Armeniens Eurovision-bidrag 2022

2022-03-19 (lördag)

ArmenienDen 11:e mars avslöjade TV-bolaget AMPTV att de gjort ett internval och kommer att skicka sångerskan Rosa Linn som Armeniens representant i Eurovision Song Contest 2022. Tävlingsbidraget, “SNAP“, släpptes däremot inte (officiellt) förrän den 19:e mars, se den officiella musikvideon nedan.

Lyssna på Armeniens bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“SNAP”, Rosa Linn officiell musikvideo (text och musik: Rosa Linn, Larzz Principato, Jeremy Dusoulet, Allie Crystal, Tamar Kaprelian, Courtney Harrell)

Schlagerpinglan: Efter att Armenien varit borta från tävlingen ett år så hoppades jag att TV-bolagets 2022-val skulle stå mellan en ny säsong av “Depi Evratesil” eller att de internvalde sin ESC 2020-artist Athena Manoukian. Så här i efterhand så är jag dock glad över att de gick en annan väg för den här låten hade jag inte velat missa. 😀

När jag hörde “SNAP” första gången så tyckte jag att den var lite småtrevlig och nu när den fått några lyssningar till så har den verkligen slagit klorna i mig och träffat helt rätt. Det är något i kombinationen av sångerskans röst, låtens text och uppbyggnad som är väldigt lockande och som får mig att vilja fortsätta lyssna på den.

Nu håller jag tummarna för att Rosa Linn lyckas göra låten rättvisa live för i så fall så misstänker jag att Armenien mycket väl kan hamna riktigt högt upp på min slutliga ESC 2022-lista. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Armenien i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Armeniens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Ok jag gillar faktiskt denna låt riktigt mycket. Tänket på musik från typ Monsters & Men eller Lumineers.

  Väldigt trevligt 🙂 Lite junior-aktig i texten, men det drar inte ner för mycket. Sångerskan är ju väldigt ung, så på ett sätt passar det dig! 🙂

  Det är nog topp 10 hos mig det. MINST Topp 15, men nog topp 10 🙂

 2. Daniel

  Låten är lite för mycket helylle countryrock för mig, långt från min normala smak så jag har svårt att hitta fram. Men vem vet hur jag tycker i maj? 🙂

 3. Micke

  Ok då var det klart! Armenien står för ett av de två bidrag som regerar ESC 2022. Så jädra avskalat och mysigt. Där har många länder mycket att lära.

  Jädrar så ESC vuxit under den tiden jag tog uppehåll. Jag breakade efter 19 klara bidrag. Av dessa 19 tyckte jag om 3 stycken och tyckte illa om 7 stycken.

  Efter jag kommit tillbaka har det dykt upp 20 nya bidrag. Av dessa tycker jag om 10 stycken. Endast ett bidrag av dessa 20 tycker jag illa om.

  Sen har jag dessutom 6-7 bidrag som jag ännu inte riktigt greppat fullt ut Alla dessa tillhör tiden efter mitt break.

  Så nog tusan har det lyft alltid 🙂

 4. HW

  Micke har ju gjort mycket för att hypea upp den här, men ville vänta tills den officiella versionen kom 🙂 Jag är inte lika imponerad som han är, men jag gillade det absolut och kan bli ännu bättre med fler lyssningar. Just nu placerar jag den strax utanför min topp-10, men vilka låtar jag har i denna topp-10 ändras flera gånger om dagen så denna kan både klättra och falla mycket 🙂

 5. Micke

  @HW, du kommer att ha den minst topp 10. Trust me on that 🙂

 6. Micke

  Har funderat lite över vad som överraskar mig mest i år med tanke på kombinationen ESC och Micke. Har ni också sånt?

  Jag är extremt förvånad över att Italien har sån dynga i år rent ut sagt. Har aldrig ens tyckt något från Italien varit dåligt tidigare.

  Varför gillar jag Rumänien? Den är ju extremt långt från Micke

  När man snor från en annan låt varför då göra den tio gånger sämre. Dessutom så extrem ful stöld “Como Caín y Abel, es un partido cruel. Tienes que pelear por una estrella. Eller vad säger ni Spanien?

