UkrainaLördagen den 12:e februari genomfördes finalen av Vidbir 2022, Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, där till slut “Shadows of Forgotten Ancestors” med Alina Pash utropades till segrare.

Eftersom Alina Pash hade uppvisat dokument som intygade att hon, vid sitt Krim-besök 2015, inte hade gjort något som strider mot ukrainsk lag så var det tänkt att de slutliga kontrakten skulle skrivas på. TV-bolaget meddelar nu att de misstänker att dokumenten kan vara förfalskade och att de inte tänker skriva på några kontrakt om att skicka Alina Pash till Turin förrän saken är undersökt, se utdrag ur uttalandet nedan:

Vinnaren av Vidbir 2022:

Тіні забутих предків (Shadows of Forgotten Ancestors)“, Alina Pash

UA:PBC (Suspilne) om Vidbir-efterspelet

“In connection with the information received from citizens about the possible forgery of the certificate of crossing the state border with Crimea by Alina Pash, the Public Broadcaster appeals to the SBGS [State Border Guard Service of Ukraine] and asks to confirm or deny the fact of forgery of a civil service document.”

“The public [broadcaster] will not sign an agreement on participation in the international Eurovision Song Contest with the winner of the National Selection until the investigation and fact-finding is completed.”

“It will be recalled that Public has already applied to the State Border Guard Service of Ukraine, but was denied information about crossing the border by the participant, as this information is confidential. The participant’s team provided a certificate, allegedly received by her, which became the basis for the continued participation of Alina Pash in the National Selection.”

“The final of the National Selection for Eurovision, which will be held in Turin (Italy) on May 14, took place on February 12 in Ukraine. According to the results of the voting, the singer Alina Pash won with the song “Shadows of Forgotten Ancestors”, and the Kalush Orchestra took second place, receiving one point less. After the winner was announced, Kalush participants announced [allegations of falsification] and their intention to challenge the results of the competition in court.” / Suspilne

(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Vad vore väl ett ukrainskt ESC-val utan lite efterföljande drama? Då jag personligen varken ville se vinnaren Alina Pash eller tvåan Kalush Orchestra som segrare så kan jag inte säga att jag följer rapporteringen med största intresse utan hoppas bara att det löser sig snabbt och att de kommer fram till ett beslut som är rättvist, vad det nu än må vara. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Ukraina 2022: Alina Pash har ännu inte godkänts för ESC 2022”

 1. Pato

  ”Det här är låten som kommer leva på sympati från folk och även från de som kommer rösta och jag hatar det. Jag kan redan föreställa mig det i Turin. Den här tjejen har dessutom tillbringat tid i Ryssland mellan 2014-2022 så kanske en Maruv 2 på gång här…”

  Så här skrev jag den 11e februari här på bloggen…

 2. Pato

  Hoppas nu Kalush Orchestra säger ja. De är ett mycket bättre val.

 3. HW

  Det där med att de som inte lär sig historien är dömda att upprepa den känns passande här. Hoppas dock att hon blir godkänd då den faktiskt är min vinnare än så länge.

 4. Ed

  Ukraina är ett favoritland i ESC, men deras förmåga att skapa drama hemma i Vidbir saknar motstycke

 5. Daniel

  Jag älskar Kalush Orchestras låt så jag hoppas innerligt att de sänder den istället. Vilket sväng!

 6. Micke

  Kalush Orchestras låt är underbar. Åtminstone hade den varit det om man bara sluppit de två snubbarna som sabbar låten med sin rap. Synd. En pärla annars

 7. Mikaela

  @Micke och Daniel, även jag är såld på det sjungna partiet i Stefania. Irriterande med låtar som kombinerar suveräna och usla element. Kicken som en riktigt bra låt ger uteblir.
  Fler exempel (dock med toppenvers och kass refräng): Lazy Gun av Jet, Ize of the world av The Strokes, The hardest button to button av White Stripes, Ladyboy av Indochine.

 8. Mikaela

  @Micke (och övriga hugade) Vad tycker du om rap-partier i rock? Kan du uppskatta det över huvud taget?

 9. Micke

  Mikaela… Jag är allätare. Det finns bra inom varje genre som jag sedet. Från hårdrock till opera. Måste dock erkänna att just rap ligger nog lägst av allt för mig i ranking. Min grund är hårdrock och jag tror ytterst få hårdrockare tar till sig rap. Hur tänker du själv då?

 10. Mikaela

  @Micke Jag har kommit att uppskatta det mer och mer. Alltid gillat snabbt sjungen text, och gillat semi-rap som t.ex. vissa av Red hot chili peppers låtar.
  Hittat EN renodlad hiphopartist som jag gillar, så genren i sig är inte min grej.

  Men om du då inte är helt anti-rap, vill du lyssna på Måneskins låt Lividi sui gomiti, och säga vad du tycker? Det är min favoritlåt från hela fjolåret 🙂

 11. Micke

  Mikaela… Jag sitter lite taskigt till nu men jag lovar att jag ska lyssna på den imorgon. Jag tror inte jag glömmer men om…. Så bara påminn mig 🙂

 12. Pato

  Det är det som ska kontrolleras, det som är säkert är att tjejen har varit i Ryssland o i Krim…

 13. Schlagerpinglan

  @Pato, OK, då är det fortfarande bara misstankar.

 14. Micke

  @Mikaela jag har lyssnat på “Lividi sui gomiti” nu 🙂

  Vet du jag märker att många är förvånade över att jag inte jublar över Italiens seger förra året. Dels är jag rockare och dels är Italien numero uno för mig i ESC

  Grejen är dock att Måneskin för mig är väldigt light. Lite mer av garageband. Främst framträdandet tänker jag på då. Tycker jag då att Måneskin och deras bidrag är dåligt? Absolut inte men det är ingen äkta rock för mig, mer light som sagt var. Det som aldrig lyfter är refrängen som mer känns som en gammal lp-skiva där stiftet hakat upp sig. Jag kämpade länge med om det var bra eller ej men har nu hamnat på (6/10) MER ÄN GODKÄNT.

  Så vad tyckte jag då om låten du pratade om. Jag valde en studioversion så det inte riskerade att dras ned av framträdandet. Vet du Mikaela Rap av den här typen är helt annorlunda mot den hysteriska som förstör Kaluch bidrag i Ukraina. Det här harmoniserar med övriga låten och jag ska ärligt säga att det gör hela låten på ett sätt som inte deras vinnarbidrag gör. Där möts vi av en refräng där en skrikig sångare möter en elgitarrist vars fingrar fastnat i strängarna och samma ton strömmar ut hela tiden.

  Hade du frågat mig hade jag definitivt valt Lividi sui gomiti istället som Italiens bidrag 2021

 15. Mikaela

  @Micke, Tack för att du tog dig tid att lyssna! Jag håller med om att Måneskin är light-rock, och vet att du gillar tyngre saker 🙂 . Ja, visst gifter sig de olika delarna i låten bättre än i tex “Stefania”, som låter som två separata låtar.

 16. Micke

  @Mikaela, jag svarar alltid på frågor. Händer det att jag inte gör det så har jag missat frågan. Bara att fråga igen då 🙂

  Det är nog som den värsta svordom här men jag kör ändå 🙂 Jag gillar alla typer av rock från råröj till soft. Måste dock erkänna att för mig är Måneskin inte ens på övre halvan om jag skulle ranka världens alla rockband äkthet. Sorry 🙂

  Som jag hörde nu så lär “Stefania” i nuläget vara mer trolig som Ukrainas bidrag än vinnaren

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se