ESC2020 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 18:e februari, kommer Malta att hylla tidigare ESC-representanter samt avslöja sina 16 “MESC 2022”-finalister medan San Marino ska utse de nio sista “Una Voce Per San Marino”-finalisterna.


Fredagen den 18:e februari – ESC-shower och resultat

Malta Malta: “Malta Eurovision Song Contest 2022” – Specialshow:
Tid: kl. 21:00 CET – ca 23:30 CET – Plats: TVM
Förutsättningar: Med hjälp av uppträdanden, arkiv-material och intervjuer ska Maltas
ESC-representanter genom åren hyllas
Tävlande bidrag: Resultatet från gårdagens semifinal presenteras
Resultat: (Resultatet presenteras här efter/under showen.)

Till final (i ordningen de avslöjades):
♥ “Shame”, Enya Magri
♥ “Heaven”, Sarah Bonnici
♥ “Come Around”, Matt BLXCK
♥ “BOY”, DENISE
♥ “How Special You Are”, NORBERT
♥ “Over You”, RAQUEL
♥ “Serenity”, Mark Anthony Bartolo
♥ “Electric Indigo”, Baklava ft Nicole
♥ “Ritmu”, AIDAN
♥ “Army”, Janice Mangion
♥ “A Lover’s Heart”, Nicole Hammett
♥ “Into The Fire”, Nicole Azzopardi
♥ “Hey Little”, Richard Edwards
♥ “Revelación”, GIADA
♥ “Out Of Sight”, Emma Muscat
♥ “Look What You’ve Done Now”, Miriana Conte

Till final (tittarnas wildcard):
♥ “Kaleidoscope”, JESSIKA

Utröstade (i startordning):
♥ “Rise”, FRANCESCA
♥ “II”, DERRICK
♥ “Aphrodisiac”, Jessica Grech
♥ “White Doves”, Rachell Lowell
♥ “We Came For Love”, Malcolm Pisani

San Marino San Marino: “Una Voce Per San Marino″ – Oetablerade artister – Final:
Tid: kl. 21:10 CETPlats: sanmarinortv.sm
Förutsättningar: 17 artister tävlar om 9 finalplatser
Tävlande bidrag: Se “Inför de oetablerade artisternas final
Resultat: (Redovisas här efter showen.)

Till final
♥ Aaron Sibley
♥ Camille Cabaltera
♥ Basti (Sebastian Schmidt)
♥ Vina Rose
♥ Alessia Labate
♥ Maria Chiara Leoni
♥ Kurt Cassar
♥ Elena & Francesco Faggi
♥ Mate

Schlagerpinglan: Redan inför gårdagens semifinal på Malta så började jag att hålla tummarna för AIDAN, JESSIKA, DENISE och Emma Muscat men då vi ännu inte fått reda på resultatet så lägger jag till Nicole Azzopardi bland de jag hoppas får en finalplats. Vad gäller San Marinos delfinal så är det endast Artika (Katrin Roselli) jag vill ha vidare till finalen. Vi får väl se hur det går. 😀

Som vanligt så önskar jag er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


52 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-shower 2022-02-18”

 1. Adri

  Lite off-topic, för det handlar ju inte om vare sig Malta eller San Marino detta. Men en viss låt från ett visst land har bosatt sig i min hjärna sen två dygn sedan. Och nu vill jag hävda att det är årets mest underskattade låt i de nationella finalerna. Den kommer inte vinna. Tvärtom så löper den nog rätt stor risk att komma sist i sin uttagning, men det vore tragiskt. (OBS det finns en ännu bättre låt i deras uttagning så detta är inte ens min vinnare, men jag tycker det vore skandalöst om denna – som troligtvis blir fallet – hamnar utanför pallplats).

  Så jag ber er, glöm inte denna låt 🙂 I love it. Det låter verkligen som ett soundtrack till en cheesy, neonfärgad actionfilm från 1988. Och jag älskar det.

