Norges Eurovision-bidrag 2022

2022-02-21 (måndag)

NorgeEfter fyra semifinaler och en Sistesjansen så var det på lördagskvällen den 19:e februari dags för finalen av Melodi Grand Prix 2022, den nationella uttagning där Norge utsåg sin representant i Eurovision Song Contest 2022.

MGP 2022 avgjordes genom tre tittaromröstningar där först fyra bidrag utsågs innan två bidrag gick vidare till Guldduellen. Efter att guldduellanterna framfört sina bidrag ytterligare en gång fick tittarna utse sin vinnare.

Resultatet samt länkar till finalbidragens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
officiell musikvideofinal-framträdandesemifinal-framträdande
(text och musik: Keith och Jim)

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2022” – Finalen, 19:e februari:

Resultatet av Guldduellen – Onlineröster:
Sør Midt Nord Vest Øst Summa
1. Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer 36 576 45 038 28 731 82 146 175 615 368 106
2. Someone“, NorthKid 28 095 40 288 79 548 57 369 106 923 312 223
Resultatet av Guldfinalen – Onlineröster:
Vidare till Guldduellen:
1-2. Someone“, NorthKid
1-2. Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
Utröstade:
3-4. Made Of Glass“, Sofie Fjellvang
3-4. Death of Us“, Elsie Bay
Ute ur tävlingen efter första omröstningen (i startordning):
Hammer Of Thor“, Oda Gondrosen
Queen Bees“, Anna-Lisa Kumoji
Dangerous“, Farida
Black Flowers“, Frode Vassel
Wonder Of The World“, Christian Ingebrigtsen
Fly“, Maria Mohn
(Källa: NRK)

Schlagerpinglan: MGP 2022-finalen visade sig bli en riktig behaglig repris, i alla fall för mig. Precis som förra året så gick min egentliga favorit inte till guldduellen (då Jorn – nu Christian Ingebrigtsen), Nord-tittargruppen gjorde sitt bästa för att “fördärva” guldduellen (ensam om att rösta på KEiiNO då och NorthKid nu) men till sist så var det min egen guld-favorit som vann (då TIX – nu Subwoolfer). 😀

Även om jag inte uppskattar vargarnas rymdteater (för en gångs skull så håller jag med Torbjörn Ek: det är dags att avmaska vargarna) så tycker jag att det är en otroligt medryckande låt som fungerar väldigt bra tillsammans med scenshowen och där helheten skulle kunna vara ESC-vinnar-material. Jag hade gärna hört lite från hjärnorna bakom projektet (i stället för den rymdvargsaga som tydligen berättas) men om “Keith och Jim” roas av det (och de inte tror att det kostar dem några röster) så får de väl fortsätta. Det är trots allt deras (och NRK:s) äventyr. 😀

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till Subwoolfer och NRK. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


46 kommentarer till “Norges Eurovision-bidrag 2022”

 1. Pato

  Så det är Ylvis i bananfärgade vargdräkter som gör den musiken alla känner igen Ylvis som.

  Mycket bättre o mycket smartare än både pinsamma Keiino o Tix. Norge har blivit Nordens Ukraina; skickar tok knoppade galna låtar som på något sätt funkar för hela Europa.

  Norge, bergsäker topp 5 placering i finalen i år. Bra jobbat.

 2. Mikaela

  Gissar att Norge kommer befinna sig nånstans i botten av topp 10 för mig när alla bidrag är presenterade. Den kickar snabbt in men det är också lätt att tröttna. Tycker den är värd en topp 10-placering i ESC, men inte en vinst.

 3. Mikaela

  @Pato Senaste ryktet var Gaute Ormåsen och Ben Adams 🙂

 4. Adri

  Jag saknar TIX. Och Keiino. Och Agnete. Och den där duetten från 2015.

  Vad fan? Norge är så sinnessjukt starka och nu skickar de det här. Jag är liksom äcklad. Jag mår fysiskt illa av det här. Det är fan inte okej. Alltså det är en sak att ogilla en låt, men den här låten är fan omoralisk på alla sätt och vis. De vanskapta rymdvargarna verkar ha kommit med ett uppdrag: gör hela tillvaron förjävlig.

  Det är när jag tänker på saker som Subwoolfer som jag inser att människoarten nog faktiskt inte är god trots allt. För inte nog med att vi tillåter något som Subwoolfer att bara fortgå som om inget har hänt, vi enablar det också genom att skicka det till vinst.

