Frankrikes Eurovision-bidrag 2022

2022-03-11 (fredag)

Frankrike Lördagen den 5:e mars valde Frankrike ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom andra årgången av den nationella uttagningen “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” där 12 bidrag tävlade (och som kan ses i efterhand här).

Vinnaren utsågs i två steg där först sex bidrag gick vidare till superfinalen (fem tittarvalda och jurywildcardet Cyprien Zeni) där 50/50 jury- och teleröster fällde avgörandet. Resultatet ser ni längre ner, tillsammans med länkar till artisternas framträdanden i finalen, medan all inför-info finns här.

Gästframträdanden:
Voilà“, Barbara Pravi
Imagine (av John Lennon)“, “C’est vous qui décidez!”-deltagarna

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Fulenn“, Alvan & Ahez final-framträdandestudioversion
(text och musik: Marine Lavigne, Alvan Morvan Rosius)

Resultatet av “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”, 5:e mars:

Superfinalister: Juryröster Tittarröster Summa
1. “Fulenn“, Alvan and Ahez 102 p. 120 p. 222 p.
2. “Nuit Pauline“, Pauline Chagne 72 p. 100 p. 172 p.
3. “Seule“, Soa 60 p. 80 p. 140 p.
4. “Les chansons d’amour“, Marius 80 p. 40 p. 120 p.
5. “Ma famille“, Cyprien Zeni (wildcard) 74 p. 20 p. 94 p.
6. “La tempête“, Elliott 32 p. 60 p. 92 p.
Utslagna efter första omröstningen: (i startordning)
Madame“, Joan
Il est où ?“, Saam
Téléphone“, Elia
Paris mon amour“, Hélène in Paris
Navigateure“, Joanna
Chut“, Julia
(Källa: wikipedia där även detaljerade juryröster finns)

Schlagerpinglan: Om man ser till helheten så tycker jag att TV-bolaget FT lyckats riktigt bra med sin nya uttagning “Eurovision France – C’est vous qui décidez!“. Precis som förra året så bestod startfältet av ett flertal riktigt intressanta bidrag och allt knöts samman i en underhållande show. Det enda jag inte är riktigt nöjd med är själva resultatet, men då både tittarna och juryn var överens så är det inte mycket att orda om. 😀

Personligen så föredrog jag bidragen från Soa och Pauline Chagne och hade jag gärna sett någon av dessa i Turin, men får nöja mig med att ha deras låtar på min spellista. Jag skickar ett stort grattis till Alvan and Ahez och önskar dem lycka till i Italien. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2022” medan de utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC 2022-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2022”

 1. Mikaela

  Älskar detta. Bra melodier, häftigt språk, bra dropp, bra tempo. Jag älskar att kör bil till detta och sjunga på fejk-bretonska.

 2. Adri

  Jag hade samma topp 2 som du Pinglan. Detta var däremot min tredjeplats (utan att jag visste om det tydligen, för jag hade inget minne av att nånsin hört denna låt när den vann), och när det gällde live var detta den bästa! 🙂 Även om Pauline är den som går varmast hemma.

  Tycker väldigt bra om denna. Exotisk, men ändå lättillgänglig. Intressant musik och sångstilar. Denna låt gör att man plötsligt blir glad över att Tanxguieras inte vann i Spanien, för jag tror denna hade konkurrerat bort dem! 🙂

  Så, bra val France! 🙂

 3. HW

  Har inte fastnat för något franskt bidrag de senaste åren, men nu kommer de med något jag gärna hade sett som ESC-vinnare. Älskar stämningen och blandningen av etnisk och elektronisk musik. Artisterna levererar dessutom live även om det inte är särskilt mycket kemi mellan dem. 9/10 och min etta än så länge!

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har hela tiden tyckt att “Fulenn“ var alltför stressande för min smak men nu när jag lyssnade igenom Big Five-ländernas bidrag (återkommer med list-inlägg snart) så märkte jag att jag den trots allt inte var så irriterande som jag kom ihåg den från final-kvällen. Det finns m.a.o. hopp även här. 😀

 5. Pato

  Tanxuguerias på amfetamin. Totalt fruktansvärt bidrag från Frankrike i år.

 6. Mikaela

  Har roat mig med att räkna ut hur eventuella svenska vinnare skulle placera sig på min topplista över färdiga bidrag:

  Medina: 6
  Cornelia: 11
  Klara: 20
  Anders: 33 (fortfarande bättre än Israel, Makedonien och Malta)

 7. K2

  Fulenn gick direkt upp som etta på min personliga lista. Så suggestiv enligt mig. Nu får man hoppas att man inte ändrar något i den typ slänger in engelska t.ex utan låter den vara som den är. Man vet ju aldrig.

 8. oe

  Nej, detta är mest jobbigt att lyssna på. Det värsta är att man hade ett riktigt bra bidrag i “Seule”.

 9. Johanna

  Superbra! Ingen vinst för Frankrike i år heller men det här är kanon! Lätt topp 10 i Turin tror jag!

 10. Dragi

  Frankrikes bidrag hörde jag första gången på ESC radio när d fortf bara var ett bidrag och ej hade vunnit än. Visste inte alls vilket land den kom från o kände bara hur jag älskade låten. Riktigt roligt att det kommer ett bidrag på bretonska och med lite etniska toner. Man vill dansa. Lite Shum känsla över den. Jag hoppas den kommer högt men tror kanske inte den imponerar många röstare tyvärr.

 11. Denis

  Känns lite amatörmässigt ibland, typ som talangtimme i skolan. Tror inte de hamnar högt i år men om de jobbar lite kan det nog bli top 15

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se