Storbritannien Efter en lång tids tystnad så var det i dag, torsdagen den 10:e mars, äntligen dags för TV-bolaget BBC att presentera den internvalda artist och bidrag som de, tillsammans med TaP Music, valt ut att få representera Storbritannien i Eurovision Song Contest 2022.

Att valet föll på singer-songwritern Sam Ryder och hans “SPACE MAN” (som tidigare figurerat som “Tune of the Week” hos Scott Mills på BBC Radio 1) avslöjades på torsdagsmorgonen av just Scott Mills i “Breakfast with Greg James” på BBC Radio 1.

Senare i kväll kommer Sam Ryder att framföra sitt bidrag i BBC:s “The One Show” med start kl 19:00 (UK-tid?, i så fall kl. 20:00 i Sverige). (Källor: eurovision.tv och BBC Eurovision Twitter)

Uppdaterat 22-03-10: OBS! Ny info från BBC Eurovision Twitter.
Uppdaterat 22-03-11:Se Sam Ryder framföra “SPACE MAN” live

Mer info om Sam Ryder och de övriga låtskrivarna hittar ni hos eurovision.tv

Lyssna på Storbritanniens ESC 2022-bidrag här:

“SPACE MAN”, Sam Ryder officiell musikvideo
(text och musik: Amy Victoria Wadge, Max Wolfgang, Sam Ryder)

Schlagerpinglan: Hmm… det här har jag faktiskt väldigt svårt att bedöma efter endast en genomlyssning. En del av mig tycker inte alls om det jag hör utan avfärdar det som en aning ointressant… men samtidigt så känner jag att det trots allt finns något här som skulle kunna fungera.

Jag lämnar det brittiska bidraget med ett stort frågetecken så här inledningsvis (jag har m.a.o. absolut ingen aning om var det skulle kunna hamna på min ESC 2022-topplista för tillfället) och får återkomma i frågan när det börjar klarna, kanske redan efter kvällens framträdande? 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2022-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2022” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Kl. 15:00 i dag är det premiär för den officiella musikvideon och Eurovision-versionen av Nordmakedoniens ESC-bidrag “Circles“, se det uppdaterade veckoschemat för youtube-länk.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Pato

  En ganska bra låt men tyvärr absolut inget smart val att skicka.

  Viktig poäng. Eurovision får inte bli & är inte någon duktighetstävling. Det här ingen tävling för att bara visa upp någon musikalisk talang man bär på. Det här är inte Idol eller The Voice.

  Du behöver egentligen inte vara så bra i Eurovision, du behöver bara vara smart.

 2. Pato

  Det här kommer inte komma sist men inte heller ta sig någonstans…

 3. Pato

  Ändå ett rätt hyfsat år för Big 5 vilket är väldigt viktigt.

 4. Adri

  Den växer! Det kan jag ge den. Jag tycker inte det är en dålig låt. Men man märker att Storbritannien inte lärt sig sin läxa efter alla fiaskon.

  Deras problem har aldrig varit att låtarna suger och är usla, utan mer bara väldigt “safe” och svåra att bry sig om. Och då vet jag inte om “Space man” undgår exakt det. Detta är inte o-safe. Detta är lika safe som de varit lately.

  Så vad som då återstår är att man får hoppas att Sam är en jäkla live-artist 🙂 Hoppas det!

  Och med är Big 5 färdiga. Jag gillar en.

  1. Frankrike

  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Italien
  5. Spanien

 5. Johanna

  Tidernas minst välbevarade hemlighet då man på twitter avslöjade detta redan för 8 dagar sedan och då hörde jag drn första gången. I vilket fall: Ingen dålig låt, kommer inte göra bort sig men är absolut inte outstanding på något sätt heller. Blir väl rubt plats 20 eller så för den här i ESC gissar jag

 6. Mikaela

  Ett steg i rätt riktning, men den bibehåller inte intresset under lyssningen.

 7. Denis

  Kommer inte få dubbelnolla men kan ändå inte se den bättre än 20: e plats

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se