Island Lördagen den 5:e mars avgjordes den andra semifinalen av Söngvakeppnin 2022, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, där 100% tittarröster utsåg två finalister bland de fem tävlande bidragen.

I finalen den 12:e mars får de möta de två bidrag från den första semifinalen som avgjordes den 26:e februari. Förutom dessa fyra så kommer även ett wildcard att tävla i finalen. Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den andra semifinalens framträdanden medan inför-infon finns här:

Gästframträdande:
Open Your Heart“, GDRN

Ett av bidragen som gick till final

Þaðan af“, Katla

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2022 – Semifinal 2 – 5:e mars:
Till final (i ordningen de avslöjades):
♥ “Þaðan af“, Katla
♥ “Tökum af stað“, Reykjavíkurdætur
Till final – som wildcard:
♥ “Don’t you know“, Amarosis
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Mögulegt“, Markéta Irglová
♥ “Hækkum í botn“, SUNCITY & SANNA
♥ “Séns með þér“, Hanna Mia and The Astrotourists
(Källor: RÚV och wikipedia)

Schlagerpinglan: Som sagt, efter att studioversionerna inte riktigt nått hela vägen fram till mig så upptäckte jag en del bidrag under Söngvakeppnin-semifinalerna, vilket gör att jag den isländska finalen trots allt kommer att konkurrera om min uppmärksamhet under Melodifestivalens final nu på lördag, vilket jag tycker är ganska roligt. 😀

I denna andra semifinal så var det främst “Þaðan af” med Katla som jag hoppades lite extra på och som synes så gick det även i denna deltävling precis som jag ville. Nu håller jag tummarna för att turen håller i sig även i finalen. 😀

Jag återkommer lite senare med en titt på hela finalstartfältet, som ni tills vidare hittar här.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Island i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Island 2022: Resultatet av “Söngvakeppnin” – Semifinal 2”

 1. Engsla

  När måste de ha bestämt sig för vilket språk de ska köra på, någon dag innan eller när de väl står där på finaldagen?

 2. Schlagerpinglan

  @Engsla, Bra fråga. 😀 Just nu ser det ut som att Sigga, Beta and Elín och Katla kommer att tävla med de isländska versionerna och de övriga med engelska versioner men om detta är ett slutligt besked (eller när det i så fall kommer) vet jag ännu inte.

 3. Engsla

  Pinglan, tack för snabbt svar! Hoppas att du har rätt eftersom det är mina två favoriter i tävlingen och jag gillar den isländska versionen bäst 🙂

 4. Mr A

  Georgien https://youtu.be/O6UqeUwCldM

 5. Pato

  Yesss Andromachi för Cypern. En av Europas bästa artister.

 6. Pato

  Snygg som fan är hon oxå

 7. Mr A

  Cypern: https://panikmusic.gr/andromache-ela-cyprus-eurovision-andromaxi-kypros/

 8. HW

  Gillade “Mögulegt”, men det blev inte samma känsla live trots ett bra försök från Marketa. Den typen av låtar är svåra att få till live så är inte så besviken över finalmissen.

  Jag tror att Reykjavíkdætur kan bli farliga i finalen, de verkar som de mest kända i Island av artisterna och låten verkar rätt populär även bland ESC-fansen. Island brukar ju iförsig välja mer säkra kort men efter att ha lyckats med Hatari och Dadi kanske de känner sig modigare?

 9. Adri

  HW: Även jag tror “Turn this around” blir farlig i finalen, men jag hoppas jag har fel. Vill inte se Island skicka den. Ser hellre Katla eller trion med lite folk-sound.

  Men jag tror Island kommer svika mig rejält.

 10. Mikaela

  Georgien, så härligt konstigt! Lite Sexyback möter tidiga RHCP i verserna, och så Beatles-flört i refrängen. 6/10 med chans till höjning.

 11. Adri

  Både Georgien och Cypern är övre halvan-låtar tror jag 🙂 Georgien är bättre än de varit på mycket länge!

  Cypern är jag mest lättad för. Att de inte skickat ”kort kjol-pop” i år igen 🙂

 12. Pato

  Andromachi är i mitt tycke, en av Greklands mest underskattade artister. Men hon ligger och bubblar där. Däremot är det sjukt att Grekland skickar totalt okända namn i grekiska musikindustrin senaste åren och alla grekiska talanger går till Cypern…

 13. Pato

  Jag tror de stora artisterna i Grekland uppskattar mer att representera Grekland, urvalsprocessen borde vara enklare…

 14. Adri

  Pato: Du har säkert en poäng, men just i år – SABLAR vad jag ser fram emot Grekland (kommer säkert bli besviken bara för det).

  Jag hörde en snippet… från en demo… och bara det gillade jag starkt! Lät väldigt drömmigt liksom. Love it.

  Hoppas det håller låten igenom! 🙂 Imorgon vet vi.

 15. Pato

  Jag vill inte spoila något men jag har hört hela grekiska demon… inte dåligt men hoppas slutversionen blir bättre. Är i Grekland nu och alla skyltar mycket om Eurovision o Amanda. Hoppas inte man kommer lägga den i kategorin: överhypat…

 16. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar för länkarna och skriver snart om Cyperns bidrag (jag respekterar dock Circus Mircus åsikt att det är fel tidpunkt att ha premiär för deras musikvideo och återkommer till frågan vid ett senare tillfälle). 😀

 17. Schlagerpinglan

  @Engsla, RÚV bekräftade i dag att Katla, Sigga, Beta and Elín och även Stefán Óli (min favorit som nu steg ännu mer hos mig) kommer att tävla med sina isländska versioner av bidragen. 🙂

  https://www.ruv.is/frett/2022/03/09/thrir-af-fimm-halda-sig-vid-islenskuna

 18. Engsla

  Cirkus Mirkus är knasigt kul, och dessutom föredömligt kort. Det gillar jag, kan nog bli intressant live 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se