Schweiz Eurovision-bidrag 2022

2022-03-08 (tisdag)

SchweizI dag, tisdagen den 8:e mars, presenterade TV-bolaget SRG SSR Schweiz internval inför Eurovision Song Contest 2022, vilket visade sig vara den 28-åriga sångaren Marius Bear och låten “Boys Do Cry“, se den tillhörande, officiella musikvideon nedan:

♥ Läs mer om Marius Bear hos eurovision.tv

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Boys Do Cry”, Marius Bear officiell musikvideo
(text och musik: Marius Hügli, Martin Gallop)

Schlagerpinglan: Ojsan, det här kändes väldigt retro och lite väl deppigt för min smak, inte alls vad jag förväntade mig från landet som skickat internvalda succéer som “She Got Me“ (4:a i ESC-finalen 2019) och “Tout l’Univers“ (3:a i ESC-finalen 2021).

Men, men… kanske finns här något som inte framkommer i studioversionen utan endast dyker upp när Marius Bear intar scenen och framför sitt bidrag live? Scenshowen / livesången är ju trots allt en stor del av helhetsintrycket så jag är fortfarande rejält nyfiken på detta bidrag… även om den första genomlyssningen gjorde mig en aning tveksam. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2022” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2022”

 1. Johanna

  Det här är superbra! Rätt in på topp 5 för mig och frågan är om det inte t.o.m är bättre än Polens bidrag som jag nu jar på plats 2? Superbra! Kan vara en dark horse till ett mycket bra resultat om det iscensätts bra och rösten håller live!

 2. Adri

  Jag har inget emot ballader, men jag känner att vi kanske fyllt den kvoten nu? (Cornelia har inte en ballad, om nu nån tänkte inflika med det, så hon är fortsatt välkommen)

  Med det sagt gillar jag det ändå! Detta var väldigt gammaldags, vilket ju gör att det blir automatiskt väldigt mysigt. Musiken känns väldigt 50-talsdisney. Like that!

  Men, den är inte perfekt. Nåt stryker mig mothårs. Eventuellt att det är texten. Hmm… ja jag tror inte detta riskerar att bli en finalmiss, utan final blir det säkert 🙂 Men nja, han kommer nog inte konkurrera med vare sig Luca eller Gjon.

 3. Markus Blomstrand

  Snarkigt värre, så mycket ointressanta bidrag hittills. Inget som hittills är i närheten av Italien och Frankrike från förra året.

 4. Daniel

  Nja, det här är för segt för mig. Andra halvan men inte i botten.

 5. Mikaela

  Verserna har något, men refrängen är trist både i melodin och staplandet av plattityder. Retro-arret balanserar mellan lite mysigt och direkt glädjedödande. Jag placerar detta i dåligt-högen i nuläget.

 6. Pato

  Vilken mardröm att komma direkt efter Gjons Tears. Jag var helt inställd på en riktigt flopp. Schweiz på engelska är nästan alltid dåligt. Det här är den låten eurofans kommer tycka är chanslös, det är som Sobral med engelsk text, medans den riktigt stora massan, den riktiga publiken kommer uppskatta. Det här var jävligt bra. Sätter han det live kommer folket i Europa duscha denna med röster. Satan vad bra det här var, fan.

 7. Pato

  Om man ignorerar det här så ignorerar man kvalité.

 8. Pato

  Med det sagt så tror jag definitivt inte det här är en vinnare men det är kvalité. Jag tror till och med jag föredrar det här framför Gjon Tears.

 9. Pato

  Enkelt, rent, toppklass.

 10. Engsla

  Jag har lite svårt att bestämma mig vad jag egentligen tycker om den här. Låten är fin och så, men jag är inte riktigt kompis med hans röst. Det är något som skaver där. Men det kan ju bli ett helt annat intryck live, jag hoppas på det 🙂

 11. Denis

  Gjorde inte Felix Sandman det bättre?
  Det hör är lite för mycket jul reklam känsla, även videon. Med tanke på att ingen visste vad man skulle förvänta sig så är det bra men top 5 tror jag nog inte

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se