Sverige Schlagerpinglan: Precis som utlovat så presenterade SVT i dag den startordning som kommer att gälla när finalen av Melodifestivalen 2022 avgörs nu på lördag den 12:e mars, se nedan:

Melodifestivaen 2022

Melodifestivalen 2022 – Finalen – 12:e mars:

Startordning, bidrag, artister, låtskrivare:
1. Run to the Hills“, Klara Hammarström (deltävlingsetta)
(Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström)
2. Som du vill”, THEOZ (semifinalbidrag)
(Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy “Joker” Thörnfeldt)
3. Higher Power“, Anna Bergendahl (semifinalbidrag)
(Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm)
4. Änglavakt”, John Lundvik
(Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik)
5. My Way”, Tone Sekelius (semifinalbidrag)
(Anderz Wrethov, Tone Sekelius)
6. Bigger Than The Universe”, Anders Bagge (deltävlingsetta)
(Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son)
7. Innocent Love”, Robin Bengtsson
(David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg, Sebastian Atas)
8. Freedom”, Faith Kakembo
(Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo)
9. Bluffin”, LIAMOO (deltävlingsetta)
(Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali)
10. Hold Me Closer”, Cornelia Jakobs (deltävlingsetta)
(Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter)
11. I Can’t Get Enough”, Cazzi Opeia (semifinalbidrag)
(Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey)
12. In i dimman“, MEDINA
(Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali)
(Källa och grafik: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Som sagt, nu när vi har startordningen så kommer jag att göra några genomlyssningar av startfältet för att senare i veckan (efter att helgens finaler och lite av veckans ESC-händelser behandlats) återkomma med mina favoriter och förhoppningar inför finalen. På återseende. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Startordningen i finalen”

 1. Mikaela

  Man verkar vilja lyfta Cornelia, kul! Tycker det är märkligt med Klara först

 2. Pato

  Startordningen säger väldigt mycket om att SVT tycker själva att startfältet är rätt kasst i år och man har säkert haft panik…

 3. Adri

  Att dem låter Medina avsluta är bland det mest förutsägbara man varit med om.

  Egentligen är jag för att produktionen sätter startordningen, just för att den bösta spridningen ska ske. Problemet, i både MF och ESC, är dock att favorisering lyser igenom.

  Jag önskar så gärna att nån produktion, too late för MF nu men ESC då, har mage att sätta en riktig förhandsfavorit som låt 2. Om låten nu är så jäkla stark så hade det ju kunnat bevisa att 2 inte är ett ”otursnummer” utan att det är slumpen att de aldrig vunnit. Men istället fortsätter SVT och EBU med att sätta helt menlösa låtar som låt 2, i både semis och finaler.

  Vet att värdlandets startnummer alltid lottas, och jag hoppas ”Brividi” får startnummer 2, för att se om de ändå lyckas göra ett splash i resultatet.

  Okej, lång kommentar för ingenting. Men jag vet inte om jag faktiskt föredrar lottade startordningar eller produktionens val. Tror det sistnämnda, men vill att de isf ska bli modigare!

 4. Adri

  Pato: Hur säger den det? Jag tror inte SVT tycker det är kasst. Det är ju dem som valt låtarna. Och stämningen kring MF i stort i år har ju ändå varit att det varit rätt bra standard.

 5. Adri

  Startnumret med bästa snittplaceringen tror jag är 11. Och den gavs till Cazzi. Kul! 🙂

  Inte för att hon kommer vinna för det, men av semifinalslåtarna tror jag ändå det är Cazzi som är den enda som ens kan komma på övre halvan 🙂

  Annars, said it before och säger igen: Heja Cornelia!

  Bra startnummer för henne med! 🙂

 6. Pato

  Stämningen i år är att det är ett väldigt ospännande år, folk har inte ansträngt sig tillräckligt, det mesta är ganska ointressant, väldigt få kandidater till Turin, nästan inga, väldigt få hits, kommer bli väldigt få klassiker från årets startfält. SVT har haft så många problem och gjort så många misstag i år så hur är detta ett bra år ?

 7. Pato

  Jo det säger att SVT inser att Cornelia är typ Sveriges enda chans och därför väljer dom att ge henne bästa möjliga position för att de vet om att resten är bara åt fanders

 8. Denis

  Allt från nummer 6 till 12 anses väl vara favoriter av SVT? Måns och Heroes var väl också nummer 6? Frans hade väl 9. Så Bagge och Liamoo är alltså vinnarna:)
  Förstår att Medina är sist. Det är alltid en svensk partylåt som avslutar. Denna gång dock en som faktist har större chans än vanligt att vinna. Förstår dock inte Klara som nummer 1, kanske tänker de att hon är favorit så låt oss se om folk röstar ..
  Det ser bra ut för , och hennes odds har ökat efter dragningen. Så vem vet..

