MoldavienEfter en inledande, direktsänd audition den 29:e januari så gjorde TV-bolaget TRM (samma dag) ett internval vilket innebär att de skickar Zdob și Zdub som Moldaviens representanter i Eurovision Song Contest för tredje gången.

Zdob și Zdub & Frații Advahov har nu, i showen “Cine vine la noi” på moldavisk TV i helgen, framfört den slutliga versionen av sin vinnarlåt “Trenulețul“, se nedan.
(Källor: TRM och eurovoix.com)

Eurovision-versionen av Moldaviens ESC 2022-bidrag:

Lyssna på Moldaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2022:
Bidrag / Artist: “Trenulețul”, Zdob și Zdub & Frații Advahov
Länkar: Eurovision-versionofficiell musikvideolive-audition
“Selecția Națională”-framträdande
Låtskrivare: Mihail Gincu, Roman Iagupov, Vasile Advahov, Vitalie Advahov
Se även: Mer info om det moldaviska internvalet

Schlagerpinglan: Eftersom “Trenulețul” är en av mina största personliga favoriter i år så är jag lättad över det faktum att jag är väldigt nöjd med den slutliga versionen. 😀

Visst, jag kunde vara utan de extra engelska orden men det är inget som stör mig. I stället så glädjs jag över att de lyckades att få en bättre balans mellan rock och folkmusik i denna version och slutresultatet blev därmed ytterligare lite bättre. Beroende på hur saker utvecklar sig (läs: hur väl Österrikes bidrag fungerar live) så kan detta mycket väl vara min vinnare 2022. Just nu är det i alla fall en säker topp-två för mig personligen. 😀

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Moldavien 2022: Eurovision-versionen av “Trenulețul” (Zdob și Zdub)”

 1. Pato

  Varför göra låten mer rock när det redan finns flera rockbidrag i år…

  Ett ganska snedvridet beslut tror jag…
  Deras musikvideo och allt annat är ju redan klart med deras förra version så det här blev ju lite tvetydigt…

 2. Lukas (ESC-Panelen)

  Har jag någonsin blivit besviken på Zdob si Zdub? Tror jag får söka med ljus och lykta. Även bortsett från de låtar de tävlat med i ESC har jag väldigt lätt att uppskatta deras material. Ändå en viss lättnad att de tog vara på sina rockrötter och väljer att tävla med denna punkigare version.

 3. Adri

  Wow. Jag blir så olycklig av denna låt. Årets tjatigaste låt! Och de beter sig som fulla, pinsamma pappor på after ski. Jag skäms över dem även jag, och då kan jag inte ens börja tänka mig hur eventuella barn till dem känner.

  I skamlighetsnivå med de lettiska piraterna 2008…

 4. HW

  Gillar den nya versionen starkt. Hoppades när jag hörde den i Rumäniens uttagning att den skulle vara den slutliga versionen, och det var den! (tror jag) Den är inte en av mina fyra favoriter i år men en stabil topp-10 låt är den i alla fall.

 5. Micke

  Allt det Adri skriver här om Zdob și Zdub stämmer rätt av samtidigt som det är helt fel. Hur går det ihop?

  För 17 år den 21 maj 2005 sedan satte jag mig ned för att följa ESC från Kiev. Minns att jag sov mig igenom nästan hela startfältet. Det fanns dock ett stort undantag. Upp på scen klev en grupp som stuffade runt och slog på det mesta. Med dem i en gungstol satt en äldre kvinna med en trumma i knäet.

  Minns att jag plötsligt vaknade till av en blandning rock, etniskt och allmän galenskap. Fullkomligt älskade bidraget. Detta är ESC för mig rann det i mina ådror. Bidraget kom på sjätte plats. Underbart att fler upptäckte det jag upptäckte.

  Sex år senare 2011 satt jag åter igen och kollade på ESC och gapade mest av förvåning. Långt innan hade jag fått veta att den moldaviska gruppen som charmade mig och många fler 2005 skulle återvända till ESC. Jädrar vilka förväntningar jag hade.

  Det jag fick se och höra behöver jag dock inte ens beskriva. Ni som undrar ta bara och läs det Adri skrev. Han beskriver det mycket bra. Precis som jag känner. Skillnaden är bara att han skriver om gruppens bidrag 2022 där vi inte alls är överens 🙂 Nej hans beskrivning är min beskrivning av bidraget 2011. Sicken skit rent ut sagt.

  Men då tar vi oss till gruppens återkomst 2022
  ——————————————————

  Wow what a revenge!!!!

  Jag har tre klara favvisar i år Nederländerna, Armenien och Sverige. Om man för en sekund glömmer dessa tre så är Moldavien 2022 mitt absoluta favoritbidrag.

  Jag är nöjd med årets ESC undantaget 8 riktiga lågvattenmärken. Det jag dock saknar är riktiga glädjepiller. Moldavien är därför riktigt, riktigt härligt att ha med i år. Det är inte i klass med deras bidrag 2005 men det är en härlig revansch efter skiten 2011.

  Om bidraget är bättre eller sämre i nya versionen så som Pinglan, Lukas och HW säger vill jag dock avvakta med att uttala mig om. Får smälta in först. Definitivt hållbar i båda versionerna.

  Jädrar detta är ESC. Absolut ingenting jag skulle lyssna på utanför bubblan men det riktigt osar ESC

  BETYG (8/10) MER ÄN BRA
  ——————————

  Moldaviens bästa ESC-bidrag: “Boonika Bate Doba”, Zdob și Zdub (2005)

  Moldaviens sämsta ESC-bidrag: “I want your love”, Eduard Romanyuta (2015)

  Moldaviens största miss i egen uttagning: (Internval)

 6. Mikaela

  Något med detta bidrag gör att jag inte kan bedöma det i relation till övriga. Jag tycker att det är en frisk fläkt, och jag tycker inte att det är dåligt eller jobbigt att lyssna på.

  Men nej, något med bidraget gör att jag inte kan se det som en “riktig” låt. Och det är alltså nån slags oförmåga, inte ett värderat ställningstagande.

 7. Zacke

  Tycker denna versionen är en klar förbättring. Moldavien har varit ett av de länderna iår där jag inte kan bestämma mig vad jag egentligen tycker, då jag dels tyckt det varit ett glädjepiller men samtidigt höll jag med Mikaela att jag inte riktigt fick ihop de till en hel låt. Men nu tycker jag de fixat till låten på rätt sätt och samtidigt behållit kärnan i låten. För tillfälligt är den strax utanför min topp 10, men den kan mycket väl fortsätta att växa.

 8. Micke

  @Pinglan, bra om man läser det du skriver innan man slänger in kommentarer 🙂 Fick syn på denna och fick lite bråttom att skriva för det kändes som det var första presentationen av bidragen som du slängde in. Därför skrev jag i den tron och läste det du hade skrivit först efter. Så nu har jag slängt in kommentar på “första presentation (Moldavien” utan att det ens var en presentation 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, Moldavien var endast ett inlägg om den nya versionen, lätt att missuppfatta. Presentationerna börjar jag med den 2:a april efter att de nationella uttagningarna och första april (då man inte kan lita på något som skrivs) är avklarade. Om allt går som det ska så blir det en presentation om dagen förutom på lördagar och söndagar då det blir två om dagen. Det låter som en bra plan i alla fall, förhoppningsvis kan jag hålla den. 😀

 10. Micke

  @Pinglan, du gör det du kan, vill och orkar. Finns ju annat i livet också. Den krassa sanningen är ju att vi får vara nöjda med det du gör. Jag är det DEFINITIVT och jag är övertygad om att alla andra här skriver under på det.

  Jaja då får jag väl hoppa över Moldavien då när du lägger ut den. Jag har ju redan gjort den 🙂

  Jag sitter och är förbannad här på mig själv faktiskt. Jag mer eller mindre hatar MF som du vet men jag förstår mer än väl att du skriver om den och att folk älskar den. Det har jag själv gjort en gång ju. Däremot blir jag irriterad varje gång jag ser något här om American Song Contest, vilket gör mig så jädra arg på mig själv. Det har ju för tusan inte med att göra om ni gillar den. Fattar inte hur man kan bli så jädra inskränkt i hjärnan ibland 🙂 Njut av den ni som vill 🙂

  En grej om till Pinglan om du känner för att svara. De tre ESC-bidragen med Zdob și Zdub. Hur skulle du ranka dem?

 11. Micke

  Det har ju för tusan inte JAG med att göra om ni gillar den

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, den amerikanska versionen hör ju inte riktigt hemma här men jag håller det till ett minimum så förhoppningsvis kan ni som har noll intresse bara scrolla lite snabbt förbi. 😀 (Mina tre favoriter gick dock vidare i den första deltävlingen så jag kan tyvärr inte meddela att intressent avtagit ännu.)

  Vad gäller Zdob și Zdubs bidrag så rankar jag dem så här:

  1. “Trenulețul” (2022) – En av mina absoluta favoriter 2022. 😀

  2. “Boonika Bate Toba” (2005) – En glad och upplyftande låt som kanske inte var någon personlig favorit, men definitivt en värdig finalist som jag ville se högt upp i resultatlistan.

  3. “So Lucky“ (2011) – Denna tyckte jag direkt illa om i början men på senare år har jag svängt till att tycka att den går att lyssna på… men jag hoppar gärna över. 😀

 13. Pato

  Snabb fråga, vad menas med alla presentationer som alla här verkar prata om 😀

 14. Micke

  Bara så ingen missförstod här. Att jag blir irriterad när jag ser och hör om American Song Contest är mitt problem, inte ert. Ert intresse har jag nada med att göra.

  @Pinglan, tror de flesta rankar de tre bidragen som jag faktiskt. Eller möjligen som du. Har faktiskt aldrig hört någon som hyllar bidraget från 2011. Finns det möjligen det så är det ju deras vinst och vår förlust som går miste om något 🙂 Hur som helst kul att du gillar årets bidrag Pinglan. Det är som sagt min favvis efter de tre i topp Nederländerna, Armenien och Sverige

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att se att du har Sverige som en av favoriterna. 😀 Även jag gillar den låten och skulle bli överlycklig om den gav oss vår sjunde vinst. 😀

 16. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag kommer att posta inlägg om alla de 40 bidragen där jag tar med info, länkar, odds, åsikter och förväntningar. Som ett slags avslut innan själva tävlingen börjar och alla förutsättningar förändras i och med Turin-framträdandena. 😀

 17. Pato

  @Pinglan, trevligt 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se