Rumänien Schlagerpinglan: Lördagen den 12:e februari sändes Semifinalen av Selecţia Naţională 2022, den nationella uttagning som ska utse Rumäniens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2022.

I semifinalen tävlade de 15 juryvalda och 5 tittarvalda bidrag från semifinalsfasens första omröstning. Vid lördagens semifinal var det dock 100% juryröster som utsåg de 10 finalisterna, vilket inte helt oväntat innebar att samtliga tittarval röstades bort. Se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

En av “Selecţia naţională 2022”-finalisterna:

Never Give Up“, Vanu

Resultatet “Selecţia naţională 2022” – Semifinalen, 12:e februari

Till Final (i startordning):
All This Love“, Alex Parker & Bastien
Ireligios“, Petra
Never Give Up“, Vanu
Llámame“, WRS
Take Me“, Andrei Petruș
Guilty“, Møise
One Night“, Gabriel Basco
România mea“, Cream, Minodora and Diana Bucșă
Hurricane“, Kyrie Mendél
Ana“, Dora Gaitanovici
Ute ur tävlingen (i startordning):
Embers“, Aldo Blaga
Sparrow“, Vizitittarval
Prisoner“, Mălinatittarval
Utopia“, Oana Tăbultoctittarval
For Everyone“, Cezar Ouatu
Younique“, Andra Oproiutittarval
Malere“, E-an-natittarval
Doina“, Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers
The Other Half of Me“, Eliza G
Do svidaniya“, Aris

Schlagerpinglan: Efter att min stora personliga favorit blev utröstad redan vid den inledande omröstningen så stod allt mitt hopp till Aldo Blaga, VANU och Cezar Ouatu. Eller… egentligen hade jag hela åtta bidrag som jag gav över-medel-betyg och utav dessa var det endast tre som gick vidare, däribland VANU som därmed är den artist jag kommer att hålla tummarna för i finalen. Men, men… då sex nationella finaler arrangeras i morgon så är detta inget jag är så engagerad i för tillfället utan får återkomma till vid ett annat tillfälle. 😀

Mer om Rumänien förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Rumänien 2022: Resultatet av “Selecţia Naţională 2022″-semifinalen”

 1. Adri

  Jag försvarar jury-systemet ofta, men alltså… jurygrupperna i år sköter sig verkligen inte på många håll. Sen kan jag tacka dem för att vi slipper den nordmakedonska “Superman” 🙂 Alltid nåt, men sen måste jag dra tillbaks det tacket när jag tänker på vad de gjorde med Spanien.

  Jaja, nu har de iaf sabbat Rumäniens uttagning också. För mig fanns “Malere” som borde varit det självklara valet, om inget annat visade telefonröstarna på en enorm popularitet. Jag hade även accepterat “Do Svidaniya”. Men även den rök.

  Så nu blir det istället att heja på “Llamame”. En låt jag faktiskt inte ens gillar så mycket. Men mer än sällskapet iaf.

  Det viktiga är iaf att “Hurricane” inte vinner. Serbien skickade en dålig Hurricane förra året, men om Rumänien skickar “Hurricane” så kommer den vara ännu sämre.

 2. Pato

  Det finns bara en vinnare i Rumänien och det är en riktigt stor hit. Romania Mea.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se