MontenegroRedan den 4:e januari avslöjade TV-bolaget RTCG att de internt beslutat att låta Vladana få äran att representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2022 och idag, den 4:e mars, presenterades tävlingsbidraget “Breathe“.

Presentationen lär ha skett i TV-showen “Montenegro, dodici punti” och här nedan ser ni tävlingsbidraget i form av dess tillhörande, officiella musikvideo:

Lyssna på Montenegros bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Breathe”, Vladana officiell video (text & musik: Vladana, Darko Dimitrov)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Breathe” är att det absolut kan finnas något här… men att det inte kommer fram vid den första genomlyssningen. Det ska bli intressant att se vad ytterligare lyssnar (för att inte tala om live-framträdandet) kan göra för bidraget. Just nu så är jag i alla fall svagt positiv men mest frågande. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2022” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Montenegros Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Helt klart Montenegros bästa låt någonsin! 🙂 Det här är inte det minsta dåligt – förutom texten.

 2. Pato

  Kärringballad. Går inte till final.

 3. Adri

  Klipp till: Montenegro får sin bästa placering ever 😉

  Jag tror allt det är möjligt. Det enda som står i vägen är nog stagingen. Montenegro har inte ett jättebra track record där, men hoppet är inte ute 🙂

 4. Johanna

  Bravo! Jag gillar den här supermycket. Den är ju absolut inte uppe i samma nivå som “Adio” och “Moj Svijet” som är fantastiska låtar men inte långt efter. Superbra! (Och året har ju hämtat sig upp de senaste dagarna då flera bra låtar släppt, har även lyssnat på en läcka av Österrikes bidrag och är positivt överraska av den med)

 5. Engsla

  Nja. Fin melodi, men den där texten förstör för min del, hade föredragit att inte förstå vad hon sjunger. Men inte sämst i år 🙂

 6. Pato

  Fansen väljer att gilla detta bara för att hennes morsa dog förra året av covid. Jag ska inte leka okänslig men fansen kan inte separera känslor och verklighet… inget nytt..

 7. Adri

  Själv hade jag ingen aning om att hon förlorade sin mamma i covid. Det gör varken från eller till för min del.

  Precis som att kriget i Ukraina inte gör att de automatiskt får mitt approval. “Stefania” är inte mer än ok för mig. (Men är inställd på att Ukraina vinner en sympati-vinst i maj, och jag är ok med det… för det finns viktigare saker i livet än Eurovision).

 8. Engsla

  Melodin är ju fortfarande fin oavsett sångerskans personliga erfarenheter, och det kan man väl få tycka om eller hur?

  Och jag håller med om Ukraina Adri

 9. Pato

  De individerna som väljer att gilla Ukrainas låt mer än vad dom gör bara för kriget i Ukraina… jag skulle vilja påstå att det där är ganska svaga individer, iaf svaga i sin smak, att de inte kan separera de två sakerna. Det här är en musiktävlingen, inte tycka synd om tävling.

 10. Pato

  Haha Montenegros låt har tyvärr ingen melodi, det är det som är problemet me den…

 11. Mikaela

  Först tänkte jag “åh nej, ballad, kvinnoröst, soulröst, brytning” men jag gillar melodin och stämningen. En till 6/10.

 12. Denis

  Tycker faktist det är det bästa Montenegro har skickat, någonsin!. Dramatiskt, berörande och vacker. Tror de hamnar i final

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se