Montenegro Vladana, som internvalts till att få representera Montenegro vid Eurovision Song Contest 2022, har släppt en officiell musikvideo till en symfonisk, italiensk version av tävlingsbidraget “Breathe“, se videon till “Respira” nedan.
(Källa: eurovoix.com)

Italienska versionen av Montenegros ESC 2022-bidrag “Breathe”:

Lyssna på Montenegros bidrag till Eurovision Song Contest 2022:
Bidrag / Artist: “Breathe”, Vladana
Länkar: italiensk, symfonisk version: “Respira”
officiell musikvideo“Selecția Națională 2022”-framträdande
live i Barcelonalive i Tel Avivlive i Amsterdam
Låtskrivare: Vladana, Darko Dimitrov (“Respira”-text av Natasa Latković)
Se även: Mer info om det montenegrinska ESC-valet

Schlagerpinglan: Jag uppskattar att artisterna bjuder på nya versioner och tolkningar av sina ESC-bidrag då man ibland kan få upp ögonen för en missad melodislinga eller helt enkelt hitta en version av låten som man tycker om, även om originalet aldrig riktigt träffade rätt.

Vad gäller “Breathe” så behöver jag ingen hjälp (bidraget tillhör de som vuxit mest för mig sedan jag hörde det första gången) men jag välkomnar likväl “Respira“, som jag uppfattar som både vacker och storslagen (men inte riktigt lika bra som originalet, som tur är). 🙂

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2022“ medan de övriga utvalda bidragen finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Montenegro 2022: “Breathe” i en symfonisk, italiensk version”

 1. Martin

  Gillar inte låten. Den är faktisk sämre på italienska

 2. Pato

  Bedrövligt. Sorry.

 3. Camilla

  Montenegros bidrag är helt fantastiskt. Underbart vemodigt, pampigt och vackert. Min favorit tillsammans med Italien och Sverige.

 4. Micke

  @Camilla, hej och välkommen 🙂

  Får jag fråga vad det är som gör henne så såld på detta bidraget och om hon föredrar versionen som vi först blev bekanta med eller den här italienska symfoniska ?

  Själv har jag detta bidraget på plats 11. Kanske inte låter så bra men jag har så många som 13 bidrag som jag tycker riktigt bra om i år. Jag gillar bägge versionerna. Symfoniskt är aldrig fel lika lite som att hon sjunger på italienska. Helheten blir dock bättre i studioversionen vi först fick oss till livs. De får gärna kombinera för mig. Mer symfoniskt och uteslutande på italienska 🙂

 5. Erik Elle

  Jag ar ett scoop. Jag vet nu att det är Linnéa Henriksson som ska kommentera Eurovision tillsamans med Edward Af Sillén. Lite överraskande va? Om ni vill kolla upp finns det på svt play och sök på eurovision så kommer det upp 🙂

 6. Micke

  Jag omvärderar ESC 2022 allt mer. Ser nu att av min topp 20 från allt i år är 11 med nu till maj månad

 7. Adri

  Erik Elle: Men vad kul 🙂 Jag älskar Linnea Henriksson! 🙂 Hon är ju en av mina drömartister till MF (och ESC om vi verkligen vill visa upp förstklassig svensk pop).

  Detta, tillsammans med att hon ändå programledde MF 2020, visar ju att hon uppenbarligen har ett intresse för bubblan! Kan hon inte bara ta steget till artist då? 🙂 Kanske nån dag. Jag är glad i alla fall.

  Tycker som sagt om henne (förutom den hemska låten hon var med på inför fotbolls.VM 2018 – den var skamlig. Utöver det: big fan här! 🙂 ).

 8. Pato

  Snälla… Linnea Henriksson… var det verkligen det roligaste namnet man kunde hitta som kommentator?

  Man vill ju ha någon som Perrelli eller Måns eller någon som kan tävlingen iaf. I övrigt tycker jag svenska kommentatorerna är alldeles för mesiga… iaf manuset. Men det är återigen säkert SVT som håller tillbaka allt.

 9. Adri

  Pato: Men naj. Perrelli har suttit det förr och inte har det blivit kul för det. Och jag tror alla mår bra av lite mindre Måns just nu. Han nästlar sig in i alla upplagor. Jag är otroligt mätt på Måns.

  Hur vet du att Linnea inte vet nåt? Det är ju inte som att de ska sitta där och prata om backstage-saker i tävlingen ändå. De ska ju gå igenom det vi tittare ser och/eller behöver veta 🙂 Så det enda man behöver är ju ett intresse typ och det vet jag Linnea har 🙂

  Jag tycker nästan alltid Edward med bisittare har varit TOPPEN. Men! Lotta Bromé – henne pratar vi inte om för det var ju… nämen det var så dåligt.

 10. Pato

  Jag säger inte att Perrelli eller Måns ska sitta igen. Absolut inte. Men någon som kan det här, någon som är nörd. Men det spelar ingen roll egentligen. Jag bor ju inte i Sverige o varenda år är det så mesigt o tamt manus och då hade även dom roligaste kommentatorerna blivit floppar.

 11. Engsla

  Pato, varför följer du den svenska sändningen om du tycker att den brukar vara så tråkig, måste ju finnas andra som bättre passar din smak?

  Själv brukar jag gilla af Sillén som kommentator, och Henriksson verkar vara varm, trevlig och ha humor, så det blir nog bra 🙂

 12. Micke

  Pato… Lägg ner MF för ditt eget bästa. Dels slipper du irritera dig på det o dels slipper du irritera MF-entusiasterna 🙂 Jag håller med dig i det du säger men även att det kan bli jobbigt för dem. Vet av egen erfarenhet då jag själv plågat dem

 13. Engsla

  Micke, det jobbigaste är väl för dem som inte uppskattar det hela, varför plåga sig igenom något när det finns andra alternativ? Men vill någon gnälla bara för gnällandets skull så gör det för all del, kan vara underhållande det också 😀

 14. Pato

  Jag kan ärligt talat säga att jag kanske har varit lite för hård o negativ om årets mello för så illa har det ändå inte varit, som jag iaf la upp det som, ibland.

  I efterhand så var detta ett lyckat år kommersiellt och vinnaren blev ju jättebra. Sen så finns det mycket som jag tycker man kan förbättra och förändra. Jag tror bara att jag har just velat få fram flera budskap där. I vissa fall kan jag tycka att det är rätt att vara lite extra negativ om andra är lite generöst positiva för att få fram budskapet.

  Så i slutändan så var det absolut inget katastrof år för mello, godkänt men det får gärna bli lite mer intressant till nästa år.

 15. Pato

  Jag står fortfarande fast vid att Mello behöver bli mer intressant men ändå… jag var nog lite för ilsken o överdrivet rå mot mello i år, framför allt i den här bloggen…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se