Sloveniens Eurovision-bidrag 2022

2022-02-23 (onsdag)

SlovenienEfter en lång wildcarduttagning (EMA Freš 2022) samt två semifinaler så var det på lördagskvällen den 19:e februari dags för Slovenien att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av den nationella uttagningen EMA 2022 (Evrovizijska Melodija) där 12 bidrag tävlande.

Efter att bidragen framförts var det upp till tittarna och en 25-manna tematisk jury (bestående av fem olika temagrupper, se nedan, med fem personer i varje) att 50/50 utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Gästframträdande:
Zitti e buoni“, Bojan Cvjetićanin och Amaya

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Disko“, LPS
final-framträdandesemifinal-framträdandeEMA FREŠ-framträdande (text och musik: Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, Jakob Korošec)

Resultatet av Sloveniens “EMA 2022”, Finalen – 19:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster* Teleröster Summa
1. “Disko“, LPS (Last Pizza Slice) 43 p. (3 151) 60 p. 103 p.
2. “Mim pravil“, Batista Cadillac 50 p. (2 132) 40 p. 90 p.
3. “Maj”, BQL (semifinal-framträdande) 19 p. (2,441) 50 p. 69 p.
4. “All In“, Luma 33 p. (1 770) 35 p. 68 p.
5. “Girls Can Do Anything“, July Jones 32 p. (1 655) 30 p. 62 p.
6. “Si sama?“, Manouche 28 p. (1 412) 25 p. 53 p.
7. “Nova romantika“, Gušti feat. Leyre 28 p. (946) 10 p. 38 p.
8. “Sledim“, Hauptman 29 p. (833) 5 p. 34 p.
9. “Naked“, Leya Leanne 8 p. (1 018) 20 p. 28 p.
10. “Tu in zdaj“, Stela Sofia 8 p. (962) 15 p. 23 p.
11. “Tendency“, Anabel 10 p. (545) 0 p. 10 p.
12. “Še vedno si lepa“, David Amaro 2 p. (447) 0 p. 2 p.


*Tematiska juryröster:
Placering, Bidrag, Artist: OGAE
Slovenien
Låtskrivare Radio TV Musiker Summa
1. “Mim pravil“, Batista Cadillac 6 12 8 12 12 50 p.
2. “Disko“, LPS 8 10 5 10 10 43 p.
3. “All In“, Luma 12 4 6 8 3 33 p.
4. “Girls Can Do Anything“, July Jones 10 5 4 6 7 32 p.
5. “Sledim“, Hauptman 0 8 12 7 2 29 p.
6. “Si sama?“, Manouche 2 7 7 4 8 28 p.
6. “Nova romantika“, Gušti feat. Leyre 3 6 10 5 4 28 p.
8. “Maj”, BQL (semifinal-framträdande) 5 3 3 2 6 19 p.
9. “Tendency“, Anabel 4 2 0 3 1 10 p.
10. “Naked“, Leya Leanne 0 1 2 0 5 8 p.
10. “Tu in zdaj“, Stela Sofia 7 0 1 0 0 8 p.
12. “Še vedno si lepa“, David Amaro 1 0 0 1 0 2 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Sloveniens final var en av de jag såg mest fram emot på lördagskvällen då jag lyckats hitta både en stor personlig favorit (“All In“) och en riktigt bra andrahandsfavorit (“Maj“) och hoppades därför att någon av dem skulle knipa Turin-biljetten.

Nu blev det ju inte så utan det var i stället “Disko“, en låt som varken före eller efter finalen gjort något större intryck på mig, som vann. Trots ytterligare lyssningar så har jag ännu inte riktigt förstått vad det var som gjorde att bidraget fick så många röster. Själv ser jag det visserligen som en helt OK låt men inte mycket mer. Kanske är det just denna totala förvåning som gör att jag inte blev speciellt besviken av resultatet – chocken sitter kanske fortfarande i? 😀

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till LPS, tackar dem för att de behåller bidraget på slovenska samt håller tummarna för att jag lagom till Turin-showerna ska lyckas se och höra bidraget på samma sätt som den slovenska publiken gör. 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Micke

  Klarar inte av den gitarren

 2. Adri

  Jag antar att jag kan glädjas åt att varken BQL eller July vann. Alltid kul med en skräll, I guess.

