10.

 4. Pato

  4. Elysa,
  Refrängen behöver tweekas till. Etniska delen saknas. Säkert en låt som skrotats från mello med tanke på låtskrivarna…
  Det känns lite fejk. Det känns inte som hon är den här farliga heta tuffa bruden som hon väljer att framställa sig som. Inget imponerande. 5/10.

 5. Pato

  5. Ott Lepland,
  Röstmässigt soprent. I Baku hade han en riktigt stark låt. I år saknar han låt. Han har också en tendens att över-sjunga allt så i slutändan det enda som stannar kvar i din hjärna är motorvägslånga toner med kraftiga stämband. 6/10.

 6. Pato

  6. Stig Rästa,
  Exakt samma låt som Robin gick till final med i mello i helgen. Låten är lika intressant som deodorant. 5/10. Ännu en återvändare som kommer tillbaka och är inte i sin bästa formkurva…

 7. Pato

  7. Minimal Wind feat Elisabeth Tiffany,
  Det är ingen hemsk låt men artisterna verkar inte vilja att publiken ska minnas något efter man har lyssnat på den här. Det finns inte mycket som stannar kvar i min hjärna efter den här… den bara passerar förbi. 6/10.

 8. Pato

  8. Stefan,
  Första gången jag hörde denna så tänkte jag , shit vad autotunat det här var.
  Nu när man har hört live versionen. Killen sjunger country pop i världklass. Jag tycker också att det är förvånande och imponerande att låten är endast skriven och producerad av estländare. För mig låter det här som en låt där man har hyrt in producenter från typ USA och Kanada för att tillverka. Det är en ung armenie som gör amerikansk country pop som representerar Estland i Italien…

  Låten har tagit många småljud o närbilder ifrån filmen il brutto, il buono, il cattivo. Modern country pop görs inte så mycket bättre än så här. Det här är topp 10 material för Turin. 8/10.

 9. Pato

  9. Anna Sahlene,
  Hon gör såklart en mycket bättre comeback än Shirley…
  Anna är jättesöt tjej men låten är tyvärr inte mycket mer än en hyrd inköpt schlager pop låt som tror sig vara hitliste modern…
  5/10.

 10. Pato

  10. Black Velvet,
  Någonslags mjuk rock. Låten behöver mer tid i studion… 4/10.

 11. Pato

  Stefan vinner. Allt annat vore korkat.

 12. Johanna

  Alltså Stefan har den bästa låten jag hört den här säsongen så han MÅSTE vinna. Inte en enda uttagning har gått som jag velat i år hittills men den här är den jag bryr mig om.mest. Stefan (eller Ott som reserv, kan även acceptera Stig men allt annat vore katastrof)

 13. HW

  1. “Kui vaid”
  Finalens bästa låt med finalens bästa scen och en av de bästa artisterna. Det borde inte vara mer komplicerat än så. 🙂 Tyvärr kommer den nog ändå inte vinna, men den är definitivt mitt val för Estland nu när Boamadu åkt ut.

  2. “What to make of this”
  Blev chockad när den här gick vidare, och på tittarröster dessutom. 🙂 Trodde den var för “lowkey” för att gå vidare. Älskar dock den här, mysig låt som jag hoppas funkar live.

  3. “Remedy”
  Låten är ingen “La forza” men den har absolut något och Elina är grym. Att det där höga fallet inte var planerat och att hon ändå lyckades klara av det och låtsas som ingenting är fantastiskt.

  4. “Hope”
  Bra låt, och Pato kan andas ut för jag tror definitivt den här är vinnaren. 🙂 Det är en bra låt, men hur långt kommer det räcka i ESC? Känns lite som den saknar något.

  5. “Sandra”
  6. “Aovalguses”
  Kan kanske utmana Stefan om segern. Ott sjunger grymt men önskar att han fått en bättre låt, den här blir mest bara långa toner utan melodi efter ett tag.

  7. “Mis nüüd saab”
  8. “Interstellar”
  9. “Fire”
  10. “Champion”

  Märkte just att hela min topp 3 här är åt ballad-hållet. Där ser man. 🙂

 14. Adri

  1. ”Remedy”
  – Fantastisk låt. Och ändå en bra bit från ”La Forza”. Liveframträdandet var dock vidrigt, men det kan ju ändras till maj 😉

  2. ”Mis nüüd saab”
  – Något tjatig, men väldigt trevlig lyssning 🙂 Har gillat samtliga låtar Grete Paia kommit med.

  3. ”Fire”
  – Ja nu har ju iofs Spanien skickat en liknande låt, så ”Fire” behövs kanske inte. Men jag har inga problem med denna.

  4. ”Champion”
  – Något konservativt uppbyggd låt, men lite nostalgisk också! Småtrevlig.

  5. ”What to make of this”

  6. ”Hope”
  – Vinnaren! Det är liksom inte ens en match. Men jag blir förvånad över hur populär den är. Den är inte dålig, men den är rätt tråkig i sin vanlighet. Den har inte mycket unikt att komma med.