  Aja, i Eurovision blir det ingen vinst i alla fall. Om inte juryn håller nere det här… och då menar jag alltså hålla nere på 0… då har juryn i Eurovision förlorat sin nytta.

  Kort sagt, det värsta jag hört. Låten är ett övergrepp. Man förlorar allt hopp om att det finns gott i världen. Det är bara mörkt.

 5. Johanna

  @Pato Utmärkt liknelse med Nordens Ukraina. Absolut inteclika bra som Tix eller Keiino men precis vad vi behöver ibår. Lite kul och melodin är ju en riktig earworm. Drn nästlar sig in och lämnar inte huvudet. Jag t.o.m drömde om den här låten häromnatten.

  Det blir solklar topp 10 i Turin. Jag vill inte gå så långt som att säga topp 5. Just nu rankar jag denna på plats 6.

 6. Adri

  Om denna ens kommer nära topp 10 så har juryn misskött sitt jobb å det grövsta.

  Bara att se de fruktansvärda gula vargarna är ett trauma. En kniv rakt i ögongloben låter som en trevligare upplevelse än att behöva se dessa människor fjanta sig.

 7. Mikaela

  I modern tid hade Norge, enligt mig, sina guldår 2013-2015 med tre riktigt bra låtar. Sen kom riktigt tama bidrag 2016-2021. Nu verkar man vara på rätt väg igen, och jag hoppas det håller sig så.

 8. Dragi

  Wow starka ord och känslor från Adri. Jag tänker hela tiden att Lettlands uppmaning att äta en sallad är d värsta jag hört.

  Älskar Norges. Jag tycker den e charmig och skojsig. Den kommer komma högt i Turin. Och de får gärna behålla maskerna på. Behålla lite mystiken.

 9. Pato

  Haha Lettlands låt handlar ju inte om äta sallad eller minska köttindustrin eller tänka på miljön. Lettlands låt handlar ju om sex. Dom bara använder dessa anspelningar så att PK folket ska kunna ”köpa” den låten mera.

 10. Dragi

  Pato: Jag vet och förstår det haha. Det är fortf det sämsta jag hört. Med det sagt e jag inte spec PK och kan gilla låtar med såna anspelningar. Den är dock sjukt dålig.

 11. Pato

  Bokstavligt allt annat i Norge hade varit fullständiga katastrof val. Alla andra låtar hade bara flugit ut i semifinalen så Norge valde helt rätt!

 12. Pato

  Norge kommer med all säkerhet komma högre än Sverige i år…

 13. Micke

  Om jag ska vara hård en kort stund så var allt i Norge katastrofalt dåligt, i synnerhet banans. Förutom studioversionen av “Death of us” som var riktigt bra

 14. Adri

  Pato: Beror på. Jag kan inte se Subwoolfer klå Cornelia. Eller ens Liamoo.

  Men skickar vi Baggen. Då får du nog rätt.

  Oavsett så spelar det ingen roll. Subwoolfer är det värsta som någonsin fått tillgång till ESC. Och mina öron.

 15. Adri

  ”Death of us” var nära ett mästerverk. Istället blev det ett övergrepp på allt vad god smak heter.

  Jag tycker så synd om alla artister i Norge som förlorade mot ett gäng sorgliga vargar.

  Hur kan man liksom fortsätta sin artistkarriär efter det? Jag hade skämts och gått under jord.

  De har mina fulla sympatier. Men också, fly landet! Om Norge hellre vill ha gula vargar så är ni uppenbarligen i fel land.

 16. Pato

  Haha Norge är topp 5 i finalen och Sverige ska vara glada ifall de kommer på vänstra halvan. Jag tror Bagge kan vinna finalen utan svårigheter, konkurrensen är för dålig…

 17. Adri

  Pato: Får jag fråga, vad tycker du om Cornelia? Alla verkar gilla henne förutom du. Vinner Bagge så skämmer ju även vi ut oss. Inte lika mycket som våra grannar, men pinsamt blir det.

  Cornelia hade varit Sveriges nästbästa låt genom tiderna 🙂 Som tur är tror jag inte internationella juryn kommer vara snäll mot Baggen.

  Jag minns förra året när du hävdade att Tusse skulle kunna ge oss vår sjunde seger, och istället fick vi den sämsta placeringen på åtta år. Det är skönt att tänka tillbaks på när du kommer med så extrema uttalanden som att den här norska tragedin kan komma topp 5 😉 Du kan ha fel, och JÄVLAR vad jag hoppas på det.