  Denna är väl lite charmig. Jag känner en hel del för sångaren. Han ser så skoldisko-blyg ut. Är det spelat eller inte? Don’t care, men he pulls it off.

  Men nej den är inte bra, kan jag inte säga.

  Och att den slog ”All In” är inget annat än ett skämt, och inte ett bra sådant heller.

 3. Mikaela

  En favorit hos mig. Gillar inte retro egentligen, men här tycker jag man lyckats blanda eror på ett rätt subtilt sätt, och jag gillar det. Hans röst är behaglig, och det kommer in intressanta toner och tempoväxlingar längre fram i låten. Det behövs, eftersom låtens grundstruktur är ganska platt.

 4. HW

  Det här är så långt ifrån min musikstil man kan komma, men jag typ gillar det? Inget jag skulle lyssna på i vanliga fall men språket och sångarens nervositet gör att det här känns mer äkta än typ Malta eller Kroatien, och man i sista refrängen känner jag att jag faktiskt dras med lite 🙂

  5/10 än så länge men närmare en sexa än fyra.

 5. Dragi

  Väldigt mycket zZZzz över denna låten. Ändå är d något småtrevligt över den. Gillar numret, killen e söt och slovenska är fint.

 6. Johanna

  Den här växer och växer! Känns lite som man sitter i någon lounge och sippar vin. Skön känsla! Den är charmig och retro på helt rätt sätt!

 7. Dragi

  Du beskrev d väldigt bra Johanna. Så känner jag nog med. Får se om känslan håller i sig till maj 🙂

 8. oe

  Hur “All in” kunde förlora mot den här kommer jag nog aldrig att begripa.

 9. Pato

  Nej! Lumas låt hade varit som Samanta Tina ifjol. Fansen gillar den som fan men ingen kotte i hela Europa följde me på det tåget.

  Den här är bättre. 15 åriga tjejer i Ungern o Bulgarien kommer säkert smälta som smör när dom ser det här bandet i semifinalen. Inte så chanslöst som fansen tror. Kan vara årets Portugal från fjol som alla fans räknar bort.

 10. Adri

  Pato: Nja. Det som fällde Samanta Tina var ju det KATASTROFALA framträdandet! Hon lät seriöst som en tekokare när hon skulle sjunga högt. Fruktansvärt. Hade det varit en radiotävling tror jag hon kunnat komma bra! 🙂

  Så det har jag svårt att tro att Luma skulle uppleva. Menmen, Slovenien satte fälleben för sig själv. Luma är en av de förlorade guld-låtarna :/

 11. Pato

  Har man ingen melodi, klarar man sig aldrig…
  Samanta ser bra ut, det kan man tyvärr inte säga on Luma. Samanta hade kunnat släpa upp en dansande kossa på scen o hon hade inte fått en enda poäng mer än vad hon fick haha.

 12. Zacke

  Jag håller med flera ovanstående kommentarer. Detta är egentligen inte alls min typ av låt, men den har en väldigt skön känsla och jag tycker den framförs på ett charmigt sätt. Just nu 7/10 men det känns som en låt som växer och växer för varje lyssning.

 13. Mikaela

  @HW Jag tror du och jag tycker liknande om de flesta låtar hittills. 😀 Fast du avskyr vargarna va?

 14. oe

  Den mystiska stämningen i “All in” är för mig ofantligt mycket mer intresseväckande än den anonyma “Disko”. För att inte nämna “The Moon Is Rising” vars tradiga beat långsamt sågade sönder hela låten.

 15. Adri

  Ja jag är iaf rätt så övertygad på att ”All In” skulle placerat sig på topp 15 iaf.

  Men istället blev det ”Disko”. Rent spontant? Kanske inte ens topp 15 i semin.

