Schlagerpinglan: Efter super-lördagen vecka 7, som bjöd på sex nya ESC 2022-bidrag (från Slovenien, Norge, Kroatien, Polen, San Marino och Malta), så har vi en lite lugnare vecka 8 framför oss där höjdpunkterna ser ut att bli finaler i Finland och Australien samt deltävlingar i Sverige och på Island. 😀

Eventuella uppdateringar och mer info hittar ni på min Eurovision-schema-sida.


Veckoschema – Eurovision Song Contest 2022 – v. 8

Onsdag – 23:e februari 2022
Sverige SverigeMelodifestivalen 2022
kl. 15:00Så funkar MelloMelloappen och SVT Play
Läs mer här: “Veckans höjdpunkter
Torsdag – 24:e februari 2022
Sverige SverigeMelodifestivalen 2022
kl. 10:00Tjuvlyssna på veckans bidragMelloappen och SVT Play
kl. 10:00Förhandslyssna på 1-minuts-klipp av bidragen – SVT Play
kl. 11:40Ask Me AnythingMelloappen och SVT Play
Läs mer här: “Veckans höjdpunkter
Fredag – 25:e februari 2022
Sverige SverigeMelodifestivalen 2022
kl. 10:00Förhandstitta på veckans bidrag – SVT Play
kl. 19:00Smygtitta på veckans bidrag – SVT Play
Läs mer här: “Veckans höjdpunkter
Lördag – 26:e februari 2022
Australien AustralienEurovision – Australia Decides 2022Final
10:30 – 13:10 CET – SBS – Facebook Live
Läs mer här: “Lyssna på “Australia Decides”-bidragen
Finland FinlandUMK 2022Final
20:00 – 22:00 CET – Yle TV1 – Yle radio – Yle AreenaYLE (engelska)YLE (svenska)
Läs mer här: “De tävlande UMK 2022-artisterna
Sverige SverigeMelodifestivalen 2022Deltävling 4
20:00 – 21:30 CET – SVT1 – SVT Play“Mello United”-appen
Läs mer här: “Veckans höjdpunkter
Island IslandSöngvakeppnin 2022Semifinal 1
20:45 – 22:05 CET – RÚV
Läs mer här: “Lyssna på de 10 Söngvakeppnin-bidragen

Schlagerpinglan: Efter en ganska intensiv ESC-period så har vi nu en lite lugnare vecka framför oss men helt händelselös blir den ju inte då jag fortfarande har lördagens nationella finaler att se tillbaka på medan det är en del förberedelser som ska göras inför veckans finaler och deltävlingar. Dessutom kommer det kanske några intressanta klargörande från de länder vi fortfarande väntar på besked från. Även denna vecka kan m.a.o. bli riktigt intressant. 😀

Se även: “ESC-Veckoschema” – “ESC-Kalender” – “ESC 2022” – “Eurovision-Nyheter
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2022-uttagningarna“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


61 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2022: Vecka 8”

 1. Micke

  Ok får väl skriva ut vad jag hoppas och inte hoppas på av kommande lördag.

  AUSTRALIEN:

  Tar alltid lite längre tid innan jag greppar Australiens bidrag. Jag är ju väldigt delad när det gäller deras deltagande i ESC. Men nu har jag ändå lyssnat och har fått fram tre gångbara låtar och fyra allt annat än gångbara.

  Köper jag som Australiens representant:

  “Little Fires“, Jaguar Jonze
  “I Suck At Being Lonely“, Charley
  “I Won’t Need to Dream“, Jude York

  Köper jag absolut inte som Australiens representant:

  8. “We Are One“, Paulini
  9. “Dreamer“, Voyager
  10. “Bite Me“, G-Nat!on
  11. “My Body“, Seann Miley Moore

  ——————————————–

  FINLAND:

  Här finns ju min etta av allt som kommit i ESC 2022. Jag har ytterligare ett bidrag jag tycker riktigt mycket om pluss fyra som är helt ok. Endast ett är dåligt.

