IslandEfter två semifinaler, den 26:e februari och 5:e mars, så har 5 bidrag (av totalt 10 tävlande) gått vidare till finalen av Söngvakeppnin 2022 den 12:e mars där Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses.

I dag meddelade TV-bolaget RÚV att tre av bidragen kommer att framföras på isländska medan två av dem tävlar med engelska versioner. Här nedan ser ni de 5 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället.

Se även: Resultaten av semifinal 1 och semifinal 2.

Ett av de tävlande bidragen i “Söngvakeppnin 2022”

Ljósið“, Stefán Óli

Schlagerpinglans Söngvakeppnin 2022-final-topplista (22-03-09):
1. Ljósið“, Stefán Óli (live i semifinalen)
2. Don’t You Know“, Amarosis – WILDCARD (live i semifinalen:
“Don’t you know (íslenska útgáfan)”
)
3. Þaðan af“, Katla (live i semifinalen)
4. Með hækkandi sól“, Sigga, Beta and Elín (live i semifinalen)
5. Turn This Around“, Reykjavíkurdætur (live i semifinalen: “Tökum af stað”)

Schlagerpinglan: Redan från början visste vi att Sigga, Beta and Elín skulle tävla med en isländsk version av sitt bidrag i finalen då de inte presenterade någon annan version inför tävlingen. Både Stefán Óli och Katla (de andra två som meddelat att de tävlar med samma versioner) hade dock alternativa versioner att välja på: “All I know“ respektive “Then Again“, och i båda fallen så är jag väldigt glad över att de behåller de isländska versionerna, vilket betyder att “Ljósið” fortfarande är min stora personliga favorit inför finalen. 😀

Vad gäller de båda engelska finalbidragen så tycker jag faktiskt att ett av dem, “Don’t You Know“, fungerar betydligt bättre på engelska medan “Turn This Aroundinte är något bidrag för mig, oavsett språk. Inte helt oväntat så är det just Reykjavíkurdætur som verkar vara de stora förhandsfavoriterna, i alla fall om man går efter oddsen, så det kan bli en intressant final. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Island i ESC 2022

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Island 2022: Lyssna på “Söngvakeppnin”-finalbidragen”

 1. Adri

  De enda chanserna Island har hos mig är om de skickar Sigga, Beta and Elín eller Katla. Resten är ingenting för mig. Manliga ballader är i sig själv nåt jag sätter mig emot, och än mer så när det redan dominerar bland de utvalda låtarna.

  “Turn this around” är rätt störig, men köper att den har sina fans. “Don’t you know” var som ett glas vatten för mig bara, helt oförargligt men inget jag kan ställa mig helt bakom heller. Svår att bry sig om.

  Så: Heja Sigga, Beta and Elín och Katla! 🙂

 2. Mikaela

  Blir mer och mer besatt av Sigga och co. Fantastisk låt som trollbinder även live. Önskar så att de kunde skicka den.

 3. Mikaela

  En fråga till alla som vill svara: Vilket är ert favoritbidrag från hela säsongen?

  Mitt är Theje från Albanien. Det enda bidrag som jag ger 10/10. Perfektion.

 4. Adri

  Mikaela: Mitt är nog “Little Fires” av Jaguar Jonze i Australiens uttagning 🙂 Följt av ett i Sverige faktiskt. Du vet nog vilket.

 5. Engsla

  Mikaela, det finns ett gång låtar från säsongen som jag tycker om men som inte gick vidare till ESC, men eftersom “De Diepte“ kom just som jag hade gett upp hoppet om att alls hitta något för mig i årets tävling, och eftersom jag verkligen tycker att den är jättefin, så är det årets allra bästa låt av allihop jag har hört hittills 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag tror att mitt är “Paranoia” med Daria från Polens uttagning, men det varierar från dag till dag. 😀

 7. Engsla

  Har försökt och försökt, men jag hittar tyvärr inget i Reykjavíkurdæturnas bidrag, så förmodligen har ni rätt och det är Islands vinnare i år. Men jag blir desto gladare av att det är tre artister som väljer den isländska versionen av sina låtar! Håller tummarna för att Sigga, Beta and Elín eller Katla trots allt tar hem det hela 🙂

 8. oe

  @Mikaela, min favorit är “De Diepte”, tätt följd av “Hold Me Closer” och “Little Fires”.

 9. HW

  @Mikaela Mina absoluta favoritbidrag är nog “Shadows of forgotten ancestors” i Ukraina (dock svår att lyssna på med det som händer dem just nu) och “Terra” i Spanien 🙂

 10. Johanna

  Nej men enda vettiga valet är “Turn this around” om ni frågar mig. Känns som den enda chansen på final för Island i årets startfält.

 11. patrik grahn

  Don’t You Know”, Amarosis, håller jag fortfarande fast i mitt stalltips som islands bidrag år 2022 har lyssnat till dom andra bidragen som är med i islands final nu på lördag och ända sen jag provlyssnade så har jag kvar mitt stalltips som till 50 procent är garanterad att låten dont you know-amarosis blir Islands bidrag i esc 2022 och där har island chans att slåss bland de 5-10 bästa i italien i maj 2022.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se