Australiens Eurovision-bidrag 2022

2022-02-26 (lördag)

Australien Lördagen den 26:e februari, valde Australien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av den nationella uttagningen Eurovision – Australia Decides.

Kvällen innan hade en juryshow genomförts där en proffsjury fått lämna sina röster. Därefter offentliggjordes delar av live-framträdandena och tittarna fick börja att SMS-rösta på sina favoriter. Efter att de elva bidragen framförts under lördagsfinalen avslutades röstningen och juryns röster räknades samman med tittarnas och en vinnare presenterades.

Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till (de flesta av) artisternas live-framträdanden vid finalen medan all inför-info finns här.

Lyssna på Australiens ESC 2022-bidrag här:

“Not the Same“”, Sheldon Riley studioversionfinal-framträdande
(text och musik: Sheldon Riley, Cam Nacson, Timi Temple)

Resultatet av “Eurovision – Australia Decides”-finalen, 26:e februari:

Bidrag / Artist: Juryröster Tittarröster Summa
1. “Not the Same“, Sheldon Riley 50 p. 50 p. 100 p.
2. “Dreamer“, Voyager 37 p. 60 p. 97 p.
3. “Little Fires“, Jaguar Jonze 51 p. 40 p. 91 p.
4. “I Suck at Being Lonely“, Charley 33 p. 30 p. 63 p.
5. “Bite Me“, G-Nation 11 p. 45 p. 56 p.
6. “We Are One“, Paulini 32 p. 20 p. 52 p.
7. “Electrify“, Andrew Lambrou 16 p. 35 p. 51 p.
8. “I Won’t Need to Dream“, Jude York 32 p. 15 p. 47 p.
9. “When I’m with You“, Isaiah Firebrace and Evie Irie 35 p. 10 p. 45 p.
9. “To the Bottom“, Erica Padilla 20 p. 25 p. 45 p.
11. “My Body“, Seann Miley Moore 18 p. 5 p. 23 p.
(Källor: SBS och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför finalen hade jag hela fem bidrag som jag ansåg var klart godkända vinnarkandidater, men där Jude York var min personliga favorit. 🙂

Efter att ha sett samtliga elva bidrag framföras live så tyckte jag fortfarande bäst om “I Won’t Need to Dream“ men kunde även se “Little Fires” med Jaguar Jonze som ett riktigt bra alternativ. Att juryn glädjande nog var på min sida denna gång hjälpte dock inte då tittarna valde en annan av mina favoriter, “Dreamer” med Voyager, vilket gjorde att ingen av röstningsgrupperna fick som de ville utan segern gick till bådas andrahandsalternativ.

Personligen så är jag i nuläget inte speciellt imponerad av “Not the Same” men det är ju sådant som kan ändra sig med tiden. Jag skickar i alla fall ett stort grattis och lycka till till Sheldon Riley och ser med stor nyfikenhet fram emot att få veta hur jag uppfattar bidraget när det väl är dags för Turin-showerna. 😀

Mer om Australiens ESC 2022-förberedelser hittar ni här: “Australien i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Jahopp… året fortsätter vara en färglös, jämntjock massa… och så då Tjeckien som förstod deras uppgift.

  Så jag har ingen aning var denna är på min lista. Den kan vara 7a eller så kan den vara på plats 19. Det är likadant alltihop ändå.

 2. Pato

  Australien… fortsätter med de här tråkiga meningslösa bidragen som saknar melodi men som ska vara övertydliga med budskap. Jag gillar inte det här men killen kan sjunga.

  Jag tycker faktiskt Australien har gjort sitt i den här tävlingen. Lämna Australien och ta in något europeiskt land tillbaka till tävlingen nästa år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se