 9. Daniela

  Medina och Robin är bäst!

 10. Denis

  Varför har man en till röstomgång efter juryn? Känns som om det kan påverka resultatet. Typ om nån efter juryn hamnar på 7 plats och alla röstar på den låten och så vinner den? Man minskar juryns kraft på det viset. Tänk om typ Hammarström vinner juryn och Bagge 7a. Då röstar alla på Bagge för att det är synd om honom typ..

 11. Schlagerpinglan

  @Denis, Meningen är nog att tittarna ska få råd från juryn om hur ESC-publiken kan tänkas reagera på bidragen men ändå få en chans att rösta mot dem om man inte känner för att dra nytta av / tro på deras råd.

 12. Adri

  Pato: Plats 10 har visserligen vunnit en mängd gånger, men det har även startnummer 6 (Anders). Bästa snittet sen vi fick 12 finalister har dock startnummer 11 – och där är inte ens en förhandsfavorit (Cazzi) 🙂 Men du har iofs varit rätt neggo mot årets MF redan innan du hörde låtarna. Då blir det inte bra. Jag gick in neutralt och tycker detta har varit en toppen säsong. Vecka ett var löjligt svag. Där delar jag din uppfattning. Men annars tycker jag MF-22 har fler rätt än fel (och fler rätt än ESC så här långt iaf, även om ESC22 tog sig lite i lördags).

  Denis: Men är inte det lite syftet? 🙂 Att man ska kunna påverka sin röstning ännu mer? 🙂 Jag tror det är exakt så SVT tänkt. Samtidigt sporras man väl av att se sin favorit leda, och vill se honom/henne behålla ledningen, så jag tror inte mass-röstning på nån som ligger dåligt till är en grej som kommer bli ett riktigt problem? 🙂 Jag tror Anders har noll problem med att vinna telefonröstningen oavsett om juryn hyllar eller dissar honom 🙂

 13. Denis

  Adri, fast det kan ju påverka och influera röstande ändå? Till exempel om någon hamnar femma hos juryn så stödröstar man på honom istället för någon annan. Liksom nån kanske tycker synd om Bagge och sporras ännu mer av juryns resultat och röstar mer på honom än vad de som till exempel stödjer Cornelia eller Medina röstar på de I andra omgången. Hade ju varit synd för Bagge om han vinner på grund av att man tycker juryn var för elak, vilket mycket väl kan hända. En omgång röster räcker om man ska ha 50/50

 14. Adri

  Denis: Ja, men jag vet inte om det faktiskt är ett problem. Och än mindre om det är SVTs problem egentligen. Det är mer ett problem för tittarna isf. Majoriteten av rösterna är ju gratis, så då tycker jag man inte tagit sitt ansvar som röstare om man låter bli att rösta i andra omgången bara för att juryn gillade det man själv gillade.

  Det är just 50/50 och därför räcker det inte med att juryn gillar det, utan även de vars favoriter hissas av juryn måste fortsätta rösta i andra omgången – och det både tror och hoppas jag folk förstår 🙂

 15. Denis

  Adri, tror att jag lider av överångest för att jag inte vill att Bagge ska vinna:)
  Jag hoppas ju ändå på att Cornelia vinner även med två omgångar. Typ att Bagge blir folkets hjälte men Cornelia vinner. Även om jag tycker att man förminskar juryns roll med en extra omgång röster. Man hade ju bara en omgång förut och det funkade bra. Kanske vill SVT poängtera tittarnas inflytande mer då det ofta brukar vara juryn som avgör vinnarna?

 16. Adri

  Denis: Ah där är vi överens! Vi vill skicka Cornelia 🙂 Helst av allt vill jag inte ens se Bagge vinna telefonrösterna, men det gör han nog. För då kommer bittra jäklar klaga till tidningen om att “fel låt vann”, “avskaffa juryn” osv osv. Men det skulle de såklart inte göra ifall deras favorit gynnades. Det är så dumt och lönlöst att klaga på reglerna efter att ett resultat kommit. För då är det ju lite för sent att ändra 🙂

 17. Denis

  Adri, va tror du om resultatet då? Vinner Cornelia? Bagge? Ingen av de?
  Jag tror fortfarande Cornelia kan vinna och faktiskt få många telefonröster då hon har bred stöd även om det inte märks. Men helt 100 är jag inte..
  Va tror du?

 18. Adri

  Denis: Detta är ett svårt år. Jag har försökt tippa vart varenda poäng hamnar, både juryns och tittarna. Det är ju ett mission impossible.

  Men på nåt sätt har jag ändå kommit fram till att jag tror jury-resulatatet blir (och ta detta med väldigt mycket salt).

