Sverige Schlagerpinglan: Vi är nu framme vid Melodifestivalen 2022:s fjärde onsdag, dagen då vi får en första hint om hur bidragen som ska tävla under helgens MF-deltävling låter då en del av pressen fått lyssna på dem. 😀

Vi andra får vänta tills i morgon då SVT kommer att lägga upp en minut av de tävlande bidragen runt klockan 10:00 medan videoklippen lär presenteras på fredag kl. 10:00, om SVT inte ändrat tiderna igen. 😀

I väntan på dessa klipp så kan man bekanta sig med startfältet, läsa lite i den Bidragsbibel som varje bidrag har på SVT:s Mellopedia, där man bl.a. hittar låtarnas texter, samt ta en titt på vad några av de som tjuvlyssnade på bidragen tidigare i dag tyckte om dem, se länkar nedan.

Deltävling 4 – Stockholm – Friends Arena – 26:e februari 2022:

Anna Bergendahl
(Foto: Paulina Torbjörnsen /
Freebird Entertainment
)
Startnr.: 1.
Artist: Anna Bergendahl
Bidrag: ”Higher Power”
Låtskrivare: Anna Bergendahl, Erik Bernholm,
Thomas G:son, Bobby Ljunggren
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
Lillasyster
(Foto: Jean-Paul Bastiaans /
Held MGMT AB
)
Startnr.: 2.
Artist: Lillasyster
Bidrag: ”Till Our Days Are Over”
Låtskrivare: Palle Hammarlund, Jimmy Jansson,
Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
Malin Christin
(Foto: Noah Agemo/Sony Music)
Startnr.: 3.
Artist: Malin Christin
Bidrag: ”Synd om dig”
Låtskrivare: Oliver Heinänen, Jonathan Lavotha,
Malin Christin
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
Tenori
(Foto: Tove Floss/Universal Music)
Startnr.: 4.
Artist: Tenori
Bidrag: ”La Stella”
Låtskrivare: Sarah Börjesson Wassberg,
Kristian Lagerström, Bobby Ljunggren,
Dan Sundquist, Marcos Ubeda
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
MEDINA
(Foto: EaCzyz/Warner Music)
Startnr.: 5.
Artist: MEDINA
Bidrag: ”In i dimman”
Låtskrivare: Ali Jammali, Dino Medanhodzic, Sami Rekik,
Jimmy “Joker” Thörnfeldt
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
Angelino
(Foto: Leonard Gren/Iconic Music)
Startnr.: 6.
Artist: Angelino
Bidrag: ”The End”
Låtskrivare: Julie Aagaard, Angelino Markenhorn,
Thomas Stengaard, Melanie Wehbe
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
Klara Hammarström
(Foto: Peter Knutson/Warner Music)
Startnr.: 7.
Artist: Klara Hammarström
Bidrag: ”Run to the Hills”
Låtskrivare: Julie Aagaard, Klara Hammarström,
Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov
Bidragsbibel: artistinfo & låttext & bidragsfakta
(Källa och grafik: Mellopedia – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Blandade rapporter om bidragen i Melodifestivalen 2022:s tredje deltävling:

Tobbe Ek, Aftonbladet (text): “Tobbe Ek om veckans bidrag
Markus & Tobbe, Aftonbladet (video): “Markus Larsson & Tobbe Ek om veckans bidrag
Schlagerprofilerna (text): “Första lyssningen: Deltävling 4
Melodifestivalsklubben (text): “Första lyssningen: Deltävling 4
Wiwibloggs (engelsk text): “Första reaktionerna – Semifinal 4

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Uppladdning inför Melodifestivalen 2022: Deltävling 4”

 1. Pato

  Jag tycker Sverige borde våga o skicka Medina till Turin eventuellt. Kommer aldrig hända men dom hade funkat utmärkt i Europa.

 2. Mikaela

  Annas låt säga vara tamare än tidigare bidrag, vilket inte gör mig superspänd.
  Nyfiken på Medina som verkar ha ett extra-allt-nummer, och på Klara även om jag misstänker snygg men anonym pop. Angelino verkar spännande, med en “Duncan-ballad” (även om alla såna försök i ESC kommer att överskuggas av Polen i år).

 3. Lillis

  Alltså jag måste fråga alla här…. Är jag den enda som INTE vill skicka Anders Bagge till Eurovision? Jag får mardrömmar över hur alla verkar vara helt fanatiska kring honom. Det kommer inte gå bra med honom i ESC öht. Det känns rent spontant som att folk älskar hans framträdande och låt just för att det är han. Hade det vairt Pelle Jonsson från Kiruna som sjöng hade ingen brytt sig. Själv älskar jag Cornelia Jakobs som jag tycker är mycket bättre på alla sätt med Hold me closer. Som det är nu verkar det ju som att Anders Bagge kommer få 12 p från alla åldersgrupper rakt av. Hjälp. Hjälphjälphjälp. Och även om folk inte skulle vilja nödvändigtvis skicka Bagge så röstar folk ändå för att man “gillar han”, vilket leder till att det blir han som åker ändå. Så besviken redan. Det känns redan avgjort.

