ESC 2022 Schlagerpinglan: Här följer den första av 40 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2022, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Turin.

Moldavien i Eurovision Song Contest:

Moldavien
Land: Moldavien deltagit 16 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TRM se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Zdob si Zdub kom 6:a av 24 i finalen med “Boonika Bate Toba

Moldaviens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2021: SUGAR“, Natalia Gordienko (Internval) 13:e i finalen
2020: Prison“, Natalia Gordienko (O Melodie Pentru Europa 2020) inställd tävling
2019: Stay“, Anna Odobescu (O Melodie Pentru Europa 2019) 12:a i semi 2
2018: My Lucky Day“, DoReDoS (O Melodie Pentru Europa 2018) 10:a i finalen
2017: Hey Mamma“, Sunstroke Project (O Melodie Pentru Europa 2017) 3:a i finalen
2016: Falling Stars“, Lidia Isac (O Melodie Pentru Europa 2016) 17:e i semi 1
2015: I Want Your Love“, Eduard
Romanyuta
(O Melodie Pentru Europa 2015) 11:a i semi 1
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat (O Melodie Pentru Europa 2014) 16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon (O Melodie Pentru Europa 2013) 11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny (O Melodie Pentru Europa 2012) 11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub (O Melodie Pentru Europa 2011) 12:a i finalen
Se även “Moldaviens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Moldavien i Eurovision Song Contest 2022:


Moldaviens ESC 2022-bidrag: “Trenulețul”, Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov

Lyssna på Moldaviens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Trenulețul Eurovision-versionofficiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: live-audition“Selecția Națională”-framträdande
live i Tel Avivlive i Madrid“Vis de iarnă 2022”-framträdande
Trenulețul Tik Tok Dance“Eurovision House Party”-video
se även: Eurovision House Party: “Boonika Bate Toba” (2005)
Låtskrivare: Mihail Gincu (t&m), Roman Iagupov (t&m),
Vasile Advahov (t&m), Vitalie Advahov (t&m)
Semifinal: nr 9 i Semifinal 1 (10:e maj)
Uttagning: Internval: TV-bolaget TRM valde mellan att arrangera en nationell final den 5:e mars eller att göra ett internval direkt efter den live-sända auditionen den 29:e januari där 28 bidrag deltog. P.g.a. corona-situationen valde de att göra ett internval – och meddelade samma kväll att de skickar Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov till Turin. Läs mer här: “Moldaviens Eurovision-bidrag 2022
Artister: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov (Roman Iagupov, Mihail Gincu, Sveatoslav Starus, Andrei Cebotari) + (Vitalie Advahov, Vasile Advahov)
Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Sociala medier:
FacebookYouTubeSpotifyTwitter
InstagramTikTokWikipedia / Wikipedia
Eurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Overthinking”-video (av Overthinking It)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Z ȘI Z & F.A. (av Teleradio Moldova)
Interview with Z ȘI Z & F.A. (av Wiwibloggs)
Interview with Z ȘI Z & F.A. (av Eurovoxx)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2022)
Odds att vinna (2022-04-07): botten-13 (plats 28) av de 40
Odds att gå till final (2022-04-07): topp-tio (plats 8) av de 17


Åsikter och spekulationer om Moldaviens bidrag och chanser i Eurovision 2022:

Schlagerpinglan tycker: Till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 4+ / 5
Betyg: 9 / 10
Detta fullständiga glädjepiller som berättar en historia om en tågresa mellan huvudstäderna i Moldavien (Chișinău) och Rumänien (Bukarest) där folkmusik och rock möts föll jag för redan innan auditionen genomfördes och jag blir mer förtjust i den för varje nytt framträdande jag ser. Jag har inte alltid varit så imponerad av Zdob şi Zdubs ESC-bidrag men just denna låten träffade helt rätt och “Trenulețul” är i nuläget en av mina absoluta favoriter i ESC 2022. Förhoppningsvis lyckas de övertyga tillräckligt många med sin musikglädje för att det inte bara ska resultera i att de tar sig vidare från semifinalen utan att de även kan få en riktigt fin placering i finalen.
Schlagerpinglan tror: Till final
Zdob şi Zdub har deltagit i Eurovision Song Contest två gånger tidigare och båda gångerna har de tagit sig vidare till final. När Moldavien debuterade 2005 blev det en 6:e-plats för gruppen med “Boonika Bate Toba” (landets näst bästa resultat så här långt) medan “So Lucky” gav en 12-plats i finalen 2011. Personligen har jag väldigt svårt att se hur “Trenulețul” skulle kunna placera sig sämre än “So Lucky”… men då det är nytt år och nya förutsättningar så är jag öppen för att det skulle kunna inträffa. Att de missar finalen borde däremot inte vara möjligt då de har kvalitéer som jag inte tror kan gå både juryn och tittarna förbi.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


