Frankrike Att Frankrike planerar att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella uttagningen Eurovision France – C’est vous qui décidez! har vi vetat sedan i maj förra året.

Efter att deadline passerats för intresserade att anmäla sig till uttagningen, den 24:e oktober, har det däremot varit ganska tyst från TV-bolaget France Télévisions, bortsett från beskedet att Stéphane Bern och Laurence Boccolini återigen kommer att vara showens programledare.

Nu kommer det dock efterlängtade besked från Alexandra Redde-Amiel, chefen för Frankrikes ESC-delegation: De 12 tävlande bidragen, som utsetts genom auditioner i Apollo Théâtre, kommer att presenteras den 16:e februari. Något datum eller plats för C’est vous qui décidez!-finalen har däremot ännu ej avslöjats. (Källa: eurovoix.com)

C’est vous qui décidez!
(Grafik lånad från Alexandra Redde-Amiel Twitter)

Schlagerpinglan: Äntligen så kom då lite efterläntad information från Frankrike. 😀 Inte för att jag egentligen trodde att de skulle ställa in… men lite oroligt blir det allt när deadline närmar sig med stormsteg och det ännu inte kommit något besked om uttagningen. Men, men… den som väntar på något gott o.s.v.. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Frankrike 2022: “C’est vous qui décidez!”-bidrag nästa vecka”

  1. Adri

    Härligt! Lite livstecken från Frankrike 🙂 Ser fram emot denna. De hade ju en grym final förra året, hoppas på samma standard (fast andra typer av låtar) i år.

    Däremot, om man får komma med förbättringspotential så förstod jag inte varför juryn satte poäng på framträdandena i fjol. Det bidrog ju inget. De ska delta i röstningen, men inte säga “ah detta var 5 av 10” efter att någon sjungit. I couldn’t see the point 🙂

    Ska se om Frankrike got the memo, som Italien och Spanien didn’t. Nämligen: skicka nåt bra och skäm inte ut BIG 5 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se