  Hur är det ens möjligt att jag gillar ett svenskt bidrag till ESC? Fattar bara inte

  Har aldrig någonsin tidigare haft åtta bidrag ett år som jag tycker extremt illa om

  Har aldrig tidigare haft minst 13 bidrag som jag tycker bra om

  Aldrig haft så svårt att bestämma mig om så många bidrag. Serbien, Storbritannien, Georgien och Tyskland

 7. Micke

  Om er själva alltså. Inte om mig och ESC 🙂

 8. Johanna

  Ja men detta är en låt jag borde gilla. Men det är ändå något som inte gör att jag kan placera denna högre än plats 18-20 någonstans. Jag gillar den men inte mer än så. Med det sagt så är det ju egentligen bara 6 låtar jag direkt ogillar i år och bara en av de som är extremt dålig. Så ändå ett bra år får man väl ändå säga?

 9. HW

  @Micke Att du skulle gilla Rumänien var väldigt oväntat faktiskt 🙂 Jag har fyra låtar som hänger hyfsat säkert i topp-10 (Frankrike, Albanien, Georgien, Nederländerna) men resten kan när som helst åka ur och göra plats för t.ex. Armenien.

  Några av mina oväntade saker 2022:

  Att hela topp-3 i en MF-tävling var låtar jag gillade

  Att jag gillar Slovenien och San Marino (Slovenien eftersom det är så långt från min musiksmak och San Marino eftersom jag inte är något fan av “Måneskin-stilen”)

  Att jag inte gillar Bulgarien (hade faktiskt höga förväntningar när bandet presenterades)

  Att jag har Frankrike (som jag alltid tycker är överskattade) som etta

  Att jag inte har Ukraina topp-3 (påminner ju om “Shum” som var överlägsen för mig förra året)

  Att det är så många “bra” låtar men så få “riktigt bra”

  Hur mycket jag gillade Islands uttagning i år (de gjorde ett bra val men fanns flera bra låtar)

 10. Adri

  Jag har reflekterat över varför jag ogillat ESC22 så mycket. Det är mycket bättre nu än innan, men fortfarande kan jag inte se mig som super-engagerad (än). Jag tänker att jag skulle ta mig en titt på hur 22 står mot 21, genom att jämföra alla länder (förutom Armenien och Montenegro såklart).

  Länder som var bättre 2021:
  Bulgarien
  Lettland
  Litauen
  Moldavien
  Schweiz
  Unraina
  Kroatien
  Danmark
  Grekland
  Norge
  Australien
  Finland
  Israel (ogillar båda)
  San Marino
  Rumänien
  Spanien
  Irland (gillar båda)
  Tyskland
  Italien

  Länder som är bättre i år:
  Albanien
  Nederländerna
  Slovenien (ogillar båda)
  Österrike
  Island
  Portugal
  Cypern
  Georgien
  Malta
  Serbien
  Belgien
  Tjeckien
  Estland
  Nordmakedonien
  Storbritannien
  Franrkike
  Sverige
  Polen
  ———————————
  Azerbajdzjan är kvar. Rent instinktivt gissar jag att jag kommer föredra 2021 för jag älskade ”Mata Hari”, men om vi helt enkelt exkluderar de sålänge så vinner 2021 med 19-18.

  Ingen stor skillnad, ändå älskade jag ESC 2021 medan jag inte ännu kan brinna för ESC 2022. Hoppas det kommer 🙂

 11. Mikaela

  Adri, jag tycker bara 12 länder lyckades bättre i fjol: Australien, Italien, Schweiz, Litauen, Grekland, Moldavien, Ukraina, Kroatien, Finland, Rumänien, Malta, Israel. De sistnämnda tre var inga favoriter, men bättre än årets bidrag från de länderna.

  Gillar redan 2022 mycket, och oftast tillkommer fler favoriter när man får ser bidragen live. (Medan dåliga framträdanden från de man redan gillar tenderar att bli förlåtna, Lex Moldavien 2021.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se