36 kommentarer till “Inför ESC 2022: Moldavien – “Trenulețul” – Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov”

 1. Adri

  Såg en poll på youtube idag där nästan 2000 personer fått sätta betyg på just denna låten. 34% gav lägsta betyg (en stjärna). Det skriver jag tyvärr under på. Sorry, alla här som jag vet gillar låten. Detta är ett av årets bottennapp för mig.

  Denna låt är så tjatig att det nästan är ett brott. Har en så här tjatig låt någonsin varit med i Eurovision tidigare? Jag kan inte komma på någon i alla fall.

  Den där “Hey Ho! Let’s Go…”-refrängen har man tröttnat på innan halva låten ens gått. Detta är en galet provocerande låt! Och jag avskyr att se dessa män live. De är så himla rutinerade, men den rutinen ser man inte en partikel av när de ställer sig live. Usch och fy.

  Ett poäng, solklar finalmiss för min del!

  Tror? Tyvärr final. Men det lär bli gruppens sämsta placering! (Den är bättre än “So Lucky” – vilket inte säger nånting ändå, för den var hemsk – men 2022 är ett mycket bättre år än 2011).

  Damnit Pinglan, kunde inte börjat presentationerna med nåt bra istället? 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppades att du skulle vara ganska ensam om att ha dessa svårigheter med bidraget, men tydligen finns det en hel del av er. Nåja, några kan kanske omvändas när det väl är dags (planerna på /önskningarna om på ett tåg på scenen kan kanske skvallra om en intressant scenshow). 🙂

  Vi är i alla fall överens om att den är bättre än “So Lucky” men då det är ett (även i mitt tycke) starkare år så kan det likväl bli en sämre placering… även om jag inte kommer att ge upp förhoppningarna om en topp-tio-placering förrän det ev. inträffar (eller de, hemska tanke, missar finalen).

 3. Anton

  Jag är glad att du finner glädje i denna låt Pinglan. Själv ser jag den som totalt olyssningsbar. Har inte lyckats ta mig igenom mer än de första 10 sekunderna sen jag hörde låten första gången. Ändå sätter jag den inte sist eftersom det iallafall finns två andra låtar som jag inte heller kan stå ut med.

  38. Moldavien: Zdob și Zdub & Frații Advahov – “Trenulețul“

 4. Micke

  @Pinglan, jag får väl träda fram och försvara din förtjusning över Moldaviens bidrag 🙂

  Jag var ju knäpp nog och såg fel på en tidigare grej du slängde ut om Moldavien och tog det som din presentation. Känner att jag inte orkar skriva något nytt så jag slänger över det här då. För er som redan läst det…gå vidare 🙂

  En del av det jag skrev handlade ju om det Adri skrev.
  —————————————————————

  Allt det Adri skriver här om Zdob și Zdub stämmer rätt av samtidigt som det är helt fel. Hur går det ihop?

  För 17 år sen den 21 maj 2005 sedan satte jag mig ned för att följa ESC från Kiev. Minns att jag sov mig igenom nästan hela startfältet. Det fanns dock ett stort undantag. Upp på scen klev en grupp som stuffade runt och slog på det mesta. Med dem i en gungstol satt en äldre kvinna med en trumma i knäet.

  Minns att jag plötsligt vaknade till av en blandning rock, etniskt och allmän galenskap. Fullkomligt älskade bidraget. Detta är ESC för mig rann det i mina ådror. Bidraget kom på sjätte plats. Underbart att fler upptäckte det jag upptäckte.