  Så jädra glad att jag saknar ord om den skulle vinna
  1. “Sun Numero”, Younghearted

  Riktigt glad även här:
  2. “Thank God I’m an Atheist“, Olivera

  Skapligt nöjd:
  “Jezebel”, The Rasmus
  “Hurricane“, Cyan Kicks
  “Ram pam pam“, BESS
  “Elämä kantaa mua“, Tommi Läntinen

  Asmissnöjd:
  7. “Kuuma jäbä“, Isaac Sene

  ——————————————–

  Sveriges tävling på lördagar. Anledningen till att jag droppar av ett tag.

  ——————————————–

  ISLAND:

  Här finns min tvåa av allt som kommit men oj vilket ojämnt startfält. Här finns två riktigt bra och fyra riktigt dåliga:

  Så jädra glad att jag saknar ord om den skulle vinna
  1. “Mögulegt“, Markéta Irglová

  Riktigt glad även här:
  2. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín

  Asmissnöjd:
  8. “Hækkum í botn“, SUNCITY & SANNA
  9. “Gía“, Haffi Haff
  10. “Tökum af stað“, Reykjavíkurdætur

 2. HW

  I Finland gillar jag inte Isaac eller The Rasmus. Alla andra gillar jag och kommer antagligen ta sig in i min tillfälliga topp-5, men bäst är “Sun numero” som säkert inte vinner. Island måste jag lyssna in mig på i veckan men jag gillar “Mögulegt” i alla fall 🙂

 3. Pato

  Haha Finland är ju helt oinstressant. The Rasmus vinner 100%. Ingen idé att ens hoppas på något annat haha.

 4. Adri

  Australien: Har ju årets bästa bidrag i alla kategorier i underbara “Little Fires”. AMAZING! Men den vinner ju inte. Istället vinner mest troligen “Not the same” (för årets upplaga är ju inte gnällig nog redan…) och nästmest troligen “I suck at being lonely” (som bara är Maltas låt i en fulare utklädnad… men jag tolererar den).

  Finland: Jag gillar “Sun numero” och “Ram pam pam”, men tror The Rasmus vinner. Hoppas på överraskningar. Finland har ju överraskat för (“Cicciolina” 2020… men i år hoppas jag på positiv överraskning). The Rasmus lär vinna, men de är så himla harmlösa. Inte riktigt lika menlösa som Bulgarien, men kan inte kalla de meningsfulla ens om jag försöker.

  Vinner det som jag förmodar är andrahandsvalet – Cyan Kicks – så går jag i taket dock. De har ju årets sämsta refräng (synd på bra verser…).

  Hoppas Finland vågar vara intressanta i år 🙂

  Men jag gissar det blir två menlösa bidrag ytterligare i högen.

 5. Mikaela

  Lyssnat på Bess och The Rasmus ordentligt nu. The Rasmus är godkända. Bess var ju riktigt bra! Vilken miss att inte skicka henne. Hittig refräng, cool sångerska, och finsk text! Men så tydliga odds brukar inte ljuga.

 6. Mikaela

  OT:

  Lyssnat igenom Portugal, men hittar inget intressant utöver redan hittade A minha praia. Många Snövit-röster och sound från den eran. Det kanske behövs fler lyssningar?

 7. Adri

  Mikaela: Tänk på Dotter 2020, Erika Vikman 2020 och Keiino 2021. Alla hade över 50% odds, och alla fick se sig på silverplatser istället 🙂 Norden är rätt bra på att välja bort oddsfavoriterna 🙂 Hoppas Finland gör det nu i helgen!

 8. Mikaela

  DOCK kul i den där multispråk-låten att lyssna efter en strof på svenska, och så kom det en sådan 😉

 9. Mikaela

  @Adri Där ser man 🙂 Då hoppas jag lite försiktigt

 10. Micke

  “Sun numero” är överlägsen. Tror tyvärr inte den vinner även om hoppet finns då det är ett bidrag som växer och inte tvärtom. Min tvåa Olivera vinner inte. Så vilket bidrag vinner då? Visst The Rasmus är favorit men någon liten jäkel sitter o knackar på min axel o tjatar emot och säger. “The Bess vinner om finnarna röstar så som svenskarna. Skulle jag bli besviken. Nej för jag köper 6 av de 7 bidragen. Bara inte Isaac Sene vinner

 11. Adri

  Mikaela: I Portugal har jag tre favoriter. Två som satsar på en utomordentlig atmosfär, och sen en som bara gör mig glad 🙂 Guess who is who?

