AzerbajdzjanDen 16:e februari avslöjade TV-bolaget İctimai att de gjort ett internval och kommer att skicka The Voice of Azerbaijan-vinnaren Nadir Rüstəmli som Azerbajdzjans representant i Eurovision Song Contest 2022.

Tävlingsbidraget, “Fade To Black“, släpptes däremot inte förrän i dag, måndagen den 21:a mars, se den officiella musikvideon nedan.

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Fade To Black”, Nadir Rustamli officiell musikvideo
(text och musik: Andreas Stone, Anderz Wrethov, Sebastian Schub, Thomas Stengaard)

Schlagerpinglan: Efter att Azerbajdzjan dragit ut på presentationen av årets sista ESC-bidrag så hade jag faktiskt (mot bättre vetande) fått upp förhoppningarna lite. Nu visade det sig att de skickar en inte alls så direkt ballad till Turin, och min omedelbara reaktion var därmed inte riktigt lika positiv som jag hoppats att den skulle vara.

Nåja, chansen finns ju fortfarande att “Fade To Black” faktiskt är något speciellt men att den behöver lite tid och några extra lyssningar för att jag ska inse det. Vi får väl se vad som händer. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2022”

 1. Micke

  Första känslan: “SOOOO BOORING

  Nu vet jag dock av erfarenhet att såna här bidrag kräver fler lyssningar. Möjligen kanske den växer till sig men första känslan var definitivt inte positiv

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… samma här, men jag tvivlar på att Azerbajdzjan skulle välja ut ett bidrag som faktiskt ÄR tråkigt… så jag har fortfarande kvar hoppet om den… även om första intrycket sade något annat. 🙂

 3. Adri

  En manlig ballad. Precis vad vi behövde.

  Nåja. Ska inte va för hård. Detta är inte sämst i den kategorin… det fixar Australien.

  Men ja. Den hade sina moment. Jag gillar att det inte var en ”paint by numbers”-ballad i alla fall utan fanns lite eget i det. Och han sjöng väl helt ok.

  Men ja. Inte jättekul. Lite av ett anti-klimax att det här var årets sista låt.

  Texten var för övrigt fruktansvärd. Hade föredragit texten på ett språk jag inte förstod.

  Menmen. Jag TROR däremot att det kommer gå kanon för dem! 🙂 Deras bästa placering sedan 2013 väntar tror jag.

  Hoppas? Nej faktiskt inte. Detta är mer en finalmiss, eller runt 20-strecket för mig.

 4. Mikaela

  Den här typen av rampljus-letande utdragenhet för att presentera bidraget skapade en viss aversion till bidraget innan jag ens hört det. Därför är det nästan lite motvilligt som jag säger att jag gillar det. Jag gillar hans röst, jag gillar att han lyckas förmedla en äkta känsla av förlust, jag gillar melodin och uppbyggnaden. Blir nog häftig live.

  6/10 för nu, nr 14 på min lista.

 5. Johanna

  Inte dåligt men blir omdsprungen av alla andra manliga ballader utom Australien. Så jag gissar att min ranking av denna kommer bli 25-26 någonstans kanske?

 6. Engsla

  Som i så många av årets bidrag så finns det korta tilltalande partier, men helheten fungerar inte för mig. Rösten är av det där raspigt tillkämpade slaget som även det ger minus hos mig. Men vem vet, kanske växer den till sig, kan ju alltid hoppas 🙂

 7. Adri

  Jag tänkte göra en topp 15 med ”de fallna hjältarna” i ”National Final Season” 2022. Helt enkelt de bästa låtarna som tyvärr inte ens vann sitt lokala slag, och fick därmed aldrig ens chansen att visa sig globalt.

  15. LITAUEN: Ruta Loop – ”Call me from the cold”
  14. RUMÄNIEN: E-an-na – ”Malere”
  13. DANMARK: Conf3ssions – ”Hallelujah”
  12. FINLAND: Olivera – ”Thank God I’m an atheist”
  11. LETTLAND: Aminata – ”I’m letting you go”

  Topp 10:

  10. ESTLAND: Elina Nechayeva – ”Remedy”
  09. ITALIEN: LDLR – ”Ciao Ciao”
  08. FRANKRIKE: SOA – ”Seule”
  07. FRANKRIKE: Pauline – ”Nuit Pauline”
  06. POLEN: Daria – ”Paranoia”

  05. SPANIEN: Rigoberta Bandini – ”Ay Mama”
  04. SLOVENIEN: Luma – ”All in”
  03. NORGE: Elsie Bay – ”Death of us”
  02. SPANIEN: Rayden – ”Calle de la lloreria”
  01. AUSTRALIEN: Jaguar Jonze – ”Little Fires”

  Som sagt, fallen heroes allihopa. Never forgotten… ok nu ljög jag. Jag kommer tyvärr glömma de flesta här. Men min topp… sju, tror jag ändå jag kommer bära med mig som historiska ESC-misstag 🙂

 8. Denis

  Antar den skickades in till Mello något år men blev avvisad?
  Finns väldigt många manliga ballader som spelar på känslorna i år och de kommer säkert ta ut varandra. Den här var lite för dramatisk och teatralisk för mitt tycke men men..

 9. Mr A

  Armenien helt ok menndetta var standard deluxe, kom med nåt nytt!!!

 10. Pato

  Vadå standard deluxe? Haha

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se