  7. ”Interstellar”
  – Inget större fel, men precis som ”Hope” är den rätt så jäkla tråkigt radioskval.

  8. ”Kui vaid”
  9. ”Aovalguses”
  10. ”Sandra”

 15. Mikaela

  Lyssnat på Stefan för första gången. Gillar hans röst och tycker verserna är fantastiska, men refrängen inte lika bra.
  Oavsett ett bra bidrag och förhoppningsvis en växare.

 16. Lukas (ESC-Panelen)

  Black Velvet känns som de enda som kan ge nåt intressant i ESC. Är fortsatt lite knäckt att Boamadu åkte ut.

 17. Micke

  Ok lite förvånad. Inget svar på nån av mina frågor. Provar längre fram när länderna blir aktuella då. Maybe 🙂

  Till Estland då:

  Två bidrag är helt överlägsna och ett är överlägset sämst. Sex av tio hade jag varit skapligt nöjd med som vinnare.

  1. “Remedy“, Elina Nechayeva
  1. “Hope“, STEFAN
  ——————————
  3. “What To Make Of This“, Minimal Wind feat. elisabeth tiffany
  4. “Mis nüüd saab“, Andrei Zevakin feat. Grete Paia
  5. “Aovalguses“, Ott Lepland
  6. “Interstellar”, Stig Rästa
  ——————————
  7. “Sandra”, Black Velvet
  8. “Champion”, Anna Sahlene
  9. “Kui vaid”, Jaagup Tuisk
  ——————————
  10. “Fire“, ELYSA

 18. HW

  @Micke Vad var det för fråga du ställde? Måste missat den.

  Vi har ju varit överens om flera saker denna säsong så nu gör det lite ont att du har Jaagup nästsist 😉 Skojar såklart men vi delar i alla fall två av våra topp 3-låtar.

 19. Micke

  @HW, det är lugnt min vän. Det var tre olika frågor. Två av dem var till två pers speciellt här och en till hela gänget. Tråkigt men tro mig. Inget jag blir sur över 🙂 Jag funkar inte så. Vem vet jag tar dem kanske längre fram.

  Att Jaagup ligger längt ner handlar helt om en enda detalj. Falsetten. Annars hade den varit högre

 20. Micke

  Elina Nechayeva och Stefan lever i en egen galax för mig när det gäller Estland 2022. Det enda som har oroat mig har varit Stefans röst. För något år sedan hade han en riktigt bra låt med i Esti Laul. Väl scen föll det dock ihop då rösten inte höll. Nu har jag dock sett Stefan och Hope live och man kan lugnt säga att mitt Hope ökade. Han satte rösten rakt av.

  Jag är ingen större vän av westernstuket så sett men he nails it. Jämför detta och det patetisk försöket till något liknande som görs i Norska uttagningen med en känslolös Christer Sjögren röst och ett tomt intet även i övrigt.

  Jag tror tyvärr inte att Elina har någon chans men tror däremot att Stefan tar det 🙂

 21. oe

  Wow. Första gången jag lyssnade på “Remedy” av den inget större intryck. Men idag lyssnade jag på den igen, och kan inte sluta. Den är så fruktansvärt… elegant. Wow.

 22. Engsla

  Studioversionen av “Aovalguses” är min absoluta favorit i årets Eesti Laul. Älskar den känslosamma melodin och hur han framför den. Live är den inte lika bra. Han gör det där misstaget som flera sångare gör att han, jag vet inte – får feeling? – och gör röstövningar mer än sjunger. Även om har sjunger ut även i studion så känns det mer avskalat där. Sedan är det något med hans stirriga leenden in i kameran som inte funkar för mig, inte riktigt behagligt det där. Men fortfarande en väldigt fin låt, så jag kanske blir övertygad igen i finalen, hoppas det 🙂

  Jag tror inte att Ott vinner, men då är jag helt okej med att Stefan gör det istället. Även om jag inte älskar låten så var det ju lite fånigt roligt med de där killarna på scenen 🙂

 23. patrik grahn

  Efter att ha lyssnat igenom startfältet för Estniska finalen så har jag 2 låtar som kommer att få kämpa om vem som blir Estniska mellomästare 2022. Det är Anna Sahlene med låten Champion och Stefan med låten Hope .Dessa låtar har den pontential och den kraft som krävs för att lyckas i en stor musiktävling och dessa låtar kommer garanterat att bli år 2022 -s sommarhits hemma i Estland och någon av dessa låtar som blir Estlands representant kommer nog oxå ligga på topplistorna här i Sverige och andra länder under sommaren 2022 och resten av år 2022 och passar perfekt som sommarpartylåtar när man grillar,tar sig goa sommardrinkar,och myser i varma sommarkvällar på altanen eller nere på stranden eller på utomhusplats på en bar i stan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se