  1. “Corpo de mulher”
  2. “Mar no fim”
  3. “Fome de viagem”

  Men Portugal väljer aldrig mina favoriter 🙁

 12. Micke

  @HW, du börjar få riktigt bra smak märker jag. Åtminstone när det gäller Finland och Island 🙂

 13. Mikaela

  @Adri Den första är en av Snövit-låtarna, man förväntar sig nästan att det ska spraka lite i bakgrunden. Den är fin i sin sömnighet.
  Gissar att det är språklåten som gör dig glad. Lite rolig, men andas för mycket musikal för mig 🙂

 14. Adri

  Mikaela: Lustigt att du nämner Snövit, för det är just “språk-låten” som ger mig mest Disney-vibes. Kanske inte Snövit dock. Men den där Belle. Jag har aldrig sett filmen, men känns ändå spontant som att hon hade kunnat sjunga den 🙂

 15. oe

  @Adri, tusen tack för tipset om “Little Fires”. Jag började lyssna på den för typ 1,5 veckor sedan, efter att du nämnt den som din favorit. Den har klättrat stadigt, men idag exploderade den för mig. Underbar låt! Grym uppbyggnad och nerv. Lyssnar på den “over and over and over again”. Den sällar sig till “Hold me closer” och “Remedy” som årets klara standouts, men just nu är den nog nummer 1 för mig med. Tack 🙂

 16. Adri

  Oe: Vad kul 🙂 Annars har jag nog nämnt den typ tre gånger – minst – för att tipsa folk, se om de lyssnat och sen mötts av radio silence istället. Så det gör mig glad, inte bara att du lyssnat men att du också har den som favorit 😉 Inte dum smak på dig!

  Är med dig. “Little fires” och “Hold me closer” är min topp 2 med.

  Sen tror jag inte “Little fires” vinner, rätt säker på det, om jag ska vara neggo. Men fram tills det officiellt är too late kommer jag vara en drömmare! 🙂

 17. oe

  Trist att det ser mörkt ut för “Little Fires”, men oavsett hur det går så har jag hittat en riktig pärla 🙂

 18. HW

  @Micke Vi har ändå hållt med varandra om mycket i år 🙂 Det började med Tjeckien där vi inte alls var överens men sen har det flytit på rätt bra.

  Några låtar har vi ju såklart varit oense om på senaste också, nu senast var det San Marino som jag såg att du hade i botten. Definitivt ingen kanonlåt men den sätter sig fast och man kommer ihåg den. Det är mer än vad man kan säga om många andra detta år och därför har jag den högre än vad jag kanske borde (sexa).

  @Adri “Little fires” är helt okej, men var inget fan av bakgrundsmusiken. Dock var det bara första lyssningen så om det blir Australiens bidrag får jag ge den fler chanser 🙂

  Det var många som la ut sina topplistor här igår. En fråga: Vart skulle ni haft Alina Pash om det inte vore för allt som hände med Ukraina? Själv hade jag nog haft henne som etta 🙂

 19. Adri

  HW: Jag vet inte säkert men tror nog runt 10:e-platsen på min lista. Jag gillade låten först. Tyckte den var spännande och egen. Och visst, det är den iofs. Men för mig blev den också “old news” riktigt jäkla snabbt, och då blev det allt svårare att uppskatta den sångstilen.

 20. Micke

  @HW, jodå en hel del överens. Men samtidigt är det ju alltid de delar där man inte klickar som är de som utvecklar mest. Ta nu inte detta fel för allt i världen HW. Grejen är att rock är mitt A och O. Det är min själ. Jag har svårare att ta, i mitt tycke, dåliga bidrag där än jag har i övrigt och ESC är fullt av dåliga rockbidrag genom åren. Ett av de jag har svårast att ha en åsikt om vann faktiskt ESC 2006. Jag gillar låten men inte sångaren. Känns alltid jobbigt när man hör en bra låt men att sångaren inte kan bära upp den.

