Ukraina Alina Pash, artisten som vann finalen av Vidbir 2022 men ej godkändes som Ukrainas ESC 2022-repersentant då det misstänktes att de dokument hon uppvisat efter sitt Krim-besök 2015 var förfalskade, meddelar nu (innan TV-bolaget gjort sitt uttalande) att hon drar sig ur tävlingen.

Uppdaterat 22-02-16: Nu har Tv-bolaget UA:PBC bekräftat att de och Alina Pash kommit överens om att hon inte kommer att representera Ukraina i Turin 2022. Enligt Vidbir-reglerna har nu UA:PBC rätt att välja ut valfritt bidrag från lördagens Vidbir 2022-startfält till landets ESC 2022-representant. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 22-02-17: UA:PBC kommer att ge ESC 2022-erbjudandet till Vidbir-tvåan Kalush Orchestra. (Källa: UA:PBC Twitter)

Vinnaren av Vidbir 2022:

Тіні забутих предків (Shadows of Forgotten Ancestors)“, Alina Pash

I väntan på det slutliga beskedet från TV-bolaget kan ni läsa mer om Alinas uttalande och hela dramat hos wiwibloggs.com.

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ukraina 2022: Alina Pash drar sig ur Eurovision”

 1. Adri

  Ukraina har sina regler, visst. Men de funkar ju uppenbarligen inte (se 2019). Så då tänker jag att Ukraina ska kanske faktiskt helt enkelt använda sig av internval tills dess att “the heat is off” mellan Ryssland och Ukraina?. Något jag knappt ens tror kommer ske i min livstid.

  Får se nu om det blir Kalush. Sist slutade det ju med ett komplett avhopp, och ärligt talat kan de lika gärna göra det nu med FÖR MIN DEL. Jag har inget till övers för det återkommande ukrainska dramat i Eurovision.

  Obs. Sen fattar jag absolut att Ukraina är ett land i kris, och jag kan köpa att den regeln som fäller både Maruv och Alina finns. Men det måste finnas sätt, även för ett krisande land, att undvika kontroverser även här.

  Annars kanske man inte ens ska delta? Hårt kanske, framför allt eftersom jag överlag älskar Ukrainas bidrag i tävlingen, men Ukraina verkar inte helt kunna hantera ett deltagande i den tid de befinner sig i nu, och de har viktigare saker att fokusera på ändå.

  Jag vet inte. Jag kanske är för hård mot Ukraina, och inte tillräckligt förstående. Men jag tycker att problem med Ukraina i ESC börjar bli lite väl återkommande nu 🙂

 2. HW

  Som Adri sa. Det är inte första gången det här händer och man verkar inte gjort så mycket för att förhindra en till Maruv-skandal. Att de gör den här nogranna granskningen EFTER hon har vunnit och inte typ innan hon kom med i tävlingen är väldigt konstigt. Ukraina har på senaste åren skickat flera intressanta och bra bidrag (förra året var de min överlägsna vinnare och hade inte detta hänt hade de också just nu varit min etta). Men det här känns inte som det håller. Med tanke på hur situationen i landet är just nu fattar jag självklart att ESC inte är prio ett och skulle man välja att dra sig ur är det deras val.

  Jag är väldigt besviken både för Alinas och min egen smaks skull, men får se vad som händer nu. Jag har inte hört någon annan av Vidbir-låtarna, däremot har jag hört att tvåorna anklagat TV-bolaget för fusk, så vi får se om de fortfarande får frågan…

 3. Mr A

  Inget ESC utan drama från Ukraina. Det är sen gammalt.

 4. Johanna

  Kan de lära sig att kontollera alla papper INNAN finalen nästa gång. Faktumet att “Under the ladder” är den senaste Vidbir-vinnaren i ESC…..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se