 4. Pato

  Bagge kan vinna mello, ja. Jag skulle inte lägga hela min lön på det men ja, det kan hända.

 5. Mikaela

  @Lillis Vi är helt överens. Jag kommer bli väldigt besviken om han vinner.

 6. Pato

  Men ja tror Bagge går till final från semin men floppen kommer komma i finalen o då menar jag Malena/Charlotte flopp …

 7. Mikaela

  …fast ev Bagge-vinst innebär ju att jag kan släppa Sverige och engagera mig i min presumtiva ESC-favorit. Förra året hade jag inget intresse av Tusses framfart, utan var helt engagerad i Måneskin. Trodde inte de hade chans att vinna, och blir lite känslosam nu när jag kommer ihåg glädjen när de vann.

  I år har jag ingen Måneskin… än.

 8. Pato

  Haha Måneskin är brutalt överskattade med tanke på att sådana typer av band finns lite överallt i Europa.

 9. Denis

  Vill inte heller se Bagge som vinnare. Förstår inte hur svenskar tycker det kan vinna ESC, sådan låt har ju inte funkat sedan 2005. Vinner Bagge så vet jag åtminstone att Sverige inte kommer in på topp 15 ens och kan hitta andra favoriter. Tror till och med att vi kan missa finalen med Bagge

 10. Pato

  Det är ju ingen enorm skillnad direkt på Måneskin ifjol o San Marino i år…

 11. oe

  Bagge tog sig igenom en svårslagen låt helt okej. Men på inget sätt excellerade han, och en sån storslagen ballad behöver en sångare som har det där extra. Att låten dessutom, som en del redan påpekat, känns som en billig kopia av “Quedate Conmigo” gör inte saken bättre. Men han vinner säkert, varför inte liksom.

 12. Mikaela

  Vi får väl se. Med lite tur vinner Cornelia ändå, eller eventuell hit från delfinal 4.

 13. Daniel

  Inget ont om Bagge som person, men låt och framförande räcker inte till i eurovision. Not good enough. Övriga Europa har ingen relation till Bagge och då blir bedömningen hårdare än vad svenska folket gav.

 14. Engsla

  Men det var väl lite samma sak med Tusse, att han vann mycket på sin tidigare popularitet? Jag tror en hel del som röstar i tävlingen inte bryr sig nämnvärt om vilken låt som skulle göra sig bra i ESC, de ser mello som sig själv nog och röstar på den artist/låt de gillar mest där och då. Lättsam lördagsfamiljeunderhållning, och det är bra så. Åtminstone är det vad flera runt mig uttrycker 🙂

 15. Mikaela

  @Engsla, klok input. Eurovisionintresset bland oss här är inte representativt för befolkningen i stort. Föredrar också röstning efter tycke snarare än taktisk röstning. Men när folk börjar prata om Bagge i termer av esc-vinnare, då blir man fundersam.

 16. Denis

  Fast tidigare var väl vi svenskar kända för att alltid rösta strategiskt under Mellofinalen. Alltså rösta på den låt vi tror är bäst för ESC, oavsett om den var “bäst” eller inte. Men något hände under 2018-2019..
  Hade varit kul om vi hade återgått till det sättet och för en gångs skull faktiskt skickar något man kan tävla med…

 17. Engsla

  Mikaela, jag tvivlar också på att Bagge skulle vara en ESC-vinnare, men vill tittarna belöna honom för lång och trogen jurytjänst så får han väl en resa till Turin. Jag har för länge sedan gett upp om att få igenom mina favoriter. Vilket tyvärr inte bådar gott för Cornelia 😉

  Denis, enligt vilka är det en sanning att svenskar inte röstat på det de själva tycker bäst om? Hur sjutton kan man fastställa en sådan sak. Jag vet naturligtvis inte heller, kan bara utgå från dem jag har pratat med under åren 🙂

 18. Denis

  Engsla, dels på Internet, dels kunde man ju se det på vilka låtar som fick flest tittaröster. Men nån gång runt 2018-2019 blev vi helt enkelt för bekväma och lata och slutade upp att skicka låtar som var spännande. Hade det inte funnits jury hade vi knappast klarat oss bra. I och för sig tror jag inte ens en jury hade hjälpt oss om vi skickar Bagge

 19. Engsla

  Denis, det jag ifrågasätter är hur man kan veta att folk inte röstade på det de gillade mest. Det står all möjligt på internet och i andra media, och ofta gäller väl “som man frågar får man svar” i sådana sammanhang 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se