  @Adri, ja du har nog nämnt den tre gånger – minst 🙂 Det är en av mina tre favvisar i Australien som du såg. Men hur ser du på de andra två som jag plussar=

 21. Micke

  @HW, missade din fråga. Alina Pash hade för min del varit på plats 5

 22. Mikaela

  @HW Hade haft Alina som nr 7.

  Lyssnade nyss på Sigga & co – Mycket bättre än jag mindes det! Riktigt intressant melodi i refrängen.

  Stefania och Haffi Haff var sämst i semi 1. Vemodiga kvinnoballader har jag svårt för, och även för brölkaos som Gia.

 23. oe

  @HW, då jag är trött på “strupsång” eller vad det kallas hade jag ändå placerat Ukraina någonstans i den tjocka bottensmeten… Men nog lite högre upp än hur det blev nu.

 24. Micke

  @Mikaela, är ett härligt bidrag. Min solklara tvåa i Island om än inte i den klass som “Mögulegt“ besitter

 25. oe

  Eller trött på – nej jag har aldrig gillat strupsång överhuvudtaget

 26. Mikaela

  @Föredrar nog Sigga mfl pga mer fart i låten 😀

 27. HW

  @Micke Jag tar det definitivt inte fel på något sätt 🙂 Jag har tyckt att tråkig rock i ESC i alla fall är bättre än ingen rock i ESC men “Intention” och “Jezebel” från detta år har fått mig att ifrågasätta om det verkligen är så. Vad gäller Finland 2006 är den väl kul, men föredrar 2008 från samma land. Känns mer “på riktigt” och en typ av musik jag känner igen även från mitt “vanliga” musiklyssnande.

  Hade jag hört “Stripper” någon annanstans än i ESC hade jag aldrig tryckt på någon replay-knapp, men den har som sagt något och faktiskt kul att se något sånt här från San Marino 🙂

  @Adri Förstår vad du menar, första gången jag hörde rap-delen och lockropet var min spontana tanke “ånej, vad gör de nu?”. Men andra eller tredje lyssningen hände något och jag började faktiskt inte bara tolerera utan uppskatta rap-delen. Verkar som vi gick lite åt olika håll där

 28. Adri

  Micke: De är ok båda två antar jag. “I suck at being lonely” tycker jg bara låter som en sämre version av Maltas låt, men den är ok. Den andra låten var också ok, men i tristaste laget.

  Båda är dock bättre än låten som lär vinna… “Not the same”.

 29. HW

  Tack alla för svaren på min fråga förresten – ser nu att jag fått flera under tiden jag skrev min kommentar ovan 🙂 Intressant att höra allas tankar om saker och ting.

 30. Micke

  Av bidragen på min Topp 30 är nu 21 redan utslagna. Tre är sitt lands representant. Återstår då sex som väntar på sin dom.

  1. “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND
  2. “Mögulegt“, Markéta Irglová – ISLAND
  4. “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND
  5. “Hold me closer”, Cornelia – SVERIGE
  12. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  16. “Thank God I’m an Atheist“, Olivera – FINLAND

 31. Mikaela

  Villa låtar klättrar och sjunker i era listor?
  För mig sjunker Norge och Estland. San Marino klättrar. Tjeckien stadig etta.

 32. Schlagerpinglan

  @HW, Jag hade placerat Alina på plats nr 15, d.v.s. överst bland de låtar jag inte gillar. Om det blir Kalush Orchestra som ersätter så blir det nog samma plats där. Inga bidrag jag uppskattar… men det finns värre. 😀

  @Mikaela, Norge, Polen och Bulgarien klättrar medan Spanien sjunker.