  Men som sagt, jag ska försöka va positiv… och då kan jag som sagt glädjas åt att detta inte är BQL 🙂

 16. Mikaela

  Tror inte All in skulle gå till final, och inte heller att Disko kommer göra det. Tyvärr.

 17. Micke

  Får jag be er på bloggen om en grej?

  Som jag tjatat om här så hoppar jag av bloggen några veckor. Som minst över finalen av ert svenska lördagsnöje. Har som bekant inget intresse av det där förutom Lisa Miskovsky och Anna Bergendahl. Vet ingenting om den förstnämndas låt förutom att väldigt många menar på att de stulit finalplatsen från henne med något mygel.

  Skiter helt i det men jag har som sagt noll koll Tänkte få lite annan känsla för den andra. Vad jag menar är att det hade varit kul om så många som möjligt av er kunde tycka till om vad ni tycker om Annas bidrag. Vad jag vet så släpps väl den imorgon.

  Hade varit jättekul om ni hade sagt vad ni tycker så jag får lite koll. Pratar då om annan länk än det som handlar om MF för det kollar jag inte på.

  Tackar på förhand 🙂

 18. Pato

  Anna Bergendahl är överskattad.

 19. Micke

  @Pato, Låtarna kanske men inte rösten. Hon krossar allt med den men hennes problem har mer varit scennärvaro. Polare som sett henne säger att hon har växt. Hoppas det

  Sen får du tycka vad du vill Pato. För min del får hon lika gärna komma sist som vinna för jag skiter i den grejen. Jag är bara intresserad av hur det klickar med låt och scennärvaro. Vad gäller röst så leker hon med de flesta.

  Som sagt kul om jag kunde få info på någon länk utanför MF 🙂

 20. Pato

  Rösten ja, har aldrig hört henne ta en ton fel men varför plockar SVT me henne igen för 3e gången när det gick som det gick 2010? Vad tänker dom på…

  Jag håller med. Hon ser ut som en liten prick i TV rutan. Lamporna i taket syns bättre…

 21. Micke

  @Pato, du får tycka vad du vill 🙂 Vill inte vara otrevlig mot dig men jag ger mig inte in i något snack om MF. Den tävlingen är lika själlös som män som inte vet att respektera kvinnor.

  Som sagt du är mer än välkommen med åsikt om Anna och hennes låt imorgon. Tro mig, skulle uppskatta det 🙂

 22. Pato

  Yup. Melodifestivalen behöver färre deltävlingar eller något. Något måste hända nu. Nu.

 23. Adri

  Micke: Det är bullshit att någons finalplats ”stulits”. Det är bara folk som inte kan ta att deras favorit inte var alla andras favorit också.

  I’ll let you know om Anna dock.

  Jag varken tror eller hoppas att hon skulle vara bätrre än Cornelia! Cornelia delar min förstaplats med Jaguar Jonze över att vara bäst av allt i år.

  Fasen vad kul det vore att faktiskt stötta Sverige for once 🙂 Kanske t.o.m ha sitt hemland etta? Fasen inte ofta 🙂

  Pato: Kunde inte hålla med mindre. Det finns vissa saker som jag inte fattar alltid varit en grej.

  Det ena är 100% juryröster. Det finns en liten – men högljudd – grupp som på allvar vill att tävlingarna (både MF och ESC) ska bli 100% jury-röster som avgör igen. Jag kan inte tänka mig NÅGON sämre utveckling. Alltså jag älskar Eurovision – och Melodifestivalen ännu mer – men det skulle få mig att lämna helt.

  Det andra är att man skulle ta bort deltävlingar (eller i Eurovisions fall; semifinalerna). Jag ser inget positivt som skulle ske genom att skära ner någon tävling 🙂

  Det enda jag kan tycka är värt att klaga på är manuset, men det kan jag leva med… det musikaliska innehållet ser jag som helt oproblematiskt 🙂

 24. Pato

  Eurovision behöver inte färre semifinaler. Melodifestivalen behöver färre och skrota den internationella juryn.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se