  1. Cornelia – 77
  2. Klara – 68
  3. Liamoo – 56
  4. Faith – 54
  5. Anders – 40
  6. Robin – 34
  7. John – 34
  8. Cazzi – 32
  9. Medina – 22
  10. Theoz – 20
  11. Anna – 19
  12. Tone – 8

  Så med det som utgångspunkt – vilket man inte ska ha, men nu är vi här – skulle Anders behöva 37 poäng mer än Cornelia från tittarna för att gå om henne, och det tror jag inte han kommer få ändå. Däremot, om nu detta kommer bli sanning, så tror jag istället Klara faktiskt kan ta vinsten. Och visst, det är ju ett stort fall framåt jämfört med Anders, men det gjorde mig inte superglad! Jag vill ju ha Cornelia i Turin, dammit! 🙂

 19. Adri

  Denis: Nu har jag även försökt tippa vart varenda tittarpoäng i grupperna tar vägen, och har väl det jag får kalla min tippning. Problemet är bara att jag inte tror på den själv när jag väl ser det i lista.

  Jag tror – tydligen – att tittarnas poäng kommer göra att slutresultatet blir (detta är alltså när jag slagit ihop mina förmodade tittar-+juryröster:

  1. Cornelia – 144
  2. Anders – 134
  3. Klara – 111
  4. Liamoo – 95
  5. Medina – 84
  6. John – 82
  7. Faith – 76
  8. Cazzi – 54
  9. Anna – 50
  10. Robin – 45
  11. Theoz – 31
  12. Tone – 22

  Så… trots att jag lagt tid på att verkligen fundera vart alla länders/tittargruppers poäng tar vägen, så finner jag inte slutresultatet trovärdigt. Märkligt.

  Så, istället för att ge dig ett rakt svar blir mitt svar att… jag har ingen aning hur detta slutar. Det är för spännande. Jag hade föredragit en landslide victory för Cornelia.

 20. Denis

  Adri, tydligt det inte blir landslide. Vi har ingen Tusse i år som får alla 12. De enda låtar som har wide appeal och som får poäng från alla grupper tror jag är Cornelia och Bagge. Dock får de inte högsta poäng av alla grupper, har svårt att se att de yngsta kommer ge Cornelia höga poäng till exempel.
  Sedan vet man ju inte hur juryn röstar heller, kanske blir Bagge top 3 även där?
  Jag tippar på att juryn kommer ge Klara och Cornelia högst poäng medan tittarna ger Bagge och Cornelia högst. Då kan det bli så att Cornelia blir en kompromiss vinst, då det är den låt båda grupperna tycker om utan att ha som favorit

 21. Denis

  Adri, i ett annat år hade jag sagt 100% Cornelia vinner. Och kollar man på oddsen leder hon överlägset. Typ John Lundvik överlägset. Så kanske har Cornelia stöd bland folket ändå..
  Så jag tror hon kan vinna. Men säker är jag inte. Så får dras med min överångest. Kanske bör jag inte ens kolla på det ifall Bagge vinner:)

 22. Adri

  Denis: Ofta har jag svikits av de yngsta röstarna – de vägrar ju se vad Anna Bergendahl har. Jag tror 3-9 kanske inte är i lågor för Cornelia (men tror inte de nollar henne… botten 2 slipper hon nog även hos de yngsta).

  Men redan vid 10 år och över så tror jag folk kan uppskatta Cornelia. Jag menar, folk i den åldern lyssnar ju på Lana Del Rey och Billie Eilish som man hör i Cornelia’s början. Aja, vi får se. Jag är helt för spänning, men bara om det slutar på mitt sätt.

  Orkar inte med MF2020 igen där det var superspännande in i sista minuten, för att sen sluta i värsta antiklimaxet.

 23. Adri

  Denis: Problemet med oddsen är ju att det inte bara är svenskar som lägger bets på MF. Även folk ute i Europa gör det, och då går de bara på låten och inte saker som att Anders är väldigt omtyckt och close to folkkär här. Så de kan ju ha underskattat honom? Men ah. Det är lite ångestladdat.

  Man är aldrig säker. Jag var inte ens säker på en Loreen-vinst 2012 så är definitivt inte säker på en Cornelia-vinst, men för första gången på åratal vågar jag ändå säga att jag tror min favorit tar det. Men det blir tight, och kan så lätt sluta på fel sätt! 🙂

 24. Denis

  Adri, hehe mina favoriter vinner sällan. Hoppas detta år blir annorlunda:)

  Nä, 100% säkert bör man aldrig vara. Inte ens när Loreen var I ESC var jag säker. Då blir glädjen större när man faktiskt vinner:
  Se bara på Måns. Trodde inte han skulle vinna ESC alls. Men det gjorde han

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se