 33. Micke

  @Mikaela, för en timme sen hade jag sagt att Norge inte kan sjunka och Estland inte klättra. Norge var ohotad i botten och Estland i toppen. Stämmer bara delvis nu då Estland blivit passerad av Polen. Oj så den växer

 34. Marcus

  Jag vet inte vad som skulle kunna stoppa The Rasmus i UMK. Möjligtvis den internationella juryn, men de har bara 25 % av makten. Finland älskar rock och Finland älskar The Rasmus. Dörren till Eurovision står vidöppen för Jezebel. Tråkigt, men sant.

 35. Micke

  Välkommen tillbaka Marcus

 36. Marcus

  Micke: Jag är nog inte den Marcus du tänker på, men tack ändå

 37. Micke

  Då säger jag bara välkommen till bloggen då Marcus 🙂

 38. HW

  @Mikaela Estland och Kroatien sjunker medan Irland och San Marino växer på min lista.

 39. Mikaela

  @HW Intressanta växare! 😀 San Marino har lite oväntat blivit min nr 2

 40. Micke

  Jag ligger efter med Serbien, Portugal och Rumänien. Den sistnämnda mest av besvikelse då de röstade ut det i särklass bästa bidraget Malare.

  Har nu lyssnat lite på Rumänien och min första känsla efter att ha lyssnat på de tio är: “Var det inte samma låt rakt igenom?”

  Men det fanns två som stack ut. Ett positivt och ett negativt. Överlägset sämst var “Llámame“, WRS. Usch och fy. Men det fanns ett bidrag som stack ut ifrån den övriga smeten och det var “Ana“, Dora Gaitanovici. Solklar etta

 41. Adri

  Micke: Hmmpf… jag hejar ju på ”Llámame” i Rumänien. Inte för att den är så bra. Den är ingen ”Malere”, men i konkurrensen så. Jag har två mardrömsvinnare i Rumänien; ”Guilty” och ”Ireligios”.

  Du får nog lyssna in dig på Portugal och Serbien också, och se om din smak är vettigare där 🙂

 42. Micke

  Har bara gjort topplistor av allt som varit med i ESC 2022. Här kommer nu en utifrån de som fortfarande är med i tävlan.

  TOPP 15 av de som är kvar:

  1. “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND (9,5/10) NÄRA EXTREMT BRA
  2. “Mögulegt“, Markéta Irglová – ISLAND

  3. “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND
  4. “Hold me closer”, Cornelia – SVERIGE

  5. “River“, Krystian Ochman – POLEN (8/10) MER ÄN BRA
  6. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  7. “Hope“, STEFAN – ESTLAND
  8. “Little Fires“, Jaguar Jonze – AUSTRALIEN
  9. “Ana“, Dora Gaitanovici – RUMÄNIEN
  10. “Thank God I’m an Atheist“, Olivera – FINLAND

  11. “Trenulețul”, Zdob și Zdub & Frații Advahov – MOLDAVIEN (7/10) BRA
  12. “Intention”, Intelligent Music Project – BULGARIEN
  13. “I Suck At Being Lonely“, Charley – AUSTRALIEN
  14. “Jezebel”, The Rasmus – FINLAND
  15. “Hurricane“, Cyan Kicks – FINLAND

 43. Micke

  @Adri, så jädra många bidrag i Serbien så det hinner jag inte på några dagar. Kanske kollar Portugal däremot och ser om de har något bra 🙂

  Men du Rumänien????? Alltså allvarligt talat. Har de glömt bort att det finns kvinnor i den här världen? Hur fan kan man glömma något sånt förresten? Sen drar de det ytterligare ett steg längre då de tydligen också glömt att det finns olika män i den här världen. För att inte tala om olika sorters musik. Har bara varit med om ett land tidigare som haft samma deal med sin uttagning

  Jädra tur att Dora Gaitanovici och det bidraget är med och bryter igenom smeten

 44. Micke

  @Adri, ajdå så du har så dålig smak att du gillar kille som gapar ut “Kamma mig kamma mig”. Jag ser hellre att han kammar sig själv och lämnar scen. Inget för mig Adri 🙂

 45. Adri

  Micke: Nej jag gillar inte honom särskilt mycket, men kolla motståndet. Det är svagt. ”Guilty”, ”Ireligios” och ”Hurricane” är alla bland det sämsta för året ju.