  Men som sagt, låten verkar orimligt impopulär och jag fattar inte varför. Det är en sak att det inte är exakt allas kopp te, men att så många ändå verkar ha den sist (när jag kollat på Youtube) är lite sorgligt. Det är ju en tydlig och intressant melodi, stabil sångerska med närvaro. Hon har mitt fulla stöd!

  https://www.youtube.com/watch?v=_PMZ641mR2w

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, En av mina favoriter. 😀 Helmysig nostalgilåt som (precis som du skriver) lätt sätter sig på hjärnan. 😀

 3. Adri

  Pinglan: Fint att ha någon på sin sida! Jag tycker den flyger under alldeles för många människors radar 🙂 Har kollat en hel del på olika top 12 över Frankrikes final på youtube och det är otroligt trist hur många som sätter den låten på platserna 10-12. Nästan som att jag tror att de driver specifikt med mig 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har inte kollat några sådana listor så det var både förvånande och lite sorglig information. Nåja, de kanske upptäcker den senare. 😀

 5. Engsla

  Kommer de hinna med att avslöja finalisterna ikväll tro, eller får det bli en överraskning på finalkvällen? 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Engsla, En mycket bra fråga. 😀

 7. Pato

  Omdöme av mellolåtarna vecka 3:
  1. Cazzi Opeia,
  Det verkar vara en av dem få normala låtarna den här veckan. Hon är den typ av artist som har större karriär som låtskrivare. Jag gissar att den kommer trea i semin. Det här är typ den musiken Dotter har gjort, ingen större skillnad.

 8. Pato

  2. Lancelot,
  Det här är nästan för bra för att vara mello. Haha nä ja skoja men det här är kvalité faktiskt. Hoppas svenska folket inser att detta är på en nivå över än alla andra.

 9. Pato

  3. Lisa Miskovsky,
  Hon har faktiskt en lång framgångsrik karriär bakom sig, tyvärr är den här låten långt ifrån hennes bästa musikaliska stund. Platt o fegt. Men SVT borde vara glada att en sån här artist tacka ja till att vara med.

 10. Pato

  4. Tribe Friday,
  Det är ett sånt här band som typ bara går hem hos svenskar o tyskar. När blev queer Beatles relevant 2022? Avskyvärt.

 11. Pato

  5. Faith Kaka…någonting, inget namn vi behöver lägga på minnet efter imorgon-kväll…

  OK. Så Nyamko Sabuni ger sig på en soullåt? Gick sådär va…

 12. Pato

  6. Bengtzing,
  Precis som med Álvaro så kämpar jag med att se förbättringen jämfört med tidigare år, en förbättring som alla andra verkar ha hittat…

  Om inte Bengtzing går vidare imorgon så kommer hon aldrig ta sig vidare i en Melodifestivalsdeltävling…

 13. Pato

  7. Bagge,
  Ja… lite kul att kolla på men samtidigt så skriker detta Melodifestivals-fejk. G:son har bara tagit Quedate Conmigo o slängt den t Bagge. Låten i sig får folk att tro att han spelar seriöst. Hela det här bidraget är bara rena cirkus-teatern.

 14. Andrea

  Pato, din kommentar om Faith och Nyamko kanske funkar på Flashback men please, nej? Det är som att säga om Cazzi Opeia att Ebba Busch gett sig på en musikkarriär, det är helt ovidkommande och förvirrande sagt.

 15. Mikaela

  @Adri, jag har sett den låten hyllas på en annan blogg och förstod det inte. För mig låter den för retro och saknar intressanta element. Men nej, jag skulle nog inte sätta den sist av Frankrikes alla bidrag 🙂

 16. Mikaela

  Med risk för att låta grinig, men vad är poängen med att minimera antalet bidrag från 22 till 16? Det är ju bara de riktigt impopulära bidragen som inte går till final…

 17. Adri

  Mikaela: Först och främst, tack för din input om ”Nuit Pauline” 🙂 För det andra: jag läste nånstans t.o.m att publiken ska ”rädda” ett av de utslagna. Minns inte var dock nu. Men skulle det vara sant så är det ännu onödigare. 5 av 22 bidrag är ju ingenting, så det är som du säger… poänglöst.

  ————————————

  Pato: Nu försöker ju jag undvika MF-diksussion och allt försnack så mycket det går, men nu råkade jag ju ändå se dina kommentarer här när jag letade efter svaret på min kommentar… och då kan jag lika gärna ändå svara för det finns frågor här.

  1. Kan du fördjupa för mig: Var finns likheten mellan Beatles och Tribe Friday? För det är ju inte i vare sig estetik eller musik iaf? Och då återstår inte så mycket? 🙂 Jag tänker mer England på 90-talet när jag hör dem 🙂 Älskar Tribe Friday oavsett hur avskyvärt det nu är.