 18. Pato

  Jag har aldrig sagt att jag ogillar Cornelia… Det är inget snack om att Cornelia har årets bästa låt i mello och hon har dessutom en jättebra katalog av andra låtar bakom sig. Däremot så finns det en risk att hon kan försvinna lite i Europa och i årets ESC…

  Hon skulle kunna vara Bulgarien från ifjol. Jättekompetent kvinnlig ballad med närvarande sångerska men som ändå inte helt når den stora massan. Cornelia skulle kunna komma typ 12a i ESC final…

 19. Pato

  Dessutom har Cornelia och Robin bara gått vidare på telefon röstning, vem vet hur bra dom klarar sig när appröstningen funkar?

 20. Adri

  Pato: Alright alright 🙂 Då är frågan… ska man skicka nåt man är stolt över, eller nåt man tror man har störst vinstchans med?

  Jag tänker inte jättemycket på tävlingen. Jag vill se Cornelia vinna för att jag tycker hon är bäst! Och med taknke på att årets trend verkar vara “gnäll-maraton med män i centrum” så tror jag Cornelia hade kunnat sticka ut genom att låten slutar bli ballad i mitten av andra versen och att hon är kvinna (och en kvinna med raspig röst, istället för standard popröst).

  Men du har rätt. Bagge är ett hot. Men jag vill inte tro att han ska ta det. Come on. Snubben falskade som fasen ju.

  Men bra att veta att du gillar henne. Annars hade jag ifrågasatt väldigt mycket med dig 😉

 21. Adri

  Pato: Ja, Robin är chanslös. Ingen verkar ens minnas att han ens deltog. Men jag tycker ändå Cornelia fick en hype – som ändå verkar leva lite fortfarande även utanför den mest brinnande delen av bubblan 🙂 De allra yngsta barnen kanske inte röstar på henne, men tror hennes stöd i grupperna 10-74 kan vara brett all over.

  Men som sagt… inte jättestor tillit till svenskarna. Men när konkurrensen är vad den är så kan jag inte se det sluta på något anant sätt. Även om jag försöker förbereda mig, för Sverige har ju bränt mig förr.

 22. Pato

  Haha just det Tusse, ja.. trodde faktiskt att i deltävlingen att det skulle räcka hur långt som helst om Sverige skulle skicka honom men sen märktes det att folk var inte så sålda. Så nope, jag är verkligen ingen ESC expert haha 🙂

 23. Pato

  Jo jag tycker Sverige ska välja Cornelia rakt av ,utan att ha hört fyran förstås. Sverige skämmer absolut inte ut sig genom att skicka henne och det kan absolut gå jättebra för henne. Jag försöker bara vara lite kritisk haha.

  Däremot om Cornelia kommer trea i mello finalen så kanske vi får se henne redan nästa år igen med en ännu bättre låt. Hon har en låt som heter ”All The Gold”. Den hade kunnat vinna ESC utan problem, med en nedkortad version såklart. SVT verkar kämpa med att hitta artister som gör bra material så det hade kanske varit lite ”bortslösat” att skicka Cornelia till Turin redan i år när man vill se mer av henne… men äsch. Kör på.

 24. Mikaela

  @Pato Är delvis med på känslan att “slösa” Cornelia i år, eftersom låten riskerar drunkna i massorna såsom du säger. Men jag tror också risken är stor att hon skulle komma tillbaka med en uppstädad, upp-poppad låt där den genuina känslan är bortskavd.

 25. Mikaela

  Bagge vore en sån skam att skicka att jag skulle överväga att “göra en Micke”.

 26. Dragi

  Jag tänkte på Cornelia. Jag tycker inte det är en dålig låt alls men jag förstår inte hypen på den. Jag kan knappt minnas den. Många ggr pratar folk om att man kanske bara bryr sig om mello lr hur det ska gå i Esc.

  För mig personligen är d väl lite av en kombo. Älskar Esc och vill att mitt land/länder ska få bra resultat. Jag tror inte Cornelia kommer placera sig bra i esc. Osäker på ens om hon tar sig vidare till finalen.

  Mello är svagt i år generellt och jag har väldigt svårt att hitta nån favorit just nu. Med det sagt älskar jag fortfarande mello hehe.

 27. Pato

  Om man älskar mello så kan man inte tycka årets mello är bra…

 28. Mikaela

  @Dragi och Pato, Ja, mello är svagt och har varit det några år nu. Kanske bäst att skicka Bagge trots allt, för att floppa och på så vis skapa nytänkande.