 46. Micke

  @Adri, det är ju en enda stor smet alltihop. Inte nog med att låtarna låter likadant, killarna som sjunger ser ju likadana ut också i stort. Nope Dora Gaitanovici är helt överlägsen på alla plan där.

 47. Micke

  @Adri, förresten. Av de 15 bidragen som jag slängde ut som fortfarande lever i årets ESC. Hur många av dem köper du?

 48. HW

  Rumäniens uttagning verkar vara ett skämt från början till slut. Först låter de tittarna rösta, men sen kommer en ny rond där juryn direkt röstar bort alla tittarfavoriter. Varför ens ha med de låtarna som ändå inte kommer gå vidare? I finalen kommer de köra på 2019-systemet, alltså att folket tillsammans har lika mycket makt som en (av 5) jurymedlemmar. Känns bara fult att lura de som röstar att de kan påverka resultatet.

  Jag förstår inte rumänska men tydligen har också en del av juryns kommentarer i semifinalen varit konstiga, t.ex. sagt till de som sjungit på rumänska att byta till engelska och drivit med en E-an-na-medlem på grund av hans jobb.

 49. Mikaela

  Har lyssnat igenom Australien medan jag höll på med en tråkig arbetsuppgift. Den enda som fångade min uppmärksamhet var Voyager. Den var okej och kan växa med fler lyssningar. Resten lät rätt trötta.

 50. Micke

  @HW, jadu det är tyvärr inte bara Spaniens uttagning som har varit ett skämt från början till slut

 51. HW

  @Micke Tyvärr inte. Spaniens uttagning är nog där ESC 2022 började spåra ur. Jag har i princip samma topp-3 nu när det finns 18 låtar som jag hade innan Benidorm Fest då det fanns 4. Inget jättebra tecken 🙂

 52. Adri

  Micke: Många av dina låtar är ok men de som jag skriver under på helt är ”Hold me closer”, ”Little fires” och “Með hækkandi sól“ 🙂

  De är mina favoriter i sina respektive uttagningar 🙂

 53. Micke

  Lägger ut min Dröm och Mardrömslista över de jag känner till. Portugal vet jag tyvärr Nada om. Sen finns det jag många till men när de dyker upp har jag inte en susning om. Kanske Pinglan?

  AUSTRALIEN

  Drömvinnare: “Little Fires“, Jaguar Jonze

  Mardrömsvinnare: “My Body“, Seann Miley Moore
  —————————————-

  DANMARK

  Drömvinnare: “Let Me Go“, Josie Elinor & Jack Warren

  Mardrömsvinnare: “Rave med de hårde drenge“, Fuld Effekt
  —————————————-

  FINLAND

  Drömvinnare: “Sun Numero”, Younghearted

  Mardrömsvinnare: “Kuuma jäbä“, Isaac Sene
  —————————————-

  ISLAND

  Drömvinnare: “Mögulegt“, Markéta Irglová

  Mardrömsvinnare: “Gía“, Haffi Haff
  —————————————-

  RUMÄNIEN

  Drömvinnare: “Ana“, Dora Gaitanovici

  Mardrömsvinnare: “Llámame“, WRS
  —————————————-

  SERBIEN

  Drömvinnare: “Zorja“, Zorja

  Mardrömsvinnare: “In Corpore Sano“ Konstrakta

  (Kan inte låta bli att än en gång nämna det mest patetiska plagiatet av alla. 60-talets bästa låt “Mr Tamburine man” avrättas på ett sätt som om Christer Sjögren plötsligt skulle göra Lars Winnerbäck. Patetiskt med denna VIS Limunada – “Pesma ljubavi”
  —————————————-

  SVERIGE: Adri jag låter bli 🙂
  —————————————-

  TYSKLAND

  Drömvinnare: “I Swear to God“, Maël & Jonas

  Mardrömsvinnare: “Anxiety“, Felicia Lu
  —————————————-

  Avsluat med att säga att jag fått en ny högt upp bland favvisar. Heja Serbien 🙂

  ESC 2022 Topp 7:

  1. “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND (9,5/10) NÄRA EXTREMT BRA
  2. “Mögulegt“, Markéta Irglová – ISLAND

  3. “Zorja“, Zorja (9/10) MYCKET BRA
  4. “Ogni volta è così“, Emma Marrone – ITALIEN
  5. “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND
  6. “Hold me closer”, Cornelia – SVERIGE
  7. “Terra”, de Tanxugueiras – SPANIEN

  Ska bli intressant när jag återvänder att se hur många av mina dröm eller mardröms som går hela vägen. Om någon gör det 🙂

 54. Schlagerpinglan

  @Micke, Förutom Portugal (som du själv nämnde) så är det nog endast Frankrike som du inte har tagit med (final den 5:e mars) av de länder som presenterat bidrag till nationella uttagningar https://www.schlagerpinglan.se/blog/2022/02/16/frankrike-2022-lyssna-pa-de-12-final-bidragen/

 55. Adri

  Micke: Tråkigt att jag i två fall – Rumänien och Tyskland – BÅDE tror och hoppas på din mardröm 🙂 WRS är inte bra, men bäst i den sorgliga, rumänska skaran 🙂 Och Felicia är riktigt bra 🙂

 56. Micke

  @Pinglan, tack. Glömde ju Frankrike. Inte helt konstigt iofs med tanke på den svaga standarden i Frankrike 2022.

  DRÖMVINNARE:

  Ja jädrar det hjälper inte hur mycket jag letar. Måste jag ta någon så blir det ett av två som är (5/10) GODKÄND. Tar väl den bleka “Seule“, SOA

  MARDRÖMSVINNARE:

  Ja här finns det två bedrövliga bidrag. “La Tempête“, Elliott, och “Telephone“, Elia. Vem väljer man ut i denna smeten? Den sistnämnda räddar sig genom att det bara är refrängen som är så dålig. Men JÄDRAR så dålig den är. Så det får bli Elliot då

 57. Micke

  @Adri, Rumänien har jag egentligen en tråkig känsla. I could not care less. När de trollade bort Malare då tappade jag förtroendet. Men de har ändå ett överlägset bidrag.

  Vad sen gäller Tyskland så är ett bidrag i eget universum. Varför valde jag sen min Mardrömsvinnare där? Finns egentligen inget direkt dåligt i Tyskland 2022 men jag valde “Anxiety“ för att det är det överlägset mest ESC som jag är trött på. Har vi inte hört det 2317 gånger minst under 2000-talet

 58. Adri

  Micke: Nämen du vill verkligen bryta den fina period där vi tyckte så lika? 😉

  “Seule” är väl för i tusan inte blek. Vinner den så skulle Frankrike – i nuläget – bli min etta! Älskar den. Även “Nuit Pauline”, men det är inte din kopp te. En blindöv höna kan förstå det 🙂

  Och sen tycker jag inte vi hört saker som “Anxiety” förr i tävlingen 🙂 All pop med kvinnliga frontperson låter inte likadant, kan jag inte säga 🙂

  MEN! Däremot valde du absolut rätt franska mardrömmar 🙂 Så du har lite rätt i alla fall 😉

 59. Micke

  @Adri lyssna på Elliott i Frankrike och lyssna sen på vår vinnare i Polen. Jämför deras röster så hamnar du i det gamla epitetet himmel och helvete. Tror du förstår själv att Elliots röst hamnar på det varmare stället 🙂

  Jag tycker allt är blekt i Frankrike i år tyvärr. Årets största besvikelse när man hör bidragen

 60. Adri

  Micke: Hmph… antar att ingen – ens du – alltid kan ha rätt 🙂

 61. Micke

  @Adri, nej jag har DEFINITIVT INTE alltid rätt. Men när det gäller din fråga om snubben som sjunger Polens bidrag tror jag du får svårt att hitta många som håller med dig 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se