  2. Hoppas du får fel om Lancelot. Den texten var absurt usel, och för mig är han nästsämst denna vecka. Linda är sämst. Tyvärr går båda vidare, för den här ESC-säsongen fucking hatar mig 🙂

  I övrigt håller jag nog med Andrea att det finns nåt smaklöst med att påstå att Faith och Nyamko skulle vara lika. Eller är jag blind, för jag kan verkligen inte se det?

 18. Adri

  Mikaela: Japp. Jag hade rätt. Jessika fick wildcardet med ”Kaleidoscope”.

  Även jag ser inte riktigt meningen med att hon då ens åkte ut överhuvudtaget.

  Men överlag, jag tycker de ska ha en bättre utrensning bland låtarna eller låta alla vara i final?

  5 av 22 som åker ut är i det närmaste en förnedring för deltagarna ju.

 19. Schlagerpinglan

  @Adri och Mikaela, Det kan kanske se ut som en lite onödig utröstning, då nästan samtliga går vidare… men det ger i alla fall tillfälle till en extra show samt en lång final. 😀

 20. Pato

  Ja… Beatles är en helt rimlig referens även om du inte gillar referensen så har även andra journalister tagit den referensen. Helt rimligt, om man har lyssnat på Beatles så är det typ det första som ploppar upp när man hörde en minuts klippet…

 21. Pato

  HBTQ Beatles skulle man kunna säga haha, iaf i soundet.

 22. Pato

  Var någonstans är Lancelots text så usel? Vilken text rad? Låtskrivaren har skrivit den typ största svenska hiten och Lance får ännu en hit med denna definitivt oavsett resultat ikväll.

 23. Pato

  Vad är det smaklösa med mitt omdöme angående Faith…
  Bara roligt ju.

 24. Mikaela

  @Pato Tycker inte Tribe friday låter Beatles, däremot som engelsk pop som tagit inspiration av Beatles.
  Det smaklösa med din kommentar om Faith är att hennes enda likhet med Nyamko är hudfärg.

  @Adri Helt överens! 10-12 finalister hade varit mer rimligt 🙂

 25. Pato

  Humor är en smaksak. Man kan inte tala om för folk vad som ska vara roligt eller inte.

 26. Pato

  Ja haha så du säger det själv. Beatles är en referens, inte alls någon kopia men influerat, absolut

 27. Adri

  Pato: Ok så kanske det är 🙂 Du är kanske inte ensam. Jag försöker ju undvika 90% av skriverierna, och framför allt då just journalisterna. Så I wouldn’t know.

  Men jag köper det du säger. Likväl hör inte JAG det 🙂

  Och du har rätt i att humor är en smaksak. Det är det nog ingen som går emot. Tvärtom så är det ju det som gör att även det skulle kunna bli en diskussion. Nån objektiv fakta hade det inte kunnat att säga så mycket om. Men tack för att du svara på frågorna iaf.

  Gällande Lances text så känner jag att hela rätt kass. Men den värsta raden är ”jag vill inte ha nåt som är vackert, jag vill ha nåt som är fult”. Det är att skriva lyssnaren på näsan. Hade räckt med antingen ”jag vill ha nåt fult” eller ”jag vill inte ha nåt vackert”. Resten hade liksom sagt sig själv.

  Men ah. Lance är typ också lite för gammal för att leverera en sån text. Det låter lite som en 14-åring som försökt skriva vuxenpoesi. Jag placerar det lite i samma låda som Charlotte Perrelli 2017 då hennes ”Mitt Liv” hade också väldigt ”fejk vuxenpoetisk”, fruktansvärd text.

 28. Pato

  Hahaha, jag är så oense så det är lite sjukt haha. Jag o Adri är som ett gammal kärring par här på bloggen haha. Olika tänk på allt o alla haha!

 29. Pato

  Jag tycker nästan Lance känns nästan lite för ung för en sån här text eller kanske väldigt mycket för ung.

 30. Adri

  Pato: Förr eller senare så ska väl stjärnorna stå rätt så att även vi ska vara överens 🙂 Men det verkar inte hända idag heller, men ah, det kan va kul att huggas lite också I guess. Om man ska vara på det humöret.

  Anledningen till att jag menar att Lance är för gammal är inte tematiken i låten. För där håller jag med dig, lite i yngsta läget. Men just eftersom texten är så dåligt skriven så blir den inte vuxen, utan mer “leka vuxen” och då är han plötsligt för gammal istället.

  Men du kan vara lugn. Med tanke på hur mycket alla länder kollektivt gått emot mig i år – förutom Tjeckien, bless their hearts – så kommer Lance och Anders segla till finalen. Faith och Linda till semi. Och veckans sanna tre stjärnor blir de som ryker.

  Men jag kommer rösta mot dem båda. Jag är så jävla trött på hur manstillvända svenskar är, just i den här bubblan. För alltså, John var inte bra nog för final. Och Lance är inte heller det. Men vi vet ju att det är dit han är på väg. Och man känner sig ju lite hopplös då.

 31. Andrea

  Tycker humor slutar vara en smaksak när den är rasistisk och uppenbart okul, då får man acceptera att ens speciella sorts humor gör sig bäst i sitt eget huvud.

 32. Pato

  Var finns rasismen? Var? Ge mig nån minut så springer jag o hämtar förstoringsglaset.

 33. Pato

  Jag har inte bett någon att skratta åt mitt ”skämt”.

 34. Andrea

  Rasismen sitter i att du inte hade gjort samma förvirrande liknelse mellan två ljushyade. Men bevisa mig gärna fel vid tillfälle och likna valfri ljushyad artist med en annan allmänt känd valfri ljushyad person baserat enbart på deras hudfärg. Vänta dig skrattsalvor.

 35. Pato

  Ja… det är ju det som gjorde det skämtet roligt.

 36. Pato

  Jag tycker skämt får gärna vara lite vulgära o lite ”man får tolka lite själv”.

 37. Pato

  Rasism skulle det ha varit om jag hade kallat Faith för en svarting. Jag tar hennes hudfärg o trampar på den o ser den som underlägsen. DET är rasism och det är INTE det jag gjorde i mitt omdöme. Sorry för att jag bytte ämne men det verkade behöva klargöras lite grejer här.

 38. Micke

  Det finns ett säkert minst 50 år gammalt skämt inbyggt i en helhet. Skämtet låter “Apropå ful så hade jag en kompis som hade en käring som var så jävla ful att när hon gick in i vedboden, då gick sågbocken ut.”

  Är det ett roligt skämt? Första frågan är vad tänkte och kände skämtaren när skämtet levererades? I min värld kan man skämta om allt, så länge man inte gör det med någon dold avsikt och med respekt till den man skämtar med.

  Alltså måste man alltid kolla upp hur den man skämtar till känner innan? Hur fan skulle det fungera? Då skulle det inte finnas någon humor överhuvudtaget.

  I mitt liv och i min vänkrets skämtar vi om allt men självklart har vi koll på vilka vi skämtar med. Jag har aslätt för att driva med mig själv. Andra har inte det. De flesta av dessa tar jag mig an med respekt. Tyvärr finns det dock en annan sort som jag inte respekterar.

  Världen idag är en jädrigt lättkränkt värld. Man kan nästan inte säga någonting idag utan att nån blir kränkt.

  Så det här med humor är jädrigt svårt. Fy fan rent ut sagt för den värld där inte humorn finns.

  Jag känner inte dig Pato och vet inte hur du kände och vad din avsikt var. Det vet bara du. Hoppas att du är den typ jag beskev här den som kan skämta om allt utan att mena något illa. Det vet som sagt bara du 🙂

 39. Pato

  Haha jag har inget ont om någon. Jag skriver inte här på bloggen för att få folk att skratta utan bara komma med mina åsikter och syner på saker som har med musik o den här tävlingen o göra. Ja Micke. Det har du rätt i, väldigt lättkränkt värld vi lever i. Framför allt Sverige.

 40. Adri

  Pato: Många påstår att Sverige är lättkränkta. Är det sant eller inte, låter jag vara osagt. Men alltså… USA är lättkränkthetens centrum.

  Jag känner folk – PLURAL – som fått sparken efter skämt. Och har de inte fått sparken så har det blivit krissamtal i veckors tid.

  Så jag bor gladeligen kvar här då! 🙂

 41. Andrea

  Ett skämt måste väll ändå sträva efter att ha något humoristiskt värde? När skämtet mer eller mindre är ”hon har samma hudfärg som Nyamko Sabuni” så är det inte ett skämt utan bara en kommentar ang någons hudfärg. Men jag inser att folk som finner det träffande och festligt kommer fortsätta tycka det oavsett vad jag eller någon annan säger.

 42. Micke

  @Pato, helt med dig om det. Idag kan man ju fan inte ha en åsikt om nånting utan att halva Sverige blir kränkta.

  Men Pato för din egen skull och allas här kan du inte hålla ner lite i det du säger. Tro mig Pato, lovar på min egen framtida grav att jag har inte det minsta ont av det du säger.

  Men just för stämningen här. För mig och säkert flera är du ett välkommet nytillskott här. En som skriver lite mer. Just som jag och Adri 🙂 Ju fler dess bättre.

  Jag tror du förstår hur jag tänker och känner 🙂

 43. Micke

  @Adri, när det gäller Sverige o vilket land som helst är vi mil från USA 🙂

 44. Adri

  Man kan både skämta om och ha åsikt om väldigt väldigt väldigt mycket utan att folk blir kränkta faktiskt, men som Micke själv sa så gäller det att man vet sin omgivning. Skämtar man i ett privat sammanhang eller i ett offentligt forum kan reaktionerna skilja sig 🙂

  Jag passar ju mig själv. Är jag med mina kompisar kan jag vara… alltså, så grov så grov. Det finns nog ingen grupp som sluppit undan, jag driver grovt om alla. Jag är så glad att jag inte är känd för jag hade blivit “cancelled” för längesedan pga problematiska skämt. Men jag avstår här, pga vet inte hur folk skulle känna kring det 🙂

  Personligen ser jag ett större problem med folk som kränker, än att folk är lättkränkta 🙂

  Mitt sista inlägg blir bara – för att slippa missförstånd. Jag tyckte skämtet var rätt kasst, iom att jag helt ärligt inte ens visste att det var ett skämt utan trodde det var seriöst. Men jag skulle aldrig vilja säga att man inte får skämta om vissa saker 🙂 Vissa personer vill ju förbjuda ord och ämnen i skämtsammanhang. Inte jag. It’s up for grabs, men reaktioner kan komma 🙂

 45. HW

  @Adri Har inte sagt något i diskussionen, men skriver under helt på vad du säger

 46. Micke

  @HW och andra här. Jag gjorde ett försök här som ingen nappade på förutom Adri. Kanske inte såg det

  Jag provar igen 🙂 Jag har hittat ett fantastiskt flyta-bort-bidrag i årets ESC. Just nu min tvåa efter Finlands “Sun numero).

  Det handlar om “Mögulegt“, Markéta Irglová i Islands uttagning. Jag försvinner bort i lyckorus när jag hör den. Det gör jag ofta i musik men inte i ESC.

  Lyssna gärna och då på hög nivå. Skulle vara kul att höra lite åsikter då jag inte kommer att vara här när finalen går.

  https://www.youtube.com/watch?v=cKPGVnncK9Q&list=RDcKPGVnncK9Q&start_radio=1

 47. HW

  @Micke Jag såg ditt inlägg om låten igår och skulle lyssna, men glömde bort det, så tack för påminnelsen 🙂

  Vad gäller den isländska låten så tycker jag inte sången tillför så mycket till låten. Kanske borde de lämnat fler delar instrumentala för själva musiken är grym 🙂 Låter mycket som ett film-soundtrack och bra för att “flyta bort” som du säger. Vet inte hur bra det skulle funka i ESC men jag är imponerad, förväntade mig inte riktigt den typen av låt i sånt här sammanhang

 48. Schlagerpinglan

  @Micke, Det är ingen låt jag fallit för så här långt… men den fungerade väldigt bra som bakgrundsmusik så jag tror jag är något på spåret här. Ev. kan jag komma att uppskatta den “privat” men kanske inte som ESC-bidrag. Vi får se, nu är fröet sått i alla fall. Tackar. 🙂

 49. K2

  @Micke, nu har jag lyssnat på den här 2ggr men den berör mig inte alls. Ofta är det så att när man lyssnar första gången på en låt så fastnar den inte men nästa gång så kan det bli en riktig aha-upplevelse. Tyvärr tror jag inte att kommer hända.

 50. oe

  @Micke, den är fin, men ingenting jag fastnar jättemycket för… än i alla fall 🙂

 51. Pato

  @Micke, jag lyssnar på låten alldeles strax 🙂

  Ändå lite stört hur den lilla kommentaren om en ganska meningslös låt och artist blev en sådan monster diskussion här haha 🙂

 52. Mikaela

  @Micke Tycker Mögulegt har en trolsk stämning över sig. Men den är lite jämntjock, den mest bara… pågår. Hade önskat lite mer variation.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se