  Sveriges resultat är dock inte centralt för mig i ESC. Det roliga är att hitta ny musik, glädjas när favoriter vinner nationellt och får bra placeringar i ESC, och att se länder få sin första vinst. Av den anledningen kommer jag heja lite på Polen i år.

 29. Micke

  @Mikaela, äntligen någon som resonerar som jag om vad som är det viktiga 🙂

 30. Pato

  Håller oxå med Mikaela. Men jag tror att Sverige eller snarare SVT skulle må lite bra av att Sverige tokfloppar i ESC. Typ åker ut i en semi igen. Så att SVT verkligen vaknar till. Melodifestivalen som i år, kan it fortsätta så här. Annars dör mello inom kortare tid än vad folk nånsin har trott…

 31. Adri

  Cornelia skulle ALDRIG åka ut i en semi 🙂

 32. Adri

  Nu ska jag säga nåt kontroversiellt… jag tycker inte Melodifestivalen 2022 är svagt 🙂

 33. Pato

  Cornelia åker inte ut i semin, Sverige tävlar i den lättare semifinalen. Däremot väl i finalen KAN Cornelia kanske försvinna bort lite…

 34. Pato

  Det värsta Sverige skulle kunna skicka är John eller Faith och det är inte helt omöjligt att det händer…

 35. Pato

  Sveriges semifinal ser ut att bli en riktgt freakshow. Jag tror endast att Polen, Estland och Tjeckien är bergsäkra att gå vidare därifrån. Än så länge.

 36. Adri

  OBS! Jag tycker inte 2022 är en stark upplaga heller. Så mycket motsatt er är jag inte. Men jag tycker det är rakt av genomsnittlig upplaga med högt och med lågt.

  MF 2013, 2015 och 2018 var svaga!

 37. Pato

  2015 var dåligt. Det vara bara Måns o resten var bedrövligt.

 38. Adri

  Pato: Måns, men även Mariette!

 39. Mikaela

  @Pato, Varför är du så säker på Tjeckien? I Sverige tror jag inte John eller Faith kommer ha något med toppstriden att göra. Gissar att det kommer stå mellan Cornelia, Bagge och Anna Bergendahl. Ev Klara om hon har en extraordinärt bra låt.

 40. Pato

  Varför Tjeckien…

  Den har fått generellt ett bra mottagande av folk, semifinalen är hittills svag, den låter inte så mycket som något annat än så länge…

  Jag tror dessutom att man kanske kommer lägga Tjeckien som sist ut i semifinalen.

 41. Mikaela

  Lyssnar nu igenom Festivali i Kenges, som jag inte har lyssnat på innan. Två favoriter: Theje och Hiena.

  Sekret är något bättre i studioversion, men fortfarande sämre än dessa två.

 42. Dragi

  Håller med Mikaela i att Sveriges resultat i Esc inte e helt centralt för mig heller. Men kul om det går bra. Jag tex hatade Frans låt och kunde tyvärr inte helhjärtat stötta den i Esc heller.

  Sen kan man absolut älska mello ändå hehe. Jag gillar melloveckorna och snacket. Hatar dockorna i år. Minns ej vem som skrev d nu men håller även med i att det e kul att upptäcka ny musik varje år.

  Min kommentar om att Cornelia kanske inte kommer vidare från semin kanske var för hård och förhastad. Jag har inte hunnit sätta mig in i vilka låtar som tävlar i vilken semi. Men i final tror jag inte hon har mycket att komma med ändå.

  Kan kanske hålla med om att sverige skulle må bra av att missa en final igen. Och kul att du (var d Mikaela) tycker det e roligt att se nya länder vinna Esc. Det kan jag oxå hålla med om. Just Polens låt gillar jag väldigt mycket i år. Sen finns d länder jag gärna innan en vinst igen om låten är bra/kul/underhållande.

 43. Pato

  Mitt uttalande om att Tusse skulle bergsäkert ge Sverige en sjunde seger var nog oxå väldigt förhastad och obetänksam haha

 44. Pato

  Men i semi 1 ser man att många fans underskattar vissa bidrag rejält…

 45. Pato

  Haha för att vara ärlig så kan jag nog mitt i natten räkna upp i vilken semi o semifinals halva alla länder deltar i haha. Lite stört haha

 46. Denis

  Önskar vi i Sverige kunde va så kreativa och roliga nån gång. Det här blir top 10 lätt, även top 5 är möjligt. Roligt, kreativt, catchy, sticker ut. Kommer slå Sverige med råge!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se