  Sex år senare 2011 satt jag åter igen och kollade på ESC och gapade mest av förvåning. Långt innan hade jag fått veta att den moldaviska gruppen som charmade mig och många fler 2005 skulle återvända till ESC. Jädrar vilka förväntningar jag hade.

  Det jag fick se och höra behöver jag dock inte ens beskriva. Ni som undrar ta bara och läs det Adri skrev. Han beskriver det mycket bra. Precis som jag känner. Skillnaden är bara att han skriver om gruppens bidrag 2022 där vi inte alls är överens Nej hans beskrivning är min beskrivning av bidraget 2011. Sicken skit rent ut sagt.

  Men då tar vi oss till gruppens återkomst 2022
  ——————————————————

  Wow what a revenge!!!!

  Jag har tre klara favvisar i år Nederländerna, Armenien och Sverige. Om man för en sekund glömmer dessa tre så är Moldavien 2022 mitt absoluta favoritbidrag.

  Jag är nöjd med årets ESC undantaget 8 riktiga lågvattenmärken. Det jag dock saknar är riktiga glädjepiller. Moldavien är därför riktigt, riktigt härligt att ha med i år. Det är inte i klass med deras bidrag 2005 men det är en härlig revansch efter skiten 2011.

  Jädrar detta är ESC. Absolut ingenting jag skulle lyssna på utanför bubblan men det riktigt osar ESC

  BETYG (8/10) MER ÄN BRA
  ——————————

  Moldaviens bästa ESC-bidrag: “Boonika Bate Doba”, Zdob și Zdub (2005)

  Moldaviens sämsta ESC-bidrag: “I want your love”, Eduard Romanyuta (2015)

  Moldaviens största miss i egen uttagning: (Internval)

 5. HW

  Jag gillar det här! Var osäker i början hur bra låten egentligen var men jag tycker att vi behöver minst ett sånt här bidrag varje år. Den nya versionen lyfte låten tycker jag, en bra mix av folkmusik och rock. Sånt här hade jag aldrig lyssnat på utanför ESC men i ESC känns låten riktigt medryckande och kul.

  Betyg: 7/10
  Tycker: Final
  Tror: Final

 6. Micke

  @HW, Bra sagt 🙂

 7. Mikaela

  Roligt och uppiggande, men inte bra i den bemärkelsen att jag vill lyssna på det. Plats 24 av 40

 8. Schlagerpinglan

  @Anton, Det är så intressant att ta del av andras åsikter, speciellt i sådana här fall där jag har en väldigt stark åsikt och berörs så mycket av bidraget. Det blir då lite svårt att ens tänka tanken att någon kan uppfatta det som totalt olyssningsbart, men bra att vara lite förberedd. 😀

  @Micke, Roligt att se att vi är överens här i alla fall. 😀 Vad gäller bästa och sämsta så lägger jag nog mina röster på “Hora Din Moldova”, Nelly Ciobanu (2009) och “A Century Of Love”, Geta Burlacu (2008).

  @HW, Förhoppningsvis är det flera osäkra som resonerar som dig så att det visar sig i resultatet. 😀

 9. Johanna

  Nej men det här är ju bra på riktigt! Och ett kul bidrag som inte tar sig själva på för stort allvar. Tror absolut på final för den här och hoppas på ett bra resultat i finalen!

 10. Adri

  Grejen är att jag kanske egentligen inte skulle använt ordet dåligt om den, om den tog hand om sig själv rätt. Men det är tjatigheten. I början – första gången man hörde den – så tänker man “vad kul”.

  Men sen fortsätter låten och det där “Vad Kul” förvandlas till “Ta mig av daga, om ni säger “Hey Ho” igen!”.

  Synd att låtarna är tre minuter och inte en minut. Då hade jag garanterat haft varmare känslor för den här.

 11. Micke

  @Adri du frågade om det finns något bidrag som har varit tjatigare än Moldaviens 2022…. Hur många exempel vill du att jag ska ta? Räcker det med 5 eller ska jag kanske ta 15, eller 50 eller mer 🙂

 12. Micke

  @Pinglan, tycker du är lite hård mot mig 🙂

  Faktum är att jag tycker det är ganska mycket som vi varit överens om i år. I två av de starkaste nationella uttagningarna Serbien och Spanien var vi nog mer överens än någon annan här. Att det sen blev totalfiasko i Spaniens uttagning är ju en annan sak.

  Dessutom är vi ganska ensamma och övergivna i bedömningen av Bulgariens totalt harmlösa bidrag. När folk pratar om den låter det nästan som om den är orsaken till Putins hjärnas härdsmälta i Ukraina

  BEGRIPER DET BARA INTE

 13. Adri

  Micke: Tror inte jag kommer hålla med om nån, men be my guest. Överbevisa mig.

 14. Micke

  Ursäkta mig nu Pinglan

  @Adri,

  la la la la la la la la la la la la la la la la, oh i´ve been waiting for you. la la la la la la la la la la la la la la la la, oh i´ve been waiting for you. la la la la la la la la la la la la la la la la, oh i´ve been waiting for you. la la la la la la la la la la la la la la la la, oh i´ve been waiting for you. la la la la la la la la la la la la la la la la, oh i´ve been waiting for you

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara. Roligt att bli påmind om en riktigt bra och svängig låt. 😉

 16. Adri

  Micke: Vi kanske har olika definitioner av “tjatig” då, för även om det där är en tjatig refräng, så återkommer den iaf inte i närheten av lika ofta som “Hey Ho… Let’s Go” osv osv.

 17. Micke

  @Adri och Pinglan.

  Det mesta handlar ju om stämningen. Har du en låt där du inte alls har stämningen och det är något upprepande då blir det ju tjatigt in the eyes of the beholder..

  Jag ÄLSKAR ju stämningen i “Terra” men de som inte gör det kan ju mycket väl tvärtom uppleva det som tjatigt

 18. Lukas (ESC-Panelen)

  Det jag kommer skriva här kommer också kunna läsas på ESC-Panelen senare här under månaden under vår genomgång av bidragen, men jag kan bjuda på lite smakbitar också här redan nu.

  VAD JAG TYCKER:

  Har Zdob și Zdub någonsin gjort mig besviken när de synts till i ESC? Nej det tror jag inte, och definitivt inte i år heller! Nu är det förvisso lite oklarheter gällande vilken version man kommer få se och höra i Turin, EBU har lagt upp originalversionen på sin sida som officiell video, medan flera andra källor (inkl. Schlagerpinglans blogg för övrigt) uppger att det kommer bli en annan version med ett punkigare arrangemang. Hur nu fallet än är så rycks jag med i den glada energin i låten, och hålls kvar med den ända till slutet. Omöjligt för mig att inte sjunga med i “Hey ho, let’s go, folklore and rock’n’roll”. Jag åker gärna tåg från Chișinău till Bukarest med de här grabbarna!

  Betyg (0-5): 5!

  VAD JAG TROR:

  Det här måste väl gå vägen? Moldavien är tillbaka med det de behärskar bäst, och det är glädjepiller till nummer. Och i ett utgångsläge där glädjepillrena är bristvara och man har en del långsammare låtar runt sig så måste jag ändå säga final. Om inte annat känner jag på mig att Zdob și Zdub tillsammans med bröderna Advahov kommer bjuda på en stor show.

  Final: Ja!

 19. Micke

  @Lukas, grattis till att du har hittat något i deras bidrag från 2011. Inte menat som hån eller något. Det är ju alltid positivt när folk hittar något. Har faktiskt aldrig någon innan dig som gillar den så grattis som sagt 🙂

  De övriga två skriver jag dock helt och hållet under på det du säger. I synnerhet då bidraget från 2005. ESC borde och ska ha glädjepiller med. Även direkta skämtbidrag även om de just i år innan är något jag greppar som Lettland och Norge

  Zdob și Zdub 2005 (9/10)

  Zdob și Zdub 2011 (2/10)

  Zdob și Zdub 2022 (8/10)

 20. Engsla

  Första gången jag lyssnade på den här låten tyckte jag att den förvisso var tjatig, men också lite småtrevlig. Numera känns den bara tjatig och evighetslång. Men snabbgenomgången innan röstning är ju berydligt kortare än de här tre minuterna, och i tio sekunder är den tillräckligt pigg för att få tillräckligt med folk att rösta på den tror jag, så den går nog till final på det 🙂

 21. Schlagerpinglan

  @Engsla, Mycket bra poäng… ger mig hopp. 😀

 22. K2

  Jag gillar det här. Lite lagom stökigt som bryter av mot t.ex låtar där man får en känsla av att man vill visa upp sina röstresurser. Inget ont i det men då ska det också vara en snygg låt som ger en rysningar. Allt behöver ju inte vara så perfekt därför behövs den här typen av musik som motvikt. Som man blir glad av helt enkelt.
  Kan gå hur som helst . Final eller inte, ingen aning.

 23. Pato

  Ok, så det är det här som är presentationerna? Då är jag med på noterna. 😀

  Jag ska läsa allas kommentarer om en stund 🙂

 24. Pato

  MOLDAVIEN – Zdob și Zdub & Frații Advahov Brothers – “Trenulețul” #Eurovision 2022

  Det är som om Sverige skulle skicka Leif “Loket” Olsson till Eurovision feat. Andra generationen. Ja, vafan… Varför inte?

  Det här är ju grymt, fan vad det svänger! Det är perfekt att dom struntar i allt. Det är så generöst av dem att bjuda Europa på det här. 100% till final, inget snack om det. Hur kan man inte gå igång på det här? Det här är ju exakt vad Europa behöver just nu. Ett skinande exempel på ett bidrag som euro-fansen spottar på medans den riktiga publiken som inte har några större relationer till bidragen innan kommer tokälska och festa sönder till.

  Jag skulle vilja påstå att jag har ganska bred musiksmak. Jag lyssnar på allt möjligt men det här påminner nog mest av sån musik jag lyssnar på utanför tävlingen, sån här slavisk instrumentalmusik. Det piggar upp. De är ju tillbaka med den här etniska folkpopen som de är kända för, det här är ju mer folkpop än den där Manchester låten de hade i Düsseldorf. Det enda som saknas här ju en rund babushka som dunsar in, haha.

  Det här är någonslags tysk vilda western country som möter sovjetisk folkmusik, nästan åt gypsy hållet. Många hade bemött det som en sågning men jag älskar gypsy musik, fan bland det bästa som finns.

  I Sverige kommer man säkert tycka det här helt värdelös musik, en Per Andersson som har flyttat till Östeuropa och springer runt i ett tåg. Men i Syd och Östeuropa så kommer man rösta som påtända hyenor på denna. Den kommer gå långt för Zdob și Zdub är väldigt populära i öst och Ryssland är ju nu borta ur spelet så det här kommer bara flyga i tittaromröstningen. Så jag ger den en full femma. Skulle inte bli överraskad om det här hamnar topp 10 i finalen.

  Nu när Ryssland är svartlistade förmodligen för gott så kommer alla de här länderna som Moldavien, Litauen, Lettland, Georgien få mycket mer röster än tidigare år, för att alla ryssar i Europa som vanligtvis hade röstat på Ryssland kommer nu att rösta på deras syskon länder istället. Jag tror dessutom att alla länder från USSR kommer i fortsättningen att sjunga på deras egna språk, Lettland på lettiska, Litauen på litauiska, Georgien på georgiska, Ukraina på ukrainska, Moldavien på rumänska pga att de kommer från och med nu vilja visa mer tydligt att dem verkligen inte är “Ryssland” längre. Dessa länder kommer därför nog undvika att sjunga på engelska dessutom. Det kommer synas mer i tävlingen att de inte vill bli förknippade med USSR tiderna och det syns ju redan i år. Bara i år är det första gången på väldigt länge Moldavien sjunger på rumänska och första gången sedan 94 då Litauen sjunger på litauiska så den trenden är ju redan på infart.

  5/5

 25. Micke

  “Allt behöver ju inte vara så perfekt därför behövs den här typen av musik som motvikt. Som man blir glad av helt enkelt”

  Väldigt bra sagt K2. Så sant, så sant

 26. Micke

  @Pato, tur att det finns en dåre till som jag som skriver lite längre 🙂 Känns bra 🙂

 27. Pato

  @Micke, haha. Jajamän 🙂

 28. Micke

  ÅRETS “jädrar att jag är rädd att de vinner”.

  Jag har 7-8 bidrag jag tycker är extremt dåliga. I synnerhet Israel ,men även Australien, San Marino, Norge och Lettland. Men dessa fem är jag inte det minsta orolig att de ska skita ned ESC genom en vinst. Inte heller Slovenien som trots allt är lite över övriga.

  Däremot är jag livrädd för främst Spanien men även Italien. Jag hoppas och tror att Europa genomskådar de skrikande katterna i Italien. Men Spanien då. Precis samma skit men skillnaden är att det är sångerskan inte falsettskriker utan sjunger riktigt. Det skrämmer skiten ur mig.

  Alltså:

  ÅRETS “jädrar att jag är rädd att de vinner”.

  Spanien och Italien

 29. Pato

  Italien är en mycket möjlig vinnare. Första hemmavinsten sedan 1994 är inom räckhåll.

  Chanel vinner nog inte. Låten är en latinsk hit men det räcker nog inte till vinst men Spanien kommer komma högt, dom är oväntat ensamma i sin grej i år.

 30. HW

  @Micke Av de någorlunda realistiska vinnarna hoppas jag mest på att Spanien inte vinner. Varje år dyker det ju upp minst ett par bleka kopior av vinnarlåten. Jag stör mig inte riktigt på att “Slo mo” deltar i sig (bara sättet den valdes på) men en massa låtar i den stilen nästa år vore bara tråkigt.

 31. Adri

  Min ”rädd för att de vinner” är Spanien och Ukraina.

  Italien är en eventuell vinnare, och jag gillar det inte. Men jag kan ändå se VARFÖR folk skulle gilla det 🙂

  Spanien är bara så jädrans tråkig. Vinner den kommer kopior 2023… men sen är den trenden slut. Så ingen stor skada skedd.

  Ukraina har jag skrivit mycket om. Jag kan bara inte missunna Ukraina en vinst. Jag fattar att man vill ge dem allt tänkbart stöd. Och jag ÄLSKAR Eurovision, men det finns viktigare saker i livet än att en musiktävling gått exakt rätt till 🙂

  Så vinner Ukraina kommer det säkerligen vara ett väldigt emotionellt moment. Däremot förtar det ju lite av Eurovisions trovärdighet hos allmänheten.

  Så, lite rädd för en ukriansk vinst. Men som sagt, det finns viktigare saker i livet än att ESC sköts 100% rätt. Och om det kan stärka Ukrainas spirit – om så bara för en kväll – så kan jag inte gå emot det 🙂

 32. Pato

  Om Ukraina vinner blir jag glad men ESC 2022 kommer faktiskt i så fall att ses som året då Ukraina vann en jordskredsseger mycket baserat sympati. En andra plats för Ukraina hade varit mycket bättre tror jag.

 33. oe

  Den nya versionen är lite bättre än den gamla. Fortfarande lite för kaosartad och jobbig att lyssna på, men lite kul låt ändå. Men långt ifrån att jag hoppas den når final. De var mycket bättre 2005. Klättrar till 3/10.

 34. Micke

  @oe…äntligen någon som nämner hur mycket bättre bidraget från 2005 var 🙂 Det är stor skillnad mellan deras tre ESC-låtar. 2005 klart bäst. Sen 2022. Båda är riktigt bra. 2011 är ett skämt

 35. oe

  @Micke, efter att ha lyssnat på deras tre ESC låtar igen får jag nog revidera mitt påstående litegrann, för så himla stor skillnad tycker nog ändå inte det är. Där och då hade jag visserligen “Boonkia bate doba” som favorit, men jag skyller på att min musiksmak inte var speciellt utvecklad på den tiden 😛 ändå en kul låt och lite nostalgi. Skulle jag betygsätta den idag blir det nog bara 6/10 (men närmre 7 än 5) “So Lucky” är likvärdig med årets, alltså ingen höjdare men ändå 3/10. Moldavien har haft en hel del betydligt bättre bidrag.

 36. Micke

  Moldavien har haft tidernas bästa ESC-låt i sitt startfält men de missade den o skickade ett standardbidrag